به گزارش ایراناکونا، بانک ملت طی ۸ ماهه سال جاری توانست تراز عملیاتی (حاشیه سود) مثبت ۹۸,۱۹۵ میلیارد ریالی را کسب کند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، با رشد ۵۲ درصدی همراه بوده است.
بررسی و تحلیل عملکرد بانک ملت به عنوان یک بانک حاضر در بورس با نماد وبلمت دارای نکات برجسته متعددی است که به عنوان نمونه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طی ۸ ماهه سال جاری بانک ملت ، با کسب ۲۰۸,۳۱۰ میلیارد ریال درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی و پرداخت ۱۱۰,۱۱۵ میلیارد ریال سود سپرده گذاری، توانست تراز عملیاتی( حاشیه سود) مثبت ۹۸,۱۹۵ میلیارد ریالی را کسب نماید که با رشد ۵۲ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته (حاشیه سودپرداختی ۶۴,۴۳۲ میلیارد ریالی) ، عملکردی در خور توجه محسوب می شود. این امر حاکی از استمرار روند بهبود، تسهیل در فرآیند اعطای تسهیلات، رعایت بهداشت اعتباری، عزم راسخ بانک در مصرف بهینه مصارف و کسب سود با کیفیت می باشد.
بر این اساس، وبملت در آبان ماه سال جاری ۳۱,۲۹۶ میلیارد ریال درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی شناسایی نموده و ۱۵,۴۴۵ میلیارد ریال سود سپردهگذاری پرداخت کردهکه با این حساب در هشتمین ماه سال ۱۳۹۹، تراز عملیاتی بانک ۱۵,۸۵۱ میلیارد ریال مثبت است. به این ترتیب تراز بانک ۲۳ درصد بیشتر از ماه قبل و ۱۴۵ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال قبل می باشد.
درآمد حاصل از تسهیلات نسبت به ماه قبل از رشد ۱۱ درصدی و نسبت به مدت مشابه در سال قبل از رشد ۶۵ درصدی برخوردار گردیده است. سود پرداختی به سپرده گذاران نسبت به ماه قبل یک درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۴ درصد افزایش نشان می دهد.
سپرده های هزینه زا در آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه درسال گذشته از رشد ۹۰ درصدی برخوردار شده و در این میان بیشترین رشد مربوط به سپرده های کوتاه مدت ( با ۲۱% سهم بری) می باشد که با ۶۹% رشد از مبلغ ۶۲۴,۷۹۵ میلیارد ریال به ۱,۰۵۲,۸۰۱ میلیارد ریال رسیده است. همچنین سپرده های بلندمدت یک ساله ( با ۷% سهم بری) ضمن ثبت کاهش ۱۸ درصدی از مبلغ ۴۱۱,۴۵۰ میلیارد ریال به ۳۳۷,۵۲۰ میلیارد ریال رسیده است.
گواهی سپرده ویژه سرمایه گذاری عام ( با ۹% سهم بری) نیز با رشد۸۸ درصدی از مبلغ ۲۲۴,۱۹۹ میلیاردریال به ۴۲۲,۳۱۹ میلیارد ریال رسیده است.
سپرده های غیر هزینه زا :
در بخش سپرده های غیرهزینه زا، آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با عملکرد موفق خود از رشد ۸۲ درصدی برخوردار شده و در این میان بیشترین سهم درصد (۱۷% کل سپرده های غیر هزینه زا) مربوط به سپرده های قرض الحسنه جاری ریالی می باشد که با ۵۴% رشد از مبلغ ۵۳۳,۸۸۸ میلیارد ریال به ۸۲۰,۹۲۵ میلیارد رسیده است.
مانده تسهیلات ریالی در مهر ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته با ۱۱۲% رشد از مبلغ ۲,۲۱۲,۹۷۹ میلیارد ریال به ۴,۶۹۷,۳۰۹ میلیارد ریال رسیده است. افزایش در منابع و مصارف ارزی عمدتاً ناشی از اعمال نرخ تسعیر ارز می باشد.