به گزارش ایران اکونا، فرهاد دژپسند امروز در سیزدهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: اگر ما امروز اهداف و برنامههایی را اعلام میکنیم و میخواهیم آن اهداف و برنامهها را محقق کنیم ، قطعا به تنهایی برای دولت امکان پذیر نیست و هر چه زمان بیشتر بگذرد ضرورت حضور بخش خصوصی در اقتصاد بیش از پیش اهمیت مییابد و اساس هر چه در مسائل توسعه یافتگی حرکت کنیم ضرورت حضور کمتر دولت بیشتر احساس میشود.
وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: برای توسعه مستمر و پایدار در اقتصاد که رشد متداوم داشته باشد نمیتوان حس کرد که این کار با حضور حداکثری دولت محقق میشود؛ بلکه حتما و یقینا باید میدان به بخش خصوصی سپرده شود.
* بخش خصوصی یاز دوازدهم زمین نیست
وی افزود: بخش خصوصی بازیگر اصلی است و در شرایط تحریم به عنوان فورارد زمین باید عمل کند و بخش خصوصی یار دوازدهم اقتصاد نیست.
وی اظهار داشت: اگرچه با توجه به شرایط و تنگناها در زمینه رشد اقتصادی و رشد سرمایهگذاری ابزار میکنیم که برنامههای دشمن محقق نشده است اما میدانیم برای کشوری مانند ایران که دارای مردم نجیبی است و قابلیتها و سرمایه بالایی دارد، حتما این میزان رشد برازنده نیست و لذا ما رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی بیشتری برای مردم میخواهیم و باید این شرایط فراهم شود.
دژپسند اظهار داشت: یک زمانی درآمد نفتی فراوان داشته و از آن درآمد برای جبران شکاف سرمایه و انباشت سرمایه استفاده میکردیم. الان که نداریم چه باید کرد؟
وی گفت: یک روزی بانکها ما میتوانستند متکفل تامین مالی سرمایهگذاری رشد اقتصادی کشور باشند و امروز نیازها گسترش یافته است و بانکها به تنهایی نمیتوانند در ایفای نقش موفق باشند، لذا باید چه کرد؟
دژپسند اظهار داشت: یک روزی ما میتوانستیم به واسطه پایین بودن ارتباطات جهانی و سطح توقعات و انتظارات با برخی از تولیداتی که شاید از ردهبندی مناسب برخوردار نبود و با تکنولوژیهایی که های تک نبود به تولید بپردازیم و تقریبا هم تقاضا داشته باشیم ولی اکنون چه باید کرد؟ لذا باید با برنامه جدیتری وارد شویم و نمیتوان پذیرفت که رشد سرمایهگذاری در این شرایط که چند سال اخیر داشتهایم باقی بماند و باید به سمتی حرکت کنیم که رشد سرمایهگذاری با عدد بسیار مناسبتری داشته باشیم و باید به سمتی برویم که نرخ تغییر فناوری تولید افزایش یابد و از تکنولوژیهای با سطح پایین رهایی پیدا کنیم. زیرا خیلی از واحدهای تولیدی که با کمبود مواجهند ناشی از کاهش قدرت خرید نیست بلکه ناشی از عدم اقبال نسبت به تکنولوژیها است و لذا حتما باید تغییر کند.
دژپسند افزود: اگر ما میگوییم سهم ما از نظر جمعیت و مساحت در دنیا بیش از یک درصد است نباید راضی شویم که سهم ما از نظر اقتصاد بینالملل کمتر از نیم درصد باشد لذا برای توسعه آن باید بخش خصوصی راحت باشد و باید مزاحمتها برداشته شود و باید روانی کسب و کار بیشتر شود و باید در تامین مالی تسهیل شود و باید در ایجاد اطمینان و محیط امن ابزارها را گسترش دهیم.
* ضمانتنامه صندوق ضمانت صادرات یک ضمانت بانکی است
وی با اشاره به مسائل مطرح شده در جلسه امروز با نمایندگان بخش خصوصی درباره اینکه چرا ضمانت صندوق ضمانت صادرات پذیرفته نمیشود، اظهار داشت: ما درباره این مسائل نباید منتظر باشیم که بخش خصوصی این مسائل را با ما در میان بگذارند بلکه اگر امکان اجرای آن هست باید خودمان اقدام کنیم، در خصوص ضمانت صندوق ضمانت صادرات باید بگویم که این موضوع در جلسه کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شده و قرار شد خزانه ما در مورد آن اظهار نظر کند و گمرک براساس آن عمل کنم که فکر میکنیم انجام شده و اعلام شده که آن را به عنوان ضمانت بانکی قبول میکنیم. بانک به عنوان یک ضمانت آن را قبول میکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: اولین کار برای رشد اقتصاد، روانی در فضای کسب و کار و بهبود فضای کسب و کار است که جزء اصلی بهبود فضای کسب و کار کاهش حضور دولت در اقتصاد و حذف قواعد دست و پا گیر است.
وی با اشاره به جلسه رئیس جمهور گفت: در آن جلسه بیان شد سازماندهی بعضی از امور از جمله دادن مجوزهای نیروی انتظامی به اصناف به راحتی میتوان زمان 53 روز دادن این مجوزها را به 15 روز کاهش داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بسیاری از مقررات در هیات مقررات زدایی حذف شده اما دوباره بازگشته است.
دژپسند خطاب به بخش خصوصی گفت: به جای تن دادن به رویههای غلط باید در مقابل آن ایستاد و نگران ورود به بلک لیست نبود، زیرا اگر چند بار در مقابل کار خلاق مقاومت شود دیگر آن کار خلاف تکرار نمیشود و اگر مراجعه کردهاید که کسی کار خود را به موجب قانون انجام نداد و یا مطالبهای داشت نباید شما رضایت داشته باشید و بلکه باید مقاومت داشته باشید.
وی اظهار داشت: در رابطه با پنجره واحد عزم جدی داریم و تا پایان تیرماه در 4 استان پنجره واحد ایجاد خواهد شد و امیدواریم تا دهه فجر، پنجره واحد الکترونیکی ایجاد شود.
دژپسند با تاکید بر اینکه امروز باید از فرصت طلایی اقتصاد هوشمند استفاده کرد، بیان داشت: لذا یک سامانه ملی برای پشرفت پنجره واحد ایجاد میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: موانع و مزاحمها در کسب و کار را به ما معرفی کنید، زیرا اگر این مزاحمها در دستگاههای اجرایی باشد آن را لغو میکنیم و اگر در دولت باشد آن را حذف میکنیم و بدون شک این گامها را برمیداریم.
دژپسند در مورد تامین مالی اظهار داشت: نمیشود گفت که سرمایهگذاری افزایش یابد و نرخ بهرهبرداری از ظرفیت تولید افزایش یابد، اما ملزومات آن را تامین نکنیم.
وی افزود: برای تامین مالی، ظرفیت نظام بانکی هم محدود است و هم اصولا باید کارکرد آن تغییر کند، تامین مالی سرمایه ثابت نباید از بازار پول صورت گیرد بلکه باید از بازار سرمایه باشد. تامین مالی بنگاههای بزرگ مقیاس باید از بازار سرمایه صورت گیرد.
* تامین مالی ایران خودرو از بانک به معنای خوردن حق بنگاههای کوچک و متوسط است
دژپسند خطاب به مقیمی مدیرعامل ایران خودرو بیان داشت: اگر مدیرعامل ایران خودرو برای تامین مالی ایران خودرو به بانک مراجعه کند به معنای آن است که حق بنگاههای کوچک و متوسط را خورده است، چند سال هم که ایران خودرو حق بنگاههای کوچک و متوسط را میخورد.
وی با تاکید بر اینکه از زمانی که آقای مقیمی مدیرعامل ایران خودرو شده است، عزم را جزم کرده که اشتباهات گذشته را ادامه ندهد، گفت: ما نیز اعلام همکاری کردهایم تا آنها از بازار سرمایه برای تامین مالی استفاده کنند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: همه بنگاهها بزرگ به بازار سرمایه بیایند، زیرا ما در بازار سرمایه فقط یک ابزار برای تامین مالی نداریم بلکه میتوان از ابزار مختلف استفاده کرد.
وی اظهار داشت: اینکه نگران عمق بخشی به بازار سرمایه هستیم ناشی از همین است که باید تامین کننده ابزار مالی بنگاههای بزرگ باشد بنابراین ما باید به کمک بخش خصوصی به سمت بازار سرمایه برویم و این موضوع به تحول اقتصاد کمک میکند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان داشت: قرار نیست بازار سرمایه جایگزین بازار پولی شود و تصور این موضوع هم غلط است اما باید بدانیم که بانکها با وجود معوقات مشکلات دارد.
* پرداخت 900 هزار میلیارد تومانی تسهیلات نظام بانکی در سال گذشته
دژپسند اظهار داشت: سال گذشته بیش از 900 هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط نظام بانکی پرداخت شده که 300 هزار میلیارد تومان آن مربوط به تسهیلات جدید و بقیه مربوط به امهال مطالبات است.
وی با بیان اینکه ظرفیت نظام بانکی ما محدود است، گفت: بنابراین باید کارکردهایش تغییر کند.
وی با اشاره به برآوردی اعلام شده در مورد کسری بودجه 140 هزار میلیارد تومانی در جلسه امروز به نقل از وی، اظهار داشت: این برآورد شخص من نیست بلکه این رقم برآورد اعلام شده است. کسری بودجه زمانی است که حساب دولت بسته شود و مخارج به مصارف پیشی داشته باشد بنابراین اکنون در مورد کسری بودجه فقط پیشبینی عدم تحقق وجود دارد لذا اگر پیشبینی عدم تحقق همزمان با طراحی درآمدهای جدید و همزمان به اصلاح ساختاری کاهش هزینه منتهی به کسری بودجه میشود.
دژپسند اظهار داشت: بانکها عزم جزم دارند که دارایی مازاد را عرضه کنند لذا بر این اساس سامانه جدیدی برای این کار طراحی شد و 10 ماه از زمان رونمایی آن میگذرد اما تنها 10 درصد تقاضا برای خرید اموال مازاد بانکها وجود داشت لذا از فعالان اقتصادی میخواهیم که این اموال را بخرند، ما هم موانع را بر طرف میکنیم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی در مورد مالیات بیان داشت: تا زمانی که در این سمت قرار دارم برای تامین مالی بودجه حاضر نیستیم از ابزار افزایش فشار مالیاتی بخصوص در شرایطی که سال 99 مزین به جهش تولید شده استفاده کنم.
* برنامهریزی برای تامین هزار هزار میلیارد تومان تامین مالی از بازار سرمایه
وی در ادامه با اشاره به سیاست های مالیاتی دولت برای حمایت از رشد اقتصادی، گفت: قصد داریم که امسال هزار هزار میلیارد تومان تامین مالی برای اقتصاد داشته باشیم که 50 درصد آن از بازار سرمایه باید تامین شود.
دژپسند افزود: در صورتی که مودیان مالیاتی مالیات سال بعد را زودتر پرداخت کنند به ازای هر ماه 1.5 درصد پاداش مالیاتی داده خواهد شد که میزان آن از سود بانک نیز بیشتر است.
وی بیان داشت: افزایش درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش فشار به مودیان خوش حساب و شناسنامهدار نیست و فقط ابزار تامین مالی دولت نیست بلکه آن ابزار تعادل بخشی به اقتصاد و را ابزار رشد اقتصادی نیز هست.
وزیر امور اقتصاد و دارایی در رابطه با رشد صادرات غیرنفتی گفت: این کار با محورسازی امکان پذیر خواهد شد ضمن اینکه موانع مزاحم در گمرک در حال به حداقل رسیدن است.
وی افزود: برنامه ما این است که تا پایان سال و حتی زودتر گمرک هوشمند را رونمایی کنیم.
انتهای پیام/