جزئیات سند توسعه صنایع دستی اعلام شد

مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی سند توسعه صنایع دستی را تشریح کرد و گفت: این سند چشم انداز صنایع دستی را ترسیم کرده است.

فرزاد اوجانی مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی به خبرنگار مهر گفت: وقتی صحبت از سند ملی شود یعنی تعهدنامه‌ای که همه دستگاه‌های کشور ملزم هستند براساس آن، برنامه‌های راهبردی و سیاست‌هایی که آن وزارتخانه تعیین می‌کند را انجام دهند و پایه آن هم بر اساس توسعه صادرات غیرنفتی کشور ترسیم می‌شود. بقیه وزارتخانه‌ها همچنین وزارت میراث فرهنگی می‌بایست چشم اندازی را بر اساس آن سند رعایت کند.

وی گفت: این سند به بدنه مدیریت و کارشناسی کمک می‌کند که با تغییرات مدیریتی شاهد انحراف در وظایف و برنامه‌های عملیاتی آن وزارت و دستگاه نباشیم به عبارت دیگر آن دستگاه و دستگاه‌های دیگر خود را ملزم می‌کنند در چارچوب قوانین و مقرراتی که برایش وضع شده در راستای توسعه صنایع دستی فعالیت کند براساس آن هم منابع اعتباری مورد نیاز تأمین می‌شود.

اوجانی بیان کرد: این سند می‌تواند با تغییراتی که در بدنه مدیریتی رخ می‌دهد، پایه و اساس حرکت دستگاه را مشخص کند در این سند سیاست‌هایی ها و برنامه‌ها و اقدامات اساسی که منتج به سیاست‌هایی ترسیمی می‌شود، به هدف نهایی خواهد رسید.

وی افزود: طبق چارچوبی که در این سند نوشته شده ساختارهای اساسی و اصلاحات قوانین رعایت شده است چند تا از بندهایی که در آن نوشته شده را توانسته‌ایم محقق کنیم. دو سال تقویت توجه به صنایع دستی مد نظر قرار گرفت در این راستا همراهی وزارت کشور، معاونت علمی راهبردی وزارت راه و کار و تعاون را داشته‌ایم. وقتی سندی ترسیم می‌شود دستگاه‌ها بر اساس منابع اعتباری خودشان و با نگاه به آن سند، هم‌افزایی بیشتری با دستگاه موظف می‌کنند ما با شرکت شهرک‌های صنعتی جلسه داشتیم نظراتی که آنها داشتند به عنوان یک هم افزایی بیشتر فرابخشی به حوزه صنایع دستی بود و به این جمع بندی رسیدیم که صنایع دستی می‌تواند به صادرات غیرنفتی کمک کند.

وی ادامه داد: در نمایشگاه صنایع دستی امسال بر خلاف سال‌های گذشته، اتحادیه‌ها و زنجیره‌های صنایع دستی هم شرکت کردند تعاونی‌ها افراد زیادی را تحت پوشش خود دارند و این نشان می‌دهد که حمایت ما از حمایت فردی به گروهی تبدیل می‌شود. باید در حوزه صنایع دستی اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها گسترش پیدا کند و ما هم با عنوان دولت باید بتوانیم حمایت‌های گروهی را پوشش دهیم.

اوجانی بیان کرد: سند توسعه صنایع ویکی در اختیار همگان قرار می‌گیرد اما تا زمانی که معضل مالی دولت حل نشود نمی‌توان کاری کرد باید فعالان صنایع دستی گروهی کار کنند و اگر این اتفاق نیفتد از بین خواهند رفت‌. هنرمندان ما باید مثل زنجیره کنار هم باشند.

اوجانی در ادامه از تشکیل شرکت توسعه صنایع دستی خبر داد و گفت: یک سال طول کشید تا افراد با توان مالی خوب را پیدا کنیم و شرکت توسعه صنایع دستی را تشکیل دهند سهامی عام شدن آن مشکلات زیادی دارد اما با امتیازات ویژه ای که به تعاونی‌ها داده شده سهم برابر حذف شده است.

وی افزود: این شرکت به تجارت و صادرات کمک می‌کند هر کالایی اگر صادر شود موفق به فروش می‌شود پایه و اساس این شرکت هم صادرات است. وقتی صادرات انجام شود به ارتقای کیفی محصول کمک خواهد شد. اگر شما بتوانی بفروشی و صادر کنی تولید کننده هم تابع شما می‌شود چون سلیقه بازار باید مد نظر قرار بگیرد. دولت در این زمینه فقط تشویق و تسهیل کننده است.

اوجانی بیان کرد: نگاه اولیه این هست که هنرمندان ۲۰ درصد سهام این شرکت را بخرند. هر کسی هم می‌تواند سهام دار شود. این شرکت می‌تواند به بورس برود. هیأت مؤسس اولیه آن ۲۰ نفر و با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان هستند. ما یک سال برای فرد فرد آنها جلسه گذاشتیم که در این شرکت حضور داشته باشند. بخش خصوصی باید مدیرعامل آن را تعیین کند. ما به عنوان دولت فقط تسهیل کننده بودیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار