به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، معاونت اقتصادی نخستوزیر هیئت حاکمه افغانستان از برگزاری جلسه ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست «هبتالله آخندزاده» رئیس طالبان خبر داد.
بر اساس بیانیه منتشر شده، در این جلسه تصمیمات جدیدی در راستای اصلاحات و بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و زیربنایی افغانستان اتخاذ گردید که به شرح ذیل است:
تثبیت رسم و رواجهای بد: هیئتی به ریاست «نورالحق انور» مأمور شد تا رسم و رواجهای غیرمجاز که بر اساس شریعت قابل قبول نیستند و موجب اسراف و هزینههای گزاف برای مردم شدهاند، شناسایی و برای اصلاح آنها اقدام نماید. این گزارش پس از تهیه، به رئیس طالبان ارائه خواهد شد.
توزیع زمینهای شهری: هیئتی متشکل از وزارتهای شهرسازی و مسکن، دادگستری، کشاورزی، آبیاری، دامداری، صنعت و تجارت و شهرداری کابل، موظف شد تا برای توزیع اصولی زمینهای دولتی در شهرها، دستورالعملهایی تدوین کرده و زمینهای مربوط به مسکن و تجارت را به مردم واگذار نماید.
ایجاد مناطق صنعتی: برای توسعه صنعت در مناطق مختلف افغانستان، هیئتهای متشکل از وزارتهای مختلف موظف شدند تا زمینهای مناسبی برای ایجاد مناطق صنعتی در کابل، ننگرهار، قندهار، بلخ و قندز اختصاص دهند. علاوه بر این، در سایر ولایات نیز زمینهایی برای پارکهای صنعتی در نظر گرفته خواهد شد.
ایجاد مساجد و امکانات جانبی: کمیسیون اقتصادی مسئول گردید تا زمینهای کنار بزرگراهها که برای ایجاد مساجد و سایر خدمات عمومی در نظر گرفته شدهاند، به بخش خصوصی واگذار کند تا برای سهولت مسافرین مسجد، وضوخانه، پمپ بنزین و هتل احداث شود.
استفاده از زمینهای کشاورزی: وزارت کشاورزی، آبیاری و دامداری مأمور شد تا طرحهای مؤثری برای استفاده از زمینهای دولتی که منابع آبی دارند، تهیه کند تا این اراضی به صورت بهینه در اختیار مردم قرار گیرد.
پروژههای بزرگ معدنی و انرژی: وزارت معادن و شرکت توسعه ملی افغانستان موظف شدند تا طرحهای مربوط به معدن آهن «حاجی گک» و تقویت برق «کجکی» در ولایت هلمند را تهیه کرده و برای تصویب به رئیس طالبان ارائه نمایند.
کنترل قاچاق کالا: تصمیمی نیز در رابطه با جلوگیری از قاچاق کالا و مواد ممنوعه اتخاذ شد. وزارت دارایی و کمیته تعرفه موظف شدند تا فهرست اجناس ممنوعه را تهیه و مطابق آن اقدامات لازم را انجام دهند. علاوه بر این، برای جلوگیری از قاچاق آهنهای ممنوعه، مجازاتهای سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته شد.
جلوگیری از قاچاق دارو و مواد غذایی: وزارتهای بهداشت، دارایی و صنعت و تجارت موظف شدند تا دستورالعملهایی برای جلوگیری از قاچاق دارو و مواد خوراکی به خارج از افغانستان و همچنین برای شفافیت در صادرات اجناس به خارج از این کشور تدوین نمایند.
نشست ویژه طالبان برای پیگیری توافقات اقتصادی با روسیهاقتصاد افغانستان با محدودیتهای مالی و عدم تعادل مواجه استراهکارهای طالبان برای افزایش درآمد؛ از مالیات و منابع زیرزمینی تا کمک خارجی