به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در نشست خبری سازمان غذا و دارو اظهار کرد: یکی از موانع صادرات داروها ارز ترجیحی بود و با حذف این ارز، پتانسیل 200 میلیون دلار صادرات را داریم. در زمانی که ارز ترجیحی تخصیص مییافت صادرات دارو به 50 میلیون دلار رسیده بود.
وی افزود: بیشترین صادرات دارو در حوزه دانشبنیان است و اگر شرکتهای دانشبنیان در حوزه صادرات فعالیت کنند میتوانند موفق باشند.
وی ادامه داد: اگر فرآوردهای یارانه دریافت کند در صادرات با محدودیت مواجه میشود، از سوی دیگر در کرونا اقلام دارویی دچار کمبود شدند و در شهریور و مهرماه سال جاری نیز شاهد کمبودهایی بودیم که این عوامل در صادرات دارو محدودیتهایی ایجاد کرده بود. اگر کوچکترین خللی در بازار صادرات دارو ایجاد شود این بازار از دست میرود و شیوع کرونا و تخصیص ارز باعث ایجاد مشکلاتی برای صادرات دارو شده بود بنابراین سال آینده مشکلات صادرات دارو کاهش مییابد و پیشبینی میکنیم 200 میلیون دلار صادرات دارو در سال آینده داشته باشیم.
وی درباره تاثیر دانشبنیانها در کاهش ارزبری در حوزه دارو گفت: یکی از اصلیترین مزایای شرکتهای دانشبنیان برای ما، کاهش وابستگی به واردات دارو است. در حوزه اقلام دانشبنیان بیشترین کاهش ارزبری را داریم و بیشترین کمک را همین محصولات به حوزه دارو داشتهاند.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: عدم تامین نقدینگی یکی از مشکلاتی بود که منجر به کمبود دارو شد. بخشی از این نقدینگی از طریق تسهیلات ارزی، بخشی از طریق پرداخت مطالبات و کاهش مالیات بر ارزش افزوده تامین شد و تا حدی مشکلات برطرف شد؛ دو هفته پیش نیز با دستور رییس جمهوری، 9 هزار میلیارد تومان به سازمانهای بیمه گر تخصیص یافت تا مطالبات شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت و مشکل نقدینگی مرتفع شود.
این خبر تکمیل میشود...