بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با انتقاد از وضعیت ناوگان صنعت چاپ گفت: انتظار ما این بود که خرید و واردات ماشینآلات چاپ تسهیل شود، اما اخیراً معافیتهای مالیاتی و گمرکی که برای خرید و واردات ماشینآلات چاپ وجود داشت، برداشته شده است، با توجه به نرخ ارز نیز نمیتوان به سمت تجهیز پیش رفت، از آن سو نیز موانعی برای تامین قطعات یدکی و تعمیر ماشینآلات وجود دارد؛ بنابراین یک خرید پنج میلیون یورویی به دلیل نبود یک قطعه 10 هزار یورویی باید تعطیل شود.
وی با انتقاد از وضع مالیاتهای سنگین برای صنعت چاپ افزود: تمام تلاش ما این است که حیات صادراتی صنعت چاپ ادامه داشته باشد، اما اگر نتوانیم نیاز بازار هدف را به موقع تأمین کنیم، این بازار صادراتی را از دست خواهیم داد. یکی از مهمترین شرایط قراردادهای بینالمللی رساندن به موقع کالا به دست مشتری است.
عابدین تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در واردات مواد اولیه داریم، لحاظ کردن سابقه برای واردات در حوزه صنعت چاپ مشکلساز شده است؛ در نتیجه دسترسی به مواد اولیه با دشواری همراه است، واحدهای چاپی که به مواد اولیه دسترسی ندارند، نمیتوانند بازار صادراتی را حفظ کنند در نتیجه ترکیه، امارات و عربستان بازار صادراتی را دست خواهند گرفت.
تاکید رئیس تعاونی چاپخانهداران بر تامین مواد اولیه داخلی برای صنعت چاپصنعت چاپ نیازمند موزه است/ بودجههای فعلی جوابگوی آموزش در حوزه چاپ نیستوعده وزیر ارشاد برای ارائه تسهیلات نوسازی به صنعت چاپ/احمدوند:وزارت ارشاد خانه صنعت چاپ استوی گفت: در ایران امکان تولید محصولاتی برای صادرات به منطقه و فراتر از کشورهای منطقه وجود دارد، اما فرآیندهایی برای رقابتیتر شدن صنعت چاپ نیاز است که باید فراهم شود. برای اینکه بتوانیم با شرایط روز سازگار باشیم، ناوگان چاپ باید بروز شود، استفاده از تکنولوژیهای پیشرفتهتر که استاندارهای مورد نیاز بستهبندی را دارد، در این زمینه بسیار مثمرثمر است، طبیعتاً برای بهروز رسانی ناوگان صنعت چاپ نیازمند تسهیلات هستیم. با توجه به اینکه قیمت ماشینآلات چاپ بسیار گران است و چاپ یکی از گرانترین صنایع دنیا را دارد، برای بهروزرسانی ناوگان چاپ نیازمند حمایت و همفکری و همکاری دولت هستیم تا بتوانیم در آینده نزدیک استانداردهایی لحاظ کنیم که در بازار رقابتی منطقه حضور قابل توجه داشته باشیم.