بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، احمد خادمیان ظهر امروز در شورای مسکن استان مرکزی با اشاره به اقدامات بانکها در خصوص وام مسکن، اظهار داشت: بانکهای استان مرکزی هر چه جذب بیشتر برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان مسکن داشته باشند، سبب توسعه و آبادانی استان میشود، به جهت اینکه بانکها مشمول 20 درصد مالیات نشوند، باید انعقاد قرارداد با متقاضیان مسکن عملیاتی شود و به انعقاد قرارداد بانکها اهتمام جدی داشته باشند.
وی با تاکید بر پرداخت تسهیلات بانکها به طرحهای حمایتی و هم خودمالکی، افزود: در پرداخت وام مسکن به متقاضیان، هیچ گونه سهمیهبندی در بانکها وجود ندارد و هر تعداد وزارت راه و ستاد اجرایی فرمان امام برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی کنند، موظف به پرداخت تسهیلات هستند.
شهرهای جدید باید کارکرد تعادل قیمت مسکن و سرریز جمعیت کلان شهرها را داشته باشد
وحید قربانی، مدیرکل دفتر فنی و برنامهریزی عمرانی وزارت کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه سیاست دولت براین است تا اقساط وام مسکن با تاخیر پرداخت شود با این هدف که بار تورم از دوش مردم برداشته و روی دوش دولت باشد، اظهار داشت: اگر سایر استانها اعتبارات مسکن را جذب کنند و استان مرکزی در این حوزه فعالیت کمرنگ داشته باشد، استان مرکزی در جهت خلاف توسعه قدم برداشته است.
وی با بیان اینکه ساخت مسکن تنها برعهده دولت نیست، بلکه باید همه دستگاهها، دولت و راه و شهرسازی را در این مهم یاری دهند، افزود: ساخت چهار میلیون مسکن و در حجم بالا تعهد نظام و دولت به مردم ایران در جهت جلب رضایت اجتماعی مردم است و رویکرد دولت در اجرای ساخت مسکن بر مشارکت همه مدیران و دستگاههای اجرایی است.
مدیرکل دفتر فنی و برنامهریزی عمرانی وزارت کشور تصریح کرد: عملکرد دو شهر جدید در استان مرکزی مطلوب نیست، زیرا یکی از اهداف ایجاد شهرهای جدید، کاهش قیمت مسکن و اجارهبها است، اما این هدف در این استان محقق نشده است و نمره قبولی به شهرهای جدید استان مرکزی داده نمیشود.
قربانی با بیان اینکه شهرهای جدید باید کارکرد تعادل قیمت مسکن و سرریز جمعیت کلان شهرها را داشته باشد، اما در بازرسی از شهرهای جدید استان مرکزی انجام شد، این اهداف محقق نشده است، گفت: هدف از ایجاد شهر جدید، ساخت مسکن بدون امکانات بهداشتی، فضای آموزشی و انتظامی نیست چراکه نیاز است شور اجتماعی و اقتصادی در این شهرها موج بزند تا متقاضیان جذب این مناطق شوند.
وی تصریح کرد: کار مدیریت، در شهرهای جدید استان سخت است، اقدامات در شهر جدید مهاجران استان مرکزی مطلوب است، اما در شهر جدید امیرکبیر رضایت بخش نیست و نیاز است کارگروه ویژهای در راستای رفع مشکلات زیرساختی در شهرهای جدید استان مرکزی تشکیل و اقدامی عاجل در این راستا انجام شود، چرا که در شهرهای جدید استان باید عقبماندگیهای رفع و به فوریت زیرساختها برطرف شود.