به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، براساس پیش نویس یادداشتی از سوی اداره مهاجرت و گمرکات آمریکا، که در اختیار رویترز قرار گرفته، جو بایدن دستور تعطیلی و کوچک سازی برخی مراکز نگه داری از مهاجران را به دلیل هزینه های بالای آنها داده است.
براساس این پیش نویس، بایدن دستور تعطیلی و کوچک سازی 9 مرکز نگه داری از مهاجران را به دلیل هزینه های بالای این مراکز و کمبود کارکنان آنها صادر کرده و از این طریق 235 میلیون دلار در بودجه صرفه جویی کرده است.
بر این اساس، 6 مرکز از 9 مرکز نام برده شده در این پیش نویس در اوت 2022، توسط شرکت های خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده اند. در میان این مراکز سودمحور نام یکی از مراکز در نیومکزیکو به نام مرکز تورنس به چشم می خورد که دیده بان دولتی پیشتر دستور انتقال تمام مهاجران آن را به دلیل کمبود شدید کارمند صادر کرده بود. بحرانی که منجر به بروز خطرات امنیتی و شرایط زندگی نامطلوب شده بود.
این در حالی است که جو بایدن در دوران کمپین ریاست جمهوری سال 2020، وعده اصلاح و بازنگری در روند نگه داری از مهاجران را داده بود اما با افزایش چشمگیر مهاجرت به آمریکا و تلاش برای عبور غیرقانونی از مرزهای آمریکا با مکزیک، تحقق به این وعده مشکل شد. شکست دولت بایدن در تلاش برای اصلاح این مراکز نشان دهنده چالشی است که بایدن برای کمپین انتخاباتی خود برای سال 2024 با آن مواجه است.
در همین حال اداره مهاجرت و گمرکات آمریکا، در پاسخ به درخواست رویترز برای اظهار نظر درباره این موضوع اعلام کرد مرکز تورنس یکی از مراکز کلیدی نگه داری از مهاجران بود و این اداره همواره تلاش کرده تا مانع از افزایش جمعیت آن شود.
شب گذشته اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا در نیومکزیکو اظهار کرد دادخواستی را از طرف یک مرد 23 ساله برزیلی که در تاریخ 17 اوت 2022، در مرکز تورنس خود را حلق آویز کرده بود، علیه مسئولان این مرکز به اتهام قتل غیر عمد، به دادگاه ایالتی فرستاده است.
در این دادخواست آمده است مرکز تورنس فاقد نیروی کار لازم است که این امر منجر به تحت تاثیر قرارگرفتن موضوع امنیت، ایمنی و مراقبتی مهاجران شده است.
این در حالی است که با شدت گرفتن خشونت های مسلحانه در سراسر آمریکا، نتایج یک تحقیق نشان داد بسیاری از مهاجران نگرانی زیادی درباره قربانی شدن در این نوع خشونت ها دارند.
براساس نتایج این تحقیق، 32 درصد از مهاجران آسیایی و 23 درصد از مهاجران آمریکای لاتین که در کالیفرنیا زندگی می کنند، نگرانی زیادی درباره قربانی شدن در خشونت های مسلحانه دارند که این رقم سه برابر نگرانی شهروندان آمریکایی است.
مهاجران معتقدند آزاد بودن حمل سلاح و فرهنگ استفاده از سلاح در مکان های عمومی و نیز همه گیری تیراندازی های مرگبار و جمعی، به شدت جامعه مهاجران آسیایی-آمریکایی را تحت تاثیر قرار داده است.
حدود 6 ماه پیش نیز بر اثر ازدحام مهاجران غیرقانونی در یک قطار باری در تگزاس آمریکا دستکم 2 مهاجر خفه شده و 15 تن دیگر به بیمارستان منتقل شدند.
این در حالی است که دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان برای انتخابات 2024، پیشتر در یک ویدئوی تبلیغاتی جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا و جدی ترین رقیب دموکرات خود را به دلیل اعمال سیاست های نادرست در قبال مهاجران و هجوم بی سابقه آنها برای عبور غیرقانونی از مرز طی سال های اخیر را مورد انتقاد قرار داد و حق شهروندی برای کودکانی که در خاک آمریکا به دنیا آمدهاند را یک جاذبه خواند. ترامپ تاکید کرد که بسیاری از کشورها شهروندی حق تولد را برای کودکان مهاجران محدود کردهاند.
دونالد ترامپ اعلام کرد که اگر بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، شهروندی خودکار کودکان مهاجران غیرقانونی را که در آمریکا به دنیا آمده باشند، لغو خواهد کرد.
شهروندی حق تولد مربوط به لایحه چهاردهم قانون اساسی آمریکاست که در سال 1868 به تصویب رسید. این قانون سه سال بعد از پایان جنگ داخلی آمریکا تصویب شد که در جریان این جنگ، به برده داری سیاه پوستان در ایالت های جنوبی آمریکا پایان داده شد و در نتیجه حکم دادگاه عالی مبنی بر اینکه آمریکایی آفریقایی های برده و آزاد شهروند این کشور محسوب نمی شوند، لغو شد.
براساس این لایحه به تمام افرادی که در خاک آمریکا به دنیا آمده باشند یا تابعیت این کشور را داشته باشند از جمله افرادی که پیشتر برده بودهاند، و حتی افرادی که والدین آنها به صورت قانونی وارد خاک آمریکا نشده بودند، شهروندی آمریکا داده می شود.
ترامپ در کمپین های انتخاباتی سال 2016 نیز سیاست های سختگیرانهای را در قبال مهاجران داشت و بعدها پروژه ساخت دیوار در سراسر مرز مکزیک با آمریکا را همانطور که وعده داد بود، عملیاتی کرد.
گفتنی است موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.
از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه 2021، تا کنون دو بار به صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از 2,000,000 عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال 2022 ثبت شده است.
اما «دونالد ترامپ»، چندی قبل اعلام کرد که اگر برای دومین بار رئیس جمهور کشورش شود، تدابیر امنیتی را در مرزهای ایالات متحده باز می گرداند و از کنگره خواهد خواست تا مجازات های جنایی را برای کوتاهی مسئولان و اجازه دادن آن ها به ورود مهاجران اعمال کند.
او گفت: «اگر دوباره انتخاب شوم، در چند ساعت پس از تحلیف من، ما تمام اقدامات امنیتی مرزی را دوباره برخواهیم گرداند، ما قبلا این اقدامات را بسیار خوب انجام دادیم و باردیگر همان اقدامات را انجام خواهیم داد تا به سرعت به امن ترین مرز در تاریخ ایالات متحده دست پیدا کنیم، درست مانند دو سال پیش.»
ترامپ قانون شهروندی حق تولد را لغو میکند