امیرعبداللهیان:

تلاش دستگاه دیپلماسی بدون حضور رسانه فعالیتی ناقص است

وزیر امور خارجه در مورد حقابه هیرمند گفت: برای اولین بار تیم فنی ما بر مبنای قرارد ۱۳۵۱ توانستند از مسیر آب در سد کجکی بازدید کنند لذا منتظر گزارش این تیم فنی هستیم.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، حسین امیرعبداللهیان در نشست صمیمانه با خبرنگاران، صمیمانه تبریک به مناسبت روز خبرنگار، اظهار داشت: هفته گذشته شخص رئیس جمهور، وزرا و معاونین در رسانه‌ها حضور داشتند که نشان داد دولت توجه ویژه ای به رسانه‌ها و خبرنگاران دارند.

وی گفت: در دستگاه دیپلماسی تلاش‌مان بدون حضور رسانه فعالیتی ناقص است. رسانه صدای گفتگوها و فعالیت‌های ماست. در موارد زیادی در میز رسمی مذاکره نتوانیم حرفی را به صراحت بیان کنیم اما آن حرف در رسانه‌ها به طور صریح و شفاف بیان می‌کنید و صدای شما در طرف مقابل شنیده می‌شود.

وزیرخارجه افزود: از قبل از پیروزی انقلاب بخاطر خریدهای تسلیحاتی که انجام شده بود مبلغی در یکی از بانک‌های بریتانیا بلوکه شده بود که توانستیم ۳۹۰ میلیون پوند از دولت انگلیس دریافت کنیم. این پول کاملاً از مسیر بانکی در شرایط سخت به دست ما رسید. توافق کردیم کالاهای غیر تحریمی را ایران می‌تواند وارد کند.

وی گفت: در برجام توافقی انجام شده و بخش‌هایی از توافق نقطه قوت مذاکرات و جمع بندی بوده است ولی به دلیل مجموعه شرایط مذاکراتی و پیگیری‌هایی که انجام شده و همکاران من قبلاً مذاکره کردند و آنچه می‌توانستند در میز مذاکره به دست بیاورند تلاش کردند ولی این مذاکره یک طرف با چند طرف بوده است.

وزیر خارجه افزود: بالاخره طرف مقابل هم در یک توافق ایده‌هایی دارد. یکی از بحث‌هایی که در برجام وجود دارد این که بر مبنای متن چند ده صفحه‌ای برجام است.

وی تصریح کرد: حتی اگر برجام به صورت کامل خوب کار کند نمی‌تواند دلار را تاچ کند. حتماً ما در هر نقطه‌ای از پیشرفت و بازگشت طرف‌ها به برجام قرار بگیریم، باید بدانیم تاچ نشدن دلار یک بخش آن با استفاده از ارزهای ملی و مکانیسم‌های چندجانبه حل و فصل می‌شود و بخش دیگر را باید در مسیر تلاش برای بی اثر کردن تحریم‌ها دنبال کنیم.

وزیر خارجه اظهار کرد: ماه‌هاست گفت‌وگوها و مذاکرات و تبادل پیام‌های غیرمستقیم با طرف آمریکایی را روی میز داریم.

وزیر خارجه گفت: هیچ ارتباطی بین موضوع زندانیان با اموال خود نزد بانک‌های خارجی قائل نیستیم.

وی افزود: در توافق تنظیم شده بین ما و طرف آمریکایی با وساطت کشور ثالث یک صورتجلسه‌ای در خصوص چگونگی تبادل زندانیان به عنوان یک موضوع انسانی داریم و صورتجلسه جدا و دیگری داریم به عنوان مطالبه حقمان در آزادسازی اموال بلوکه شده ایران نزد برخی بانک‌هاست.

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که چرا در بحث توافقات رسانه‌های داخلی روایت اول نبودند، افزود: پول‌های ما در کره با دستور ظالمانه آمریکا بلوکه شده بود. بنابراین زمانی می‌توانستیم خبر را اعلام کنیم که کنترل نقل و انتقال این پول در دست ما می‌بود در حالیکه در دست ما نبود. ما باید کاری که انجام شده را اعلام کنیم.

وی افزود: در مقطعی در مذاکرات خیلی به توافق نزدیک شدیم اما انتشار بخشی از یک سند دارای طبقه بندی کار را با مشکل رو به رو کرد.

وی در مورد روابط با قاهره گفت: سلطان عمان به قاهره سفر داشتند و گفتگوهایی در مورد چگونگی ارتقا روابط تهران و قاهره انجام شد. ایران از بازگشت روابط تهران و قاهره در عالی‌ترین سطح استقبال کرد.

وزیرخارجه در مورد سفر به آفریقای جنوبی، اظهار کرد: ایران به دنبال این است که تجار ایرانی که در این کشور حضور دارند از شرایط بهتری برخوردار شوند. امروز علاوه بر تجارت حوزه فناوری‌های نوین هم شاهد همکاری‌های خوبی میان ایران و آفریقای جنوبی هستیم.

وی ضمن تبریک روز مقاومت، افزود: امروز مقاومت در قوی‌ترین وضعیت خود به سر می‌برد و امروز رژیم صهیونیستی با بحران‌هایی مواجه هست. آینده متعلق به مقاومت است‌.

وی در مورد حقابه هیرمند گفت: برای اولین بار تیم فنی ما بر مبنای قرارد ۱۳۵۱ توانستند از مسیر آب در سد کجکی بازدید کنند لذا منتظر گزارش این تیم فنی هستیم.

وزیر خارجه گفت: گزارش‌های اولیه حاکی از وجود خشکسالی در افغانستان و در مسیر است. به مقامات گفته ایم که تا زمانی که تیم فنی ما از سد کجکی بازدید نکند نمی‌تواند اظهارت طرف افغانستانی برای ما ملاک باشد.

وزیرخارجه در مورد حوزه نفتی آرش گفت: ما در این باره تاکنون ۲ بار با وزیرخارجه کویت گفتگو کردم و توافق داریم که این موضوعی حقوقی است‌. لذا برای ما مهم است که از مسیر حقوقی و دیپلماسی و فنی موضوع پیگیری شود. در این چارچوب برای ما مهم است که تمامیت عرضی ما مورد سو استفاده قرار نگیرد.

امیرعبداللهیان در مورد حضور نیروهای نظامی در منطقه، افزود: حضور نیروهای نظامی در خلیج فارس آسیب پذیری ها را افزایش می‌دهد و پیام قدرت نیست. این هیاهوها کمکی به امنیت منطقه خلیج فارس نمی‌کند. در سایه اعتماد، رهبران منطقه علاقمند هستند کشورهای منطقه سهم اصلی را در تأمین امنیت منطقه داشته باشند.

وی گفت: هیچ طرفی دلسوزتر از ایران در کمک و امنیت ایران نیست.

وزیر خارجه تصریح کرد: زمانی داعش در منطقه در حال اوج گیری بود، زمانیکه بیش از ۶۰ درصد خاک سوریه به تصرف داعش درآمده بود، داعش عملیات‌هایی را در داخل عربستان انجام داد.

وی افزود: سردار سلیمانی به من گفتند در سفری که به عربستان می‌روید به مقامات عربستانی بگویید اگر روزی داعش بخواهد در عربستان اقداماتی کند روی ما حساب کنند.

ادامه دارد…

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار