ثبت 50درصد شرکت‌های خراسان رضوی در سامانه رصد کالا

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت:بالغ بر 50 درصد شرکت‌ها در استان خراسان رضوی برای دریافت کد شناسایی و رهگیری در سامانه رصد کالا اقدام کردند.
- اخبار استانها -

امیر رضارجبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس  اظهارداشت: یکی از اقداماتی که از ابتدای سال انجام دادیم بحث مبارزه با قاچاق کالا در جهت حمایت از تولید بوده و یکی از فصل‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا موضوع پیشگیری است و در موضوع پیشگیری و شناسایی عوامل قاچاق، بررسی روش‌ها و سیستم‌هایی که مانع قاچاق شود بسیار مهم است.

وی افزود:در قانون الزام  استفاده از کد رهگیری و شناسه پیش بینی شده است؛ این کار از ابتدای سال با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت به جد پیگیری شد و یکی از معاونین وزارتخانه به‌عنوان مسئول ستاد مبارزه با قاچاق منصوب و جلسات هفتگی برای عملیاتی شدن آنها انجام شد.

رجبی اضافه کرد: در این میان گروه‌های مختلفی که بیشترین سهم در قاچاق را دارند به‌تدریج ملزم به دریافت کد شناسه و رهگیری می‌شوند. گروه‌هایی از جمله لوازم یدکی، لوازم خانگی تاکنون ثبت شده اند و به‌ تدریج به سمت پوشاک، کیف و کفش خواهیم رفت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: هر کدام از کالاهایی که به صورت رسمی وارد کشور می‌شوند یا توسط بنگاه‌های تولید داخل ساخته می‌شوند ملزم به دریافت کد شناسایی و کد رهگیری هستند.

مسیرهای منجر به قاچاق کالا را نباید زیاد کرد

وی خاطرنشان کرد: این کد در سامانه پیامکی فعال است و شهروندان با مشاهده کد و ارسال پیامک از اصالت آن کالا آگاه می‌شوند که در صورت قاچاق بودن کالا توصیه می‌شود از خرید آن صرف نظر کنند. بازرسان ما نیز از طریق همین سامانه شناسه و رهگیری یا عدم درج آن روی کالا امکان برخورد با فروشنده کالا را خواهند داشت.

رجبی عنوان کرد: سامانه فعال است و گروه‌ها کالایی را متناسب با ظرفیتی که شرکت‌های تولید کننده دارند وارد این سامانه می‌کنند. به‌عنوان مثال گروه لوازم خانگی یا برخی از لوازم یدکی خودرو که از زمینه‌های رایج قاچاق کالا محسوب می‌شوند؛ الزام به دریافت کد شناسایی کالا دارند و باید در سامانه ثبت شوند.

رئیس سازمان صمت خراسان رضوی درباره وضعیت کدینگ کالاهای قدیم گفت: موضوعی بود در رابطه با کالاهایی که از قبل در فروشگاه‌ها موجود بود؛ که آن هم زمان‌بندی شد و در بازه زمانی 2 یا 3 ماهه فرصت داده شد تا در سیستم ثبت شوند و سایر حوزه‌ها نیز به تدریج تحت پوشش کامل این سامانه قرار می‌گیرند.

رجبی بیان کرد:بالغ بر 50 درصد شرکت‌ها در استان خراسان رضوی برای دریافت کد شناسایی و رهگیری در سامانه رصد کالا اقدام کردند.

وی ادامه داد: مشتری حق دارد برای هر کالایی اعم از تولید داخل یا خارج کد شناسایی مطالبه کند و هر کالایی این کد را نداشته باشد طبق تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشکوک به قاچاق است. درصورتی‌که تردیدی در وجود شناسه جعلی برای کالا باشد شهروندان می‌توانند از طریق کد دستوری  #7777*4* و پیگیری از طریق سامانه جامع گارانتی اصالت کد را پیگیری کنند.

رئیس سازمان صمت خراسان رضوی در پاسخ به اینکه این سامانه چند درصد کالاهای قاچاق را پوشش می‌دهد بیان‌کرد: کالاهای قاچاق متناسب با شرایط اقتصادی تغییر پیدا می‌کنند در واقع باید برای جلوگیری و مدیریت کالای قاچاق به مدیریت مسائلی مانند مدیریت یارانه‌ها پرداخت؛ مثلاً سیستم پرداخت به مبدا یارانه به‌طور طبیعی باعث کاهش قاچاق می‌شود در غیر این صورت فهرست کالای قاچاق سیال و در حال تغییر است. البته در کالاهای اساسی که کد شناسایی دریافت کردند، به شدت شاهد کاهش قاچاق کالا و کنترل قاچاق بودیم.

رجبی درباره امکان درج کد تقلبی روی کالاها اظهارکرد: کد شناسه کالا قابل جعل نیست؛ چرا که این کد با سریال تولید کالا ارتباط دارد و هر کالای تقلبی یا ترفند استفاده از کد دیگر قابل شناسایی است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار