توسعه دیپلماسی اقتصادی برای صادرات میگو/ بازار اورآسیا و روسیه در اولویت قرار گرفت

معاون سازمان شیلات ایران از توسعه دیپلماسی اقتصادی برای صادرات میگوی ایران خبر داد و گفت: ‌بازار اورآسیا و روسیه و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در اولویت قرار گرفته‌اند.
- اخبار استانها -

شهریار رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر رویکرد دنیا تولید آبزیان در حوزه صید و صیادی، استحصال از منابع دریایی را به سمت آبزی‌پروری در سواحل و کرانه‌ها و پسکرانه‌ها دانست و اظهار داشت: این مهم در حوزه تحولی صنعت شیلات ایران مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به تدوین برنامه 4 ساله در حوزه آبزی‌پروری در شیلات ایران تصریح کرد: تولید ماهی در قفس‌های دریایی، پرورش ماهی و میگو در سواحل و در دستور برنامه 4 ساله قرار گرفته است.

معاون برنامه‌ریزی و منابع شیلات ایران پرورش آبزیان را یک راهبرد برای کاهش فشار از ذخایر دریایی برای استحصال بی‌رویه از منابع دریایی، ایجاد اشتغال ، توسعه اقتصاد، افزایش و تقویت منابع درآمدی بهره‌برداران از منابع دریایی دانست و بیان کرد: برپایی نمایشگاه صنعت شیلات در استان بوشهر می‌تواند در شناسایی و معرفی حلقه‌های صنعت و ارزش شیلات باشد که در توسعه این صنعت کمک می‌کند.

رستمی از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در نمایشگاه صنعت شیلات استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: معرفی و شناسایی تولید منابع اولیه آبزیان، بچه ماهی، خوراک آبزیان، توسعه و افزایش بهره‌وری پرورش آبزیان، تقویت صنعت فرآوری شیلات از اهداف مهم این نمایشگاه است.

وی توسعه شبکه بازار در زنجیره ارزش صنعت شیلات را مهم دانست و گفت: این نمایشگاه در معرفی توانمندی و تولید آبزیان پرورشی و بازاریابی بسیار مهم و موثر است و در این راستا تولید باید بازار محور مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

معاون برنامه‌ریزی و منابع شیلات ایران به تولید میگو پرورشی در ایران پرداخت و تصریح کرد: تولید میگو در مقایسه با سال‌های قبل رشد قابل چشمگیری داشته ولی در مقایسه با سال 1400 حدود 5 درصد افزایش یافته است.

رستمی با بیان اینکه استان بوشهر قطب تولید میگو پرورشی است تصریح کرد: استان بوشهر مقام نخست در برابر 5 استان ساحلی در عرصه تولید میگو پرورشی به خود اختصاص داده است.

وی میزان تولید میگو پرورشی امسال را 61 هزار تن اعلام و بیان کرد: این میزان میگو در 5 استان ساحلی کشور تولید شده که سهم استان بوشهر بیش از 38 هزار تن است.

معاون برنامه‌ریزی و منابع شیلات ایران اضافه کرد: بر اساس برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی در یک برنامه 4 ساله میزان میگو پرورشی تا پایان 1404 بیش از  160 هزار تن افزایش می‌یابد.

رستمی ادامه داد: در استان بوشهر با توجه به ظرفیت‌های مهم در سواحل و اراضی مطلوب برای پرورش میگو امید می‌رود سال آینده رشد بهتری پیدا کند و آمادگی لازم وجود دارد کسانیکه مبادرت به کار صیادی می‌کنند می‌توانند با حمایت شیلات در طرح پرورش میگو و آبزیان مشارکت کنند.

وی با اشاره به توسعه دیپلماسی اقتصادی برای صادرات میگو و انعقاد تفاهمنامه تصریح کرد: میگو تولیدی کشور مستقیم به بازار کشور چین صادر می‌شود ضمن اینکه در بازار اورآسیا و روسیه، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، بازارهایی وجود دارد که امید می‌رود امسال مشکلی در امر صادرات به این کشورها وجود نداشته باشد.

معاون برنامه‌ریزی و منابع شیلات ایران به برنامه تحولی سازمان شیلات برای پرورش ماهی پرداخت و خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات ایران، تا 4 سال آینده باید به تولید 480 هزار تن ماهی پرورشی در قفس دست یابیم.

رستمی حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در امر پرورش ماهی در قفس را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: امسال دریچه‌ای بسیار مناسب باز شده برای اینکه ظرفیت پرورش ماهی در قفس و اقتصادی، سودآور بودن آن شناسایی شود.

وی کمبود بچه ماهی برای پرورش را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای سال 1402 حدود 30 میلیون قطعه بچه ماهی برای پرورش و اکنون یک سوم آن نیاز است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار