به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حسین ایراندوست عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پس از انجام طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها، 4 محصول اصلی نهادههای دامی تغییر نرخ پیدا کرد که سه محصول دانه جو، ذرت و کنجاله سویا بیشترین تاثیر را در خوراک مرغ و دام داشتند.
وی ادامه داد: وقتی نرخ این 3 محصول به 5 تا 6 برابر افزایش یافت، تنشهایی را در حوزه دام و طیور ایجاد کرد که اولین تنش موضوع نقدینگی دامدار و مرغدار بود و از همان زمان بحث توزیع تسهیلات با سود پایینتر از نرخهای معمول در دستور کار قرار گرفت و براساس تسهیلاتی که تامین شده بود استان اصفهان با بیش از هزار میلیارد تومان رتبه اول جذب تسهیلات را کسب کرد و این برنامه همچنان در حال اجرا شدن است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: تنش دوم بحث توزیع و تحویل نهادهها بود که به صورت توافقی با واردکنندگان صورت گرفت و امروز بسیاری از دامداران ما کمتر از تهیه مستقیم نهاده از بازار استقبال میکنند و به دلیل تغییر شرایطی که پیش آمد، افت قیمتی در قیمت نهادهها و حتی علوفهها اتفاق افتاد و رضایت نسبتا قابل قبولی در بخش دام و طیور در حال شکلگیری است چرا که توانستهاند نهادهها را با قیمت پایینتر و شرایط پرداخت وجه راحتتر حتی تا دو یا سه ماه خرید کنند.
وی افزود: بحث نهادهها رقابتی شده و با کیفیت بهتر، سرعت انتقال سریعتر و حتی خیلی از واردکنندهها قیمتها را از قیمت مصوب هم پایینتر آوردهاند و رضایتی در این قسمت ایجاد شده است. براساس گزارشی که از کشتارگاهها گرفتیم، تمایل به فروش دام مولد در هفتههای گذشته به شدت افت پیدا کرده است.
ایراندوست در رابطه با محصولات دامی عنوان کرد: شرکت پشتیبانی ورود پیدا کرده و گوشت گوساله و بره را خریداری میکند، گوشت مرغ هم از ابتدای طرح خریداری میشود. دولت برای صادرات دام مجوزهایی صادر کرده و عوارض صادرات شیر خشک و کره را حذف کرده است.
وی ادامه داد: این مجموعه اقدامات شرایطی ایجاد کرده است که بتوانیم به پایداری تولیدات حوزه دام و طیور کمک کرده و حداقل رضایت را در این قسمت ایجاد کنیم.
مشکل صادرات فلفل دلمهای اصفهان به روسیه برطرف شد ماجرای بازداشت 2 "زائر اصفهانی" در عربستان چه بود؟ پیشبینی استقرار 150 موکب از اصفهان برای اسکان زائران اربعینمعاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به فراوانی تولیدات دامی بیان کرد: باتوجه به فراوانی محصولات و در کنار آن عدم فعال شدن کالابرگهای الکترونیکی و خرید نقدی این محصولات، بر روی خرید محصولات دام و طیور اثر منفی گذاشت و امروز با وجود اینکه قیمت مصوب گوشت مرغ 59800 تومان است، در چند هفته گذشته فروش به قیمت 50 هزار تومان را تجربه کردیم و ناشی از این است که محصول فراوان است یا خریدار تمایل و قدرت خرید را ندارد.
وی افزود: تولیدکننده محصولات خود را با قیمتی پایینتر از قیمت مصوب و هزینه تولید به بازار عرضه میکند و مباحث حمایتی در حال انجام است و با مباحث افزایش بهرهوری که در واحدها اتفاق میافتد و دامداران و مرغداران نیز به این مسائل واقف هستند و در مقدار مصرف، شرایط نگهداری و سن استفاده از نهادهها صرفهجویی میکنند به گونهای که پیش از اجرای طرح مردمیسازی یارانهها و افزایش ارز ترجیحی، ضریب تبدیل در گوشت مرغ 2 بود در صورتی که در آن زمان مقدار زیادی از نهادهها تبدیل به چربی اضافه و ضایعات میشد اما اکنون این ضریب به 1.6 یا 1.7 رسیدهایم.
ایراندوست با اشاره به سرانه مصرف در کشور و استان اصفهان گفت: استان اصفهان کمتر از 6 درصد جمعیت مردم را دارد در صورتی که بیش از 14 درصد محصولات دامی و طیور کشور را تولید میکند و از نظر کمی و کیفی مورد تایید است و استان یکی از پایگاههای اصلی صادرات محصولات دام و طیور است. سرانه مصرف 32 کیلوگرم یک سرانه بسیار زیاد برای گوشت مرغ است و هرچه گوشت مرغ ارزانتر شود، مردم از گوشت گوسفند، گوساله و ماهی به سمت گوشت مرغ هدایت میشوند.
وی ادامه داد: امروز با اصلاح قیمتی که در گوشت مرغ شکل گرفته است، مقداری تمایل به مصرف گوشت مرغ کاهش پیدا کرده و گوشت گوسفند جزو ارزانترین گوشتها به نسبت افزایش هزینههای تولید تلقی میشود و این یعنی گوشت گوسفند برای مصرفکننده از نظر هزینه تمام شده بسیار ارزان تمام میشود در صورتی که گوشت مرغ برای مصرفکننده گران تلقی میشود. مقداری تمایل به سمت گوشت گوسفند افزایش پیدا کرده و این باعث شده است که مصرف گوشت مرغ کاهش پیدا کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به آغاز تولید قراردادی در استان خاطرنشان کرد: در هفتههای گذشته با التهاب در بازار مرغ زنده مواجه بودیم چراکه گوشت مرغ قیمت بسیار پایینتر از قیمت مصوب داشت و تولیدکنندگان مرغ زنده بهدلیل عدم کشش در بازار، مرغهای خود را ارزانتر به فروش میرساند و این شکایت را از ما دارد که باید هزینههای تمام شده من با قیمت فروش متوازن باشد اما وقتی این اتفاق میافتد که کشش بازار کم است و تعداد تقاضا از عرضه بسیار کمتر است.
وی افزود: تولید قراردادی مطرح شد تا براساس نیاز سطح جامعه و استقبال مردمی از گوشت مرغ تولید صورت بگیرد برای مثال در سال گذشته بهدلیل قیمت پایین، اصفهان هر روز 410 تن گوشت مرغ نیاز داشت اما اکنون روزانه کمتر از 200 تن از کشتارگاه میآمد و اگر قرار است به دلیل تغییر قیمتها یا موارد دیگر، بیشتر از 200 تن استقبال نشود، لازم نیست بیش از این مقدار تولید صورت بگیرد. در این حوزه با اتحادیه گوشت سفید و کشتارگاهها مذاکره کرده و مقرر شد براساس جذب و نیاز بازار تولید صورت بگیرد و مرغدار براساس اعلام بازار جوجهریزی کند.