به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، غلامعلی مرادی در جلسه ستاد بیمه محصولات کشاورزی استان با بیان این مطلب اظهار کرد: همه ساله از طریق بلایای طبیعی خسارات قابل توجهی به بخش کشاورزی استان وارد میشود که در این راستا مشارکت بهرهبرداران بخش کشاورزی، آموزش و آگاهسازی کشاورزان در جهت مقابله و نیز کاهش حجم خسارات وارده به این بخش ضروری است.
وی عدم تخصیص به موقع منابع مالی و اعتباری از طرف دولت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای جبران بخشی از خسارت وارده به کشاورزان را یکی از چالشهای مهم موجود بر سر راه توسعه فرهنگ صنعت بیمه کشاورزی در استان عنوان کرد و افزود: نزدیک ۱۷۰ میلیارد تومان از تسهیلات دریافتی سررسید شده بهره برداران بخش کشاورزی آسیب دیده از حوادث غیرمترقبه از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، به مدت سه سال استمهال شده است.
مرادی اظهار کرد: از محل تسهیلات بند خ نیز، مبلغ ۲۰۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت به کشاورزان خسارت دیده پرداخت شده است که به طور میانگین حداکثر برای هر نفر ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی تخصیص یافته است.
وی تاکید کرد: با توجه به پیش بینی هواشناسی استان مبنی بروزش باد و گردو غبار در طی روزهای آینده، از باغداران استان مخصوصاً تولید کنندگان سیب درختی درخواست میشود به منظور کاهش خسارت وارده ناشی از ریزش محصول، در امر برداشت محصول تسریع کنند.
مرادی همچنین تصریح کرد: استفاده از تجربیات و اطلاعات فنی و علمی مربوط به بخش کشاورزی و توسعه کشاورزی دانش بنیان برای کاهش میزان خسارات سالیانه متوجه بخش کشاورزی استان از برنامهها و اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاورزی در این راستا است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در حمایت از بیمه گزاران، پرداخت غرامتها و افزایش نفوذ تعداد کارگزاران بیمه با توجه به تعداد بالای بهره بردار بخش کشاورزی در استان، لازم است افزایش یابد.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در سال زراعی گذشته، ۱۲۳ هزار هکتار از محصولات زراعی و بیش از ۱۳ هزار هکتار از محصولات باغی استان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
صادق زاده با بیان اینکه ۳۹۰ هزار و ۱۸۹ رأس دام از دامهای استان نیز بیمه شده اند، افزود: برای افزایش رغبت بیمه گزاران در زیربخش های مختلف مشوقهایی لحاظ شده است که شامل تخفیفهای بین پنج تا ۵۰ درصدی است و سعی میشود مشکلات موجود در این بخش مرتفع شود و برای حمایت از کشاورزان تهاتر نیز در محصولات باغی پیگیری میشود.
در ادامه اعضای حاضر در جلسه نیز به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص ترویج فرهنگ بیمه کشاورزی و کاهش مخاطرات طبیعی در طی سالهای اخیر در استان پرداختند.