به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، علی اکبر حسینی محراب عصر امروز پنجشنبه در آئین تکریم و معارفه فرماندار پیشین و سرپرست فرمانداری ویژه دزفول که در سالن همایش دانشگاه جندی شاپور برگزار شد، اظهار کرد: اجرای طرح آمایش سرزمین در دستور کار استانداری خوزستان است که ضرورت دارد با توجه به مقدورات و امکانات استان این طرح به روز شود چرا که در گذشته طرح آمایش سرزمین در استان دارای سه بخش بود اما امروزه این رویه باید تغییر کند.
وی با اشاره به وجود صنایع بزرگ بالادستی در خوزستان همچون فولاد، نیشکر، نفت و پتروشیمی تاکید کرد: باید متناسب با این صنایع بزرگ، کارگاهها و صنایع کوچک در پایین دست ایجاد شود.
استاندار خوزستان عنوان کرد: اگر در شهرستانهای دزفول، شوش، شوشتر و اندیمشک کشاورزی هدف است بنابراین باید در این شهرستانها صنایع تبدیلی متناسب با بخش کشاورزی و باغبانی شکل بگیرد.
حسینی محراب با تاکید بر لزوم توجه به تجارت بینالملل و صادرات از طریق صنایع بالادستی و پایین دستی، یادآور شد: از ۲ دهه پیش موضوع احداث پایانه گل و گیاه و پایانه صادرات میوه و صیفیجات در دزفول مطرح بود اما این طرح همچنان محقق نشده و فقط ۶۰ تا ۷۰ درصد مراحل آن انجام شده است.
وی با تاکید بر لزوم اتصال اقتصاد روستا به خوشههای کسب و کار و صنعت، افزود: اگر زنجیرههای صنایع کوچک و بزرگ بالادست و پایین دست و خوشهها را به هم وصل کنیم از سویی با تجارت خارجی در بازار منطقه میتوانیم شاهد جریان ثروت در استان باشیم.
استاندار خوزستان با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته در رابطه با طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری استان خوزستان که در پایین دست سدها و زمینها صورت میگیرد، گفت: در برنامه امسال بودجهای برای این طرح دیده نشده بود و صرفاً ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای مطالعه آن در نظر گرفته شده بود.
وی ادامه داد: از آنجایی که بنده در بودجه ۱۴۰۲ نقش نداشتم با پیگیریهای صورت گرفته از طریق دولت و مجلس توانستیم حق سهم دولت در صنایع نیشکر خوزستان را به دست بیاوریم.
استاندار خوزستان توضیح داد: ۴۰ درصد حق سهم صنایع نیشکر مربوط به بانک ملی، ۴۰ درصد متعلق به بانک صادرات و ۲۰ درصد سهم دولت بود که ارزش این سهم با نرخ گذاری در بورس معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان است که اجازه داده شده این اعتبار در خوزستان هزینه شود.
حسینی محراب تاکید کرد: باید تلاش کنیم هرچه سریعتر این حق سهم از طریق دولت به استان تغذیه شود چرا که اگر محقق شود میتوانیم به اندازه تمام بودجه یکسال گذشته استان، به صورت یکجا برای طرحهای کشاورزی به ویژه طرحهای کشاورزی در شمال استان هزینه کنیم.
وی با اشاره به بازدید از طرح نهضت ملی مسکن و طرح مسکن مهر دزفول، این شهرستان را جزو شهرهای موفق در این زمینه دانست و بر تسریع روند احداث این طرحها تاکید کرد.
استاندار خوزستان در ادامه بیان کرد: آنچه خواسته ما و تاکید مقام معظم رهبری است، حضور نخبگان در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها است.
حسینی محراب گفت: ما برای پیشرفت نیاز داریم که نخبگان در بخش خواهران و برادران در کنار دانشگاهها، جریانات مطبوعات، سیاسی، پیشکسوتان، ائمه جمعه، فرماندهان نیروهای مسلح و تمام مسئولان و هر فردی که میتواند تأثیر گذار باشد در کنار هم باشیم. این هم افزایی و همگرایی یک نعمت در استان و کشور است که امیدوار هستیم چرخه آن کامل شود.
وی ابراز امیدواری کرد با جریان نخبگی که در دزفول و استان وجود دارد بتوان مشکلات را از سر راه برداشت و توسعه چشمگیر به دست آید.
استاندار خوزستان با قدردانی از زحمات علی فرهمندپور فرماندار پیشین دزفول، گفت: او در این ایام که بنده به عنوان استاندار خوزستان مشغول به خدمت گزاری شدم، عملکرد درخشانی از خود نشان داد.
حسینی محراب افزود: فرهمندپور یک فرد مسلط و کارآمد بود به همین دلیل به عنوان مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای خوزستان منصوب شد که یک جایگاه ویژه و مهم در استان است و امیدوار هستیم در جایگاه و مسئولیت جدید موفق باشد.
وی تصریح کرد: علیرضا خردمند که یک جایگاه مهم در سپاه حضرت ولیعصر خوزستان داشت، پس از بررسی کاندیداهای متعدد توسط کمیته انتصابات استانداری بهعنوان بهترین گزینه انتخاب و به عنوان مأمور به وزارت کشور منتقل شد.
استاندار خوزستان گفت: امیدوار هستیم خردمند مسیر رو به رشد فرماندار پیشین دزفول را بهتر و بیشتر ادامه دهد تا بتواند آنچه لیاقت مردم قهرمان و بزرگ دزفول را محقق کند.