خامه‌زر: هیچ ریسکی در تجارت با افغانستان وجود ندارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند تأکید کرد: ریسک تجارت با افغانستان بسیار پایین است و توسعه مبادلات ایران می‌تواند دست‌کم تا 5میلیارد دلار افزایش یابد.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «علیرضا خامه‌زر» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت ریسک تجارت با افغانستان بسیار پائین است و با مشارکت در سازندگی این کشور، توسعه مبادلات دوجانبه دستکم تا 5 میلیارد دلار امکان‌پذیر است.

وی همچنین اذعان داشت: افغانستان کشوری است که با ایران در حدود هزار کیلومتر مرز مشترک و همچنین اشتراکات فرهنگی از جمله زبان و دین مشترک دارد، مردم افغانستان نیز علاقه ویژه‌ای به ایران، تاریخ و مردم کشورمان دارند.

خامه‌زر افزود: از طرفی جمعیت چهل میلیون نفری افغانستان بازار خوبی برای ایران محسوب می‌شود، چنانکه بیش از 600 قلم کالا را در ادوار مختلف از جمهوری اسلامی ایران خرید کرده‌اند، صادرات به افغانستان از سه میلیارد دلار تا 1.8 میلیارد دلار در سال گذشته بوده است.

وی تصریح کرد: با توجه به جمعیت 80 میلیونی ایران نسبت به جمعیت 40 میلیونی افغانستان، قطعا با اشتراکات فرهنگی و مرز زمینی دو کشور و نزدیکی دو ملت همچنین نیازمندی آنها به کالاهای ایرانی عدد صادرات ما باید بیش از اینها می‌بود.

معادن افغانستان فرصتی برای ایجاد تراز صادرات، واردات بین کابل و تهران استراه‌اندازی کنسرسیوم اکتشاف و استخراج معادن افغانستانامضای قرارداد 6.5 میلیارد دلاری با برندگان مزایده استخراج معادن افغانستان/ آهن غوریان هرات به ایران رسید

رئیس اتاق بارزگانی بیرجند تأکید کرد: با برنامه ریزی منسجم بین دو کشور این مقدار دستکم تا سقف 5 میلیارد دلار قابل افزایش است. به خصوص اینکه اکنون افغانستان از سوی برخی دولت‌ها تحت فشار قرار دارد اما رویکرد این کشور با ایران بسیار مثبت ارزیابی می‌شود، بنابراین می‌توان فرایند تجارت خارجی را گسترش داد و سطح آن را افزایش داد.

خامه‌زر تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران صاحب تجربه در استخراج، اکتشاف و خدمات فنی و مهندسی معادن است در معادن افغانستان می‌توانیم ورود کنیم؛ کما اینکه در حال حاضر نیز فعالیت‌هایی در این حوزه توسط شرکت‌های ایرانی در حال اجراست.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: اکنون نباید از فرصت مشارکت در سازندگی، اقتصاد و توسعه افغانستان غافل شویم، باید آن را جدی گرفت. توصیه من به دوستان، تجار و بازرگانان و بخش خصوصی این است که بازار افغانستان را به عنوان یک بازار استراتژیک از دست ندهند، ریسک بازار افغانستان بسیار پائین است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار