به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، صفدر نیازی شهرکی، معاون امور آب و خاک گفت: ۶۵ میلیارد مترمکعب آب تا پایان برنامه هفتم توسعه باید در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد و امیدواریم کل آب به صورت حجمی تحویل شود.
وی افزود: ۸ میلیون هکتار اراضی آبی داریم و منابع آب کشور نیز محدود است، از این رو برای برنامهریزی دقیق و اجرای الگوی کشت ضروری است که بدانیم چه حجمی از آب را چه زمان و کجا از وزارت نیرو تحویل میگیریم.
وی اظهار کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، وزارت نیرو مکلف شده تحویل حجمی آب کشاورزی را تسریع کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک، تعداد چاههای آب در بخش کشاورزی را ۴۳۰ هزار حلقه عنوان و تصریح کرد: نزدیک به ۲۳۰ هزار حلقه چاه کشاورزی برقی است و از این تعداد ۱۰۷ هزار حلقه چاه به شمارشگرهای برقی مجهز شدهاند.
وی در مورد صادرات و واردات آب مجازی نیز گفت: در حال حاضر ۳۵ میلیارد متر مکعب واردات آب مجازی از طریق واردات محصولات کشاورزی و ۶ میلیارد مترمکعب صادرات آب مجازی با صادرات محصولات کشاورزی داریم که نشان میدهد، تراز ما ۲۹ میلیارد مترمکعب واردات آب مجازی به کشور است.
نیازی شهرکی در مورد میزان مصرف آب در تولید هندوانه کشور نیز تصریح کرد: به ازای مصرف هر مترمکعب آب ۹ کیلوگرم هندوانه تولید میشود و کل آب مورد نیاز برای کشت این محصول در کشور ۴۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی ادامه داد: برای تولید و صادرات محصولات کشاورزی، مؤلفههای مختلفی از جمله مصرف آب، ارزآوری، پایداری تولید و امنیت غذایی مطرح است و نمیتوان یک بعدی به مسائل نگاه کرد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: از حدود ۷۰ میلیارد مترمکعب آبی که در بخش کشاورزی مصرف میشود، نزدیک به ۱۰ میلیارد مترمکعب آن برای تولید گندم است.
وی درباره آخرین اطلاعات مربوط به میزان آب سفرههای زیرزمینی کشور گفت: وزارت نیرو متولی آب کشور بوده و آخرین اطلاعات در اختیار این وزارتخانه است.
نیازی شهرکی ادامه داد: آب بخش کشاورزی از سوی وزارت نیرو تخصیص داده میشود و وزارت جهاد کشاورزی موظف است با منابع آب و خاک کشور بیشترین بهرهوری و تولید را برای تأمین امنیت غذایی پایدار داشته باشد.
وی درباره توسعه روشهای نوین آبیاری در بخش کشاورزی اعلام کرد: در برنامه هفتم توسعه سالانه اجرای ۲۰۰ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری و ۱۵۰ هزار هکتار آبیاری زیرسطحی هدفگذاری شده است.
معاون آب و خاک بخش کشاورزی برآورد کرد: هزینه اجرای سیستم آبیاری زیرسطحی در اراضی زراعی برای کشت محصولاتی مانند یونجه یا نیشکر حدود ۳۵۰ میلیون تومان در هر هکتار و برای اراضی باغی ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان در هر هکتار است.