معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی:

حجم تجارت ایران و آفریقا رضایت بخش نیست

تبریز-معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: در زمان کنونی حجم تجارت ایران و آفریقا هر چند روبه رشد است اما رضایتبخش نیست.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، محمد کلامی در دیدار با سفیر نیجریه در ایران، ضمن ابراز خرسندی از گسترش روابط ایران و نیجریه و ادامه این روند در دولت سیزدهم، گفت: سیاست این دولت برقراری دیپلماسی متوازن با شرق و غرب بوده و حسن همجواری با کشورهای همسایه و مسلمان محور روابط خارجی در نظر گرفته شده است.

محمد کلامی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط با سایر کشورهاست، افزود: تلاش می‌شود در سایه این روابط، مراودات اقتصادی و تجاری نیز با این کشورها گسترش یابد.

وی اظهار کرد: در زمان کنونی حجم تجارت ایران و آفریقا هر چند روبه رشد است اما رضایتبخش نیست و هدف گذاری ما تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با کشورهای آفریقا است و نیجریه نیز در این راستا می‌تواند نقش اساسی ایفا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از مراکز تمدن ساز ایران اسلامی است، گفت: این استان در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در ایران منشأ تحولات عمده بوده و مهد تولید، تجارت، صنعت است.

کلامی، با اشاره به اینکه این آذربایجان شرقی بزرگترین اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی را دارد، ادامه داد: این استان در تولید فرش، چرم، صنایع غذایی و لوازم خانگی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است و بزرگترین کارخانه تراکتورسازی در این استان قرار دارد.

وی با اشاره به سابقه بیشتر اتاق بازرگانی تبریز از اتاق بازرگانی ایران، یادآور شد: در این استان بخش خصوصی فوق العاده فعال بوده و در کشورهای مختلف فعالیت می‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: این استان در حوزه علوم و دانشگاه نیز از قطب‌های تولید علم در کشور بوده و با داشتن دانشگاه‌های بزرگ و معتبر، جزو اولین‌های ایران در این حوزه است.

کلامی افزود: وجود دانشگاه علوم پزشکی در این استان موجب شده تا آذربایجان شرقی به یکی از مراکز و قطب‌های مهم درمانی کشور تبدیل شود و دانشگاه‌های تبریز، شهید مدنی، صنعتی سهند نیز از قطب‌های تولید علم و محرک‌های اصلی توسعه اقتصادی و صنعتی استان به شمار می‌روند.

وی با اشاره به افزایش حضور دانشجویان خارجی در این استان در سال‌های اخیر، اظهار کرد: این روند نشان دهنده کیفیت بالای دانشگاه‌های آذربایجان شرقی در تراز بین المللی است و وجود ظرفیت‌های بالا می‌تواند زمینه همکاری‌های مشترک آذربایجان شرقی با نیجریه را فراهم کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اعلام آمادگی استان برای پذیرش تیم‌های علمی و اقتصادی نیجریه، گفت: این استان همچنین آماده اعزام هیأت‌های علمی و تجاری به نیجریه برای گسترش مراودات علمی و اقتصادی است.

کلامی، همچنین با اشاره به ساختارهای فرهنگی بین ۲ کشور و حضور مسلمانان و شیعیان زیادی در نیجریه، آمادگی تبریز برای خواهرخواندگی با یکی از شهرهای نیجریه را اعلام کرد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار