توقف تربیت متخصص طب سالمندی در کشور/ راه‌هایی برای افزایش دسترسی مردم به خدمات توانبخشی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اعلام این‌که تربیت نیروی متخصص طب سالمندی در کشور متوقف شده است؛ راهکارهایی برای افزایش دسترسی مردم به خدمات توانبخشی ارائه کرد.
- اخبار اجتماعی -

دکتر فرهاد آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت سالمندی در ایران اظهار کرد: به واسطه پیشرفت‌هایی که در حوزه رفاه اجتماعی و تکنولوژی صورت گرفته ایجاد شده، سن مرگ و میر افراد در جامعه بالاتر رفته است؛ از سوی دیگر با کاهش موالید روبرو بوده‌ایم که این دو عامل باعث شده نسبت جمعیت سالمندان در کشور افزایش یابد.

جمعیت سالمندان تا 30 سال‌ آینده به 23 میلیون نفر می‌رسد!

وی افزود:‌ پیش‌بینی می‌شود که تا سال 1430 بیش از 23 میلیون سالمند داشته باشیم که این جمعیت سالمند احتیاج به خدمات توانخبشی خواهند داشت و با کمبود نیروهای توانبخشی مواجه خواهیم بود، به طوری که تعداد نیروهای کاردرمانی، شنوایی‌سنجی، فیزیوتراپی و سایر نیروهای توانبخشی باید دو برابر فارغ‌التحصیلان کنونی باشد تا بتوان به سالمندان خدمات مناسب ارائه داد.

توقف تربیت متخصص طب سالمندی در کشور

آزادی با اشاره به این‌که تربیت نیروی متخصص طب سالمندی در کشور متوقف شده است، تصریح کرد:‌ در حال حاضر علاوه بر کمبود نیرو در حوزه خدمات توانبخشی و سالمندی، توزیع نیروها نیز در کشور متناسب با نیاز جامعه نیست باید توجه داشت که خدمات توانبخشی محدود به چند روز نیست و باتوجه به تداوم جلسات این خدمات، باید دسترسی مردم به این خدمات افزایش یابد این در حالی است که متخصصین توانبخشی بیشتر در مراکز استان‌ها ساکن هستند و برخی شهرستان‌ها از دسترسی به این خدمات محروم هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی راه حل این مشکل را ادغام خدمات توانبخشی در نظام شبکه بهداشتی عنوان و تصریح کرد: می‌توان از طریق ارائه برخی از خدمات توانبخشی از راه دور، بخشی از نیاز مردم به خدمات را مرتفع کرد؛ همچنین با راه‌اندازی کلینیک‌های سیار توانبخشی، می‌توان در مناطق دورافتاده و محروم، این خدمات را ارائه کرد. علاوه بر این می‌توان با به‌کارگیری نیروهای توانبخشی مانند گفتاردرمانی در مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت، نسبت به شناسایی زودهنگام برخی اختلالات کودکان اقدام کرد و یا با تهیه کردن چک‌لیست‌هایی، مراقبین سلامت اقدام به ارزیابی اولیه‌ وضعیت افراد کنند و در صورت مشاهده برخی اختلالات، آنها را به سطوح بالاتر برای دریافت خدمات توانبخشی ارجاع دهند.

خدمات توانبخشی سالمندان تحت پوشش بیمه نیست

وی با اشاره به عدم پوشش‌دهی خدمات توانبخشی سالمندان از سوی سازمان‌های بیمه‌گر ادامه داد: کشورهای پیشرو در جهان به سوی پیشگیری‌محور کردن خدمات توانبخشی رفته‌اند تا هزینه‌های سرسام‌آور درمان را کاهش دهند، در حالی که در کشور ما خدمات توانبخشی سالمندان در منزل نیز تحت پوشش بیمه قرار ندارد و این امر باعث افزایش هزینه‌های درمانی برای این افراد و بیمه‌ها می‌شود.

استادیار گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با بیان این‌که در زمان حاضر تنها چند خدمت فیزیوتراپی تحت پوشش بیمه قرار دارد، بیان کرد:‌ کاردرمانی و گفتاردرمانی تحت پوشش بیمه‌ تأمین اجتماعی قرار ندارد؛ بیمه سلامت نیز برای معلولین تحت پوشش سازمان بهزیستی، برخی خدمات توانبخشی را تحت پوشش قرار داده است.

وی با بیان این‌که باید از الگوهای جهانی در خدمات توانبخشی استفاده شود، اعلام کرد:‌ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در راستای رسالتی که در حوزه توانبخشی و سالمندی دارد در روز 22 آذرماه سال جاری جشنواره فناوری‌های توانبخشی را برگزار خواهد کرد که از فناوران و صنعتگرانی که در حوزه فناوری‌های توانبخشی اختراعات، ایده‌ها و محصولاتی دارند، دعوت می‌کند تا بتوان از این محصولات و ایده‌ها در راستای ارائه خدمات بهتر به سالمندان و افراد نیازمند خدمات توانبخشی استفاده کرد.

1300000 سالمند ایرانی "تنها" زندگی می‌کنندجمعیت سالمندان ایرانی تا 30 سال آینده به 26 میلیون نفر می‌رسد

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار