به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایهگذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهمنامه با سرمایهگذارانی از کشورهای روسیه و مغولستان به امضاء رسید.
تفاهمنامههای کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بستهبندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.
امروز نیز سرمایهگذارانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیتهای این استان در حوزههای صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانشبنیان آگاه شدند و چند تفاهمنامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنیها و گیاهان دارویی منعقد شد.
از دیگر کشورهایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند میتوان به سرمایهگذاران کشورهای عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.
در همین ارتباط حسن شیخنیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور 32 هیات تجاری کشورهای مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدارها و مذاکرات انجام شده 15 تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.
وی با بیان اینکه اگر این تفاهمنامهها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد میشود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیتهای قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیتهای زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.
شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روشهای علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، 9 هکتار کشت به صورت آبیاری قطرهای انجام میشود.
وی با بیان اینکه تلاش میشود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته میشویم.