جراحی افتصادی را از مغز آغاز کنید

اصفهان - دکترای حقوق بین‌الملل عمومی گفت: آیا واقعاً جراحی اقتصادی را باید از قلب مردم شروع کرد، یا از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای که هلدینگ‌های اقماری آن دفتر و محل کار شخصی است؟.

حمیدرضا آقابابائیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره آثار جراحی اقتصادی اظهار کرد: سالهاست که هر جا قافیه به تنگ آمده، انگشت اتهام ناکارآمدی مدیران در امر آلودگی هوا، بی‌آبی و نبود برق در تابستان و قطع گاز در زمستان، جنگل تراشی و کوه‌خواری به سمت مردم نشانه گرفته می‌شود، تا این‌گونه به راحتی صورت مسئله عدم مدیریت بعضی از مدیران و سرمایه‌گذاری نکردن در بخش‌های مختلف و استفاده نکردن از مسئولان تحصیل کرده، جوان و امثالهم با استفاده از ادبیاتی نظیر جراحی اقتصادی فرافکنی شود.

وی ادامه داد: قسمت عمده این مشکلات ناشی از بی‌انضباطی مالی دولت‌ها و گشاده دستی به هنگام تصویب بودجه در مجلس و سیستماتیک شدن ناکارآمد به اصطلاح مدیران نشأت می‌گیرد.

وکیل پایه یک دادگستری و دکترای حقوق بین‌الملل عمومی تاکید کرد: واقعاً سوالی که ذهن را درگیر می‌کند این است که آیا واقعاً جراحی اقتصادی را باید از قلب مردم شروع کرد، یا از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای که هولدینگ‌های اقماری آن دفتر و محل کار شخصی بازماندگان و بازنشستگان از قدرت در وزارتخانه‌های چون صنعت، معدن، نفت، راه و شهرسازی و آموزش پرورش و فرزندان آنان تبدیل شده است؟

وی گفت: سوالی که مطرح است لذا مسؤولان و مدیران دست‌اندرکار موظف به پاسخ آن هستند این است که آیا جراحی اقتصادی را باید از مغز مردم شروع کرد یا هیأت مدیره شرکت‌های که از اموال و دارایی شرکت‌ها و سهامداران چون ایران خودرو، سایپا، شستا، صندوق ذخیره فرهنگیان، صندوق بازنشستگی کارکنان وزارت نفت و غیره که گاهاً در راه ترقی، توسعه، کسب و کارشان استفاده می‌کنند!

آقابابائیان با بیان اینکه چرا جراحی اقتصادی تولیدات بی‌کیفیت داخلی و عدم شایستگی مدیران را با بازخواست و اخراج مدیران عامل و هیأت مدیره شرکت‌های فوق الذکر دولتی و شبه دولتی آغاز نمی‌کنید، به نقل قول از محمدطاهر رحیمی دانشجوی دانشگاه شریف اظهار کرد: جراحی را باید از مغز آغاز کنید.

وی درباره شروع جراحی از سازمان برنامه و وزارت صمت، نفت، راه، افزود: برای نمونه در «بنزین» مردم پُرمصرف نیستند، بلکه خودروهای ما پرمصرف‌اند، وسایل نقلیه فرسوده هستند، سبد سوختی کشور ده‌ها سال متنوع نشده است و سیستم حمل‌ونقل عمومی سال‌ها توسعه نیافته است‌.

وکیل پایه یک دادگستری و دکترای حقوق بین‌الملل عمومی با اشاره به اینکه فقط حدود ۳۰ درصد مصرف برق، خانگی است، تصریح کرد: به میزان ۳۳۰ میلیون بشکه معادل نفت‌خام اتلاف داریم.

وی با بیان اینکه جراحی را باید از وزارت نیرو، راه، صمت، جهادکشاورزی شروع کنید، گفت: طبق آمار ایمیدرو، فقط ارزش برق هدررفته سالانه صنعت فولاد ۱.۳ میلیارد دلار است (معادل ۴ نیروگاه سیکل‌ترکیبی مدرن).

آقابابائیان پیرامون اینکه ۷۰ درصد مردم کمتر از ۱۰ درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند، خاطرنشان کرد: کل مصرف بخش خانگی کمتر از ۲۷ درصد کل گاز کشور است. حدود ۷۰۰ شرکت بزرگ ۵۴ درصد گاز کشورمان را مصرف می‌کنند و به میزان ۲۴۵ میلیون بشکه معادل نفت‌خام اتلاف گاز داریم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار