تحولات اوکراین|آمریکا به ارسال بدون مانع تسلیحات به اوکراین ادامه می‌دهد/ در صورت تمایل واشنگتن، جنگ فوراً متوقف می‌شود

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به اینکه غرب در حال "جنگ نیابتی" با روسیه است، گفت: «اوکراین تنها بعنوان عرصه‌ رویارویی با روسیه مورد نیاز است و مقامات کی‌یف نباید دچار توهم شوند که غربی‌ها با پمپاژ سلاح، به فکر کمک به اوکراین هستند.»
- اخبار بین الملل -

به گزارش راه شلمچه به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در اروپا نیز این واقعیت درک شده است که تنها برنده ادامه مناقشه کنونی پیرامون اوکراین، آمریکاست که به جای کمک به حل و فصل آن، به تشدید درگیری‌ها دامن می‌زند.

کلر دالی، نماینده پارلمان اروپا، روز پنجشنبه، در حاشیه نشست عمومی پارلمان در استراسبورگ ابراز تأسف کرد که ایالات متحده بیشترین سود را از درگیری‌های نظامی بین روسیه و اوکراین دارد، در حالی‌که اروپا باید بهای سنگینی برای این بحران بپردازد.  به عقیده وی، آمریکایی‌ها وضعیت کنونی را فرصتی برای باز کردن بازارهای جدیدی می‌دانند تا صنایع نظامی آنها "روزهای خوشی را سپری کند".

به گفته این مقام پارلمانی اروپایی، منفعت واشنگتن در دامن زدن به این مناقشه به منظور تضعیف روسیه است و همین مسئله دلیل اصلی حل نشدن بحران اوکراین است. دالی یادآور شد که برخی از مقامات ایالات متحده می خواهند شاهد ورشکستگی کل صنایع در برخی کشورها مانند آلمان باشند تا دیگر رقیب تجاری قدرتمندی برای آنها در اروپا وجود نداشته باشد.

چند روز قبل نیز نشریه آمریکایی "هیل" (The Hill) گزارش داد که افزایش لفاظی‌های ضدروسی از سوی دولت ایالات متحده، حل و فصل بحران اوکراین از طریق مذاکره را دشوار کرده است. این مجله یادآور شد که واشنگتن می‌تواند تمام تلاش خود را برای بازگرداندن مذاکرات به مسیر درست انجام دهد، اما برعکس، لوید آستین، رئیس پنتاگون، در جریان سفر اخیرش به کی‌یف، اظهاراتی تحریک آمیز در مورد تمایل به تضعیف هر چه بیشتر روسیه تا حد ممکن بیان کرد.

پیش از این، جفری ساکس، استاد اقتصاد دانشگاه کلمبیا نیز در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که کاخ سفید در حال فریب مقامات اوکراینی در راستای منافع ژئوپلیتیکی خود است و این مسئله با خودداری طرف آمریکایی از کمک به حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین از طریق گفتگو تایید می‌شود.

در ماه آوریل نیز مقاله‌ای در روزنامه "گلوبال تایمز" چین منتشر شد که یادآور شد: مقامات واشنگتن روی درگیری درازمدت در اوکراین به نفع خود حساب کرده‌اند، برای اینکه ایالات متحده از این مناقشه در جهت منافع سازندگان تسلیحات آمریکایی استفاده میکند که سهام آنها به طرز محسوسی در حال رشد است و همچنین وضعیت بحرانی کنونی سود ژئوپلیتیکی مشخصی در رابطه با کنترل اقدامات اروپا و ناتو تحت لوای وجود "تهدید از جانب روسیه" برای ایالات متحده دارد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

سازمان ملل از آغاز سومین دور تخلیه غیرنظامیان از ماریوپل و آزوفستال خبر داد

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در مسائل انسان دوستانه در نشست شب گذشته  شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که دور جدیدی از تخلیه مردم غیرنظامی از شهر ماریوپل و از محوطه کارخانه آزوفستال این شهر در  روز پنجشنبه، 5  مه (15 اردیبهشت) آغاز شد. وی ابراز امیدواری کرد که این عملیات ادامه پیدا کند.

روز گذشته وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که در روزهای 5، 6 و 7 ماه مه (15، 16 و 17 اردیبهشت ماه)، کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان از محوطه و خانه‌های مجاور کارخانه آزوفستال شهر ماریوپل باز خواهد شد. ستاد هماهنگی بین وزارتخانه‌ای روسیه برای واکنش بشردوستانه در اوکراین یادآور شد که این کریدورها از ساعت 08:00 تا 18:00 (به وقت مسکو) در تمام سه روز فعالیت بوده و نیروهای مسلح روسیه رژیم سکوت و عقب نشینی به فاصله امن را رعایت خواهند کرد.

وزارت دفاع روسیه طی هفته گذشته در هماهنگی با سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ چندین بار کریدور بشردوستانه برای خارج شدن غیرنظامیان از این منطقه را فعال کرده بود.  

گوترش: مواد غذایی روسیه، بلاروس و اوکراین باید به بازارهای جهانی بازگردانده شوند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که کودها و محصولات کشاورزی و غذایی روسیه، اوکراین و بلاروس، با وجود شرایط ژئوپلیتیکی و اقتصادی کنونی، باید به بازارهای جهانی بازگردانده شوند.

وی در نشست روز پنج‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل گفت: «اجازه دهید واضح بگویم - راه حل جدی برای مشکل تهدیدات امنیت غذایی جهانی مستلزم بازگشت مجدد تولیدات کشاورزی اوکراین و تولید مواد غذایی و کود در روسیه و بلاروس به بازارهای جهانی است.»

دبیرکل همچنین تاکید کرد که تمام تلاش خود را برای عملی کردن این اقدامات و تضمین گفتگوها برای توافق در این خصوص انجام خواهد داد.

دیپلمات روس: یک جنگ جهانی اقتصادی علیه روسیه آغاز شده است

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، پنجشنبه در نشست شورای امنیت اعلام کرد که کشورهای غربی، مدت ها قبل از اوضاع پیرامون اوکراین، خود را برای درگیری اقتصادی با روسیه آماده کرده و ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف، تنها سرزمین اوکراین را به عرصه مناسبی برای رویارویی با فدراسیون روسیه تبدیل کرده است.

وی گفت: «گویی فقط منتظر این لحظه بودید تا چرخ دنده سرکوب علیه روسیه شروع به گردش کند. و اگر از جنگ جهانی صحبت کنیم، اکنون در عرصه اقتصادی چنین جنگی به معنای واقعی به راه افتاده است. ما شکی نداریم که شما از قبل و مدت‌ها قبل برای این کار آماده شده بودید.»

نبنزیا افزود: «علاوه بر تحریم‌ها و ممنوعیت‌های بی شمار، مصادره اموال خصوصی از شهروندان روسیه که هیچ ارتباطی با عملیات ویژه روسیه در حفاظت از دونباس ندارند، کشورهای غربی حساب‌های 300 میلیارد دلاری متعلق به روسیه را مسدود کرده‌اند. در این برخورد قوانین بین المللی که در زمان مناسب شما درباره آن صحبت می کنید، چه شده است؟»

این دیپلمات بلندپایه روس با اشاره به این که غرب در حال حاضر در یک "جنگ نیابتی" با روسیه شرکت دارد و غرب به اوکراین، تنها بعنوان یک ابزار مورد نیاز است، ادامه داد: «این کشور تنها به عنوان عرصه‌ای برای رویارویی با روسیه مورد نیاز بوده و مورد نیاز است. به همین دلیل اوکراین نیز نباید دچار توهم شوند که غربی‌ها در حال کمک به اوکراین هستند. خیر. آنها تنها با پمپاژ سلاح به این کشور، سعی دارند تا درگیری‌ها تا جای ممکن طولانی شود.»

اعتراف وزارت خارجه آمریکا به ارسال بدون مانع تسلیحات به اوکراین

ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا، شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد توانایی ارسال بدون مانع تسلیحات نظامی به اوکراین را حفظ کند.  این دیپلمات آمریکایی گفت: «همانطور که همکار من در وزارت دفاع [ایالات متحده] قبلاً اعلام کرده، ما توانایی ارسال بدون مانع تسلیحات و پشتیبانی نظامی از ارتش اوکراین را حفظ کرده و این کار ادامه خواهد یافت.»

پرایس همچنین گفت که آمریکا علاوه بر این، کمک‌های بشردوستانه به میزان 387 میلیون دلار به اوکراین ارائه کرده است و به حمایت از این کشور  ادامه خواهد داد.

آنتونوف: روسیه آمریکا و متحدانش در اروپا را تهدید نمی‌کند

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده در مقاله‌ای با عنوان "سیاست هسته‌ای روسیه: حقایق و جعلیات" برای مجله "نیوزویک" (Newsweek) یادآور شده که طرف روسی هرگز آمریکا و متحدانش در اروپا را تهدید نکرده و نمی‌کند و برعکس، سخت در تلاش است تا از تشدید بحران در اوکراین جلوگیری کند.

ترجمه این مقاله به زبان روسی صبح امروز، جمعه توسط سرویس مطبوعاتی سفارت روسیه منتشر شده است.

آنتونوف تاکید کرد: «کشور ما ایالات متحده و متحدان اروپایی آن را تهدید نمی‌کند، بلکه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تشدید بحران اوکراین انجام داده است. البته ما مجبور هستیم در خصوص خطرات در حال ظهور مرتبط با مداخله کشورهای ناتو در روند اوضاع در اوکراین هشدار دهیم.».

سفیر روسیه یادآور شد: «نسل فعلی سیاستمداران ناتو به وضوح تهدیدات هسته‌ای را جدی نمی‌گیرند. در این رابطه، من می خواهم از رهبران شوروی و آمریکا نقل کنم که جنگ جهانی دوم را پشت سر گذاشتند و بر اساس تجربه شخصی به خوبی درک می‌کردند که خطر آسیب جانی و روانی میلیون‌ها انسان چه معنایی دارد.»

توقف گفتگوهای آمریکا و روسیه، تهدیدی برای رژیم کنترل تسلیحاتی است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن معتقد است که ایالات متحده با متوقف کردن روند مذاکرات با روسیه در خصوص موضوع ثبات راهبردی، در واقع پایه و اساس کنترل تسلیحات در جهان را در معرض تهدید قرار داده است.

این دیپلمات در مقاله‌ای با عنوان "سیاست هسته‌ای روسیه: حقایق و جعلیات" در مجله "نیوزویک" در این باره نوشت: «متاسفانه واشنگتن به طور یکجانبه گفت‌وگوهای دوجانبه درباره ثبات راهبردی که در نشست سران ژنو آغاز شد، را متوقف کرد و در نتیجه دورنمای حفظ پایه‌های اساسی رژیم کنترل تسلیحات را به خطر انداخت. آنتونوف افزود، در عین حال، طرف روسی آماده است تا هر زمانی که ایالات متحده برای این گفت وگو آماده باشد، ارتباط درباره موضوعات مربوطه را از سر بگیرد.

پس از اعلام آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین از سوی ولادیمیر پوتین، کلیه تماس‌ها بین واشنگتن و مسکو در خصوص مسائل ثبات راهبردی و هسته‌ای متوقف شد.

سیاست هسته‌ای روسیه تحریف شده است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده در مقاله‌ای  برای مجله "نیوزویک" اعلام کرد که نمایندگان دولت آمریکا اظهارات مقامات مسکو درباره سیاست هسته‌ای این کشور را آشکارا تحریف می‌کنند. این دیپلمات یادآور شد: «اخیراً شاهد انبوهی از تحریفات صریح اظهارات مقامات روسی در خصوص سیاست هسته‌ای کشورمان بوده‌ایم. این تحریف نه تنها از سوی رسانه‌های آمریکایی، بلکه از سوی مقامات دولتی صورت گرفته است.»

آنتونوف به عنوان مثال به واکنش لوید آستین، رئیس پنتاگون و ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به مصاحبه چند روز اخیر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره خطر بروز جنگ هسته‌ای اشاره کرده و نوشت: «مقامات نظامی ایالات متحده سخنان وزیر خارجه روسیه را با نادیده گرفتن این واقعیت تاکید شده مکرر: مبنی بر مواضع اصولی غیرقابل قبول بودن جنگ هسته‌ای برای مسکو، سخنان سرگئی لاوروف را غیرمسئولانه توصیف کردند.»

به گفته این دیپلمات، روسیه هرگز تلاش‌های خود برای دستیابی به توافقاتی که تضمین کننده عدم آغاز یک رویارویی هسته‌ای باشد، را متوقف نکرده است. این مسکو بود که در سال‌های اخیر به طور مداوم به همتایان آمریکایی خود پیشنهاد می‌کرد تا تأیید کنند که در یک جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای وجود ندارد و بنابراین هرگز نباید چنین جنگی را آغاز کرد و وزیر خارجه روسیه نیز دقیقاً بر این مسئله تاکید کرده است.

به گفته وی، اتهامات مطرح شده علیه مسکو درباره "تهدید هسته‌ای" کاملاً بی پایه و اساس بوده و این لفاظی‌ها بخشی از یک عملیات تبلیغاتی ضدروسی است که در پاسخ به اقدامات روسیه برای خنثی کردن تهدیدات امنیت ملی ناشی از خاک اوکراین آغاز شده است.

دبیر کل ناتو امکان استقرار نیروهای این پیمان در خاک سوئد را بعید ندانست

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی سوئدی اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی ممکن است قبل از پیوستن این کشور به این ئتلاف، نیروهای بیشتری را در اطراف سوئد مستقر کند.

ینس استولتنبرگ یادآور شد که سوئد "از لحظه ارسال درخواست تا عضویت" در ناتو در یک دوره انتقالی قرار خواهد گرفت و این ائتلاف نیز به نوبه خود قصد دارد امنیت این کشور را در این دوره انتقالی تضمین کند. به گفته وی، یکی از راه‌های حفاظت، افزایش حضور نظامی ناتو، استقرار نیروهای مضاعف بلوک در سواحل دریای بالتیک و در سرزمین‌های مجاور سوئد است.

پیش از این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داد که اگر فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، این کشورها به عرصه‌ای برای رویارویی بین پیمان ناتو و روسیه تبدیل خواهند شد.

انتقاد مردم انگلیس از دولت خود به دلیل کمک نظامی به اوکراین

خوانندگان روزنامه "دیلی میل" (Daily Mail) از دولت انگلیس به دلیل ارسال بیش از حد تسلیحات نظامی به اوکراین و حمایت ناکافی از مردم کشور خود در مواجهه با تورم بالا انتقاد کردند.

به عقیده خوانندگان این روزنامه که نظراتشان در یک مقاله جمع آوری شده، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلستان باید تأمین مالی و ارسال کمک نظامی به یک درگیری مسلحانه در منطقه دیگری از اروپا که لندن توان مالی آن را ندارد، را متوقف کرده و از فریب شهروندان انگلیسی دست برداشته و تلاش خود را روی حل و فصل مشکلات اقتصادی داخلی متمرکز کند.

لوکاشنکو: اگر آمریکا به اوکراین دستور دهد، جنگ ظرف یک هفته پایان خواهد یافت

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری "آسوشیتدپرس" (Associated Press) که شب گذشته، پنج‌شنبه، بطور کامل از شبکه تلویزیونی دولتی بلاروس پخش شد،  ابراز عقیده کرد که اگر واشنگتن به کی‌یف دستور دهد که درگیری‌ها را متوقف کند، جنگ در اوکراین ظرف یک هفته پایان خواهد یافت.

لوکاشنکا گفت: «فقط اگر جو بایدن [رئیس‌جمهور ایالات متحده] بگوید: "همین، دعوا بس است بچه‌ها، بیایید بس کنیم". جنگ در عرض یک هفته تمام می‌شود. هیچ کس به جنگ نیاز ندارد، این جنگ هیچ منفعتی برای هیچکس ندارد.»

رئیس جمهوری بلاروس با اشاره به به مقصر بودن غرب در دامن زدن به درگیری بین مسکو و کی‌یف، به ویژه واشنگتن، تاکید کرد که ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین ممکن است بخواهد اوضاع را از طریق دیپلماسی حل کند، اما قادر به این کار نیست. وی افزود: «برای آنکه "این زلنسکی نیست که اوکراین را اداره می‌کند " اگر او از من رنجیده شود، بگذارید ناراحت شود. این دیدگاه من است. واقعیت این است که شما (منظور وی ایالات متحده است) در اوکراین حکومت می‌کنید.»

رئیس جمهوری بلاروس همچنین از غرب خواست تا از دروغگویی در خصوص اتفاقات رخ داده در شهر بوچای اوکراین و اتهام جنایات جنگی به روسیه دست بردارد.

بلاروس در جنگ اوکراین شرکت نخواهد کرد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در بخش دیگری از مصاحبه خود با خبرگزاری "آسوشیتدپرس" تاکید کرد که این کشور قرار نیست در جنگ کنونی روسیه در خاک اوکراین هیچ مشارکتی داشته باشد.

وی گفت: «ما نیازی به شرکت در این جنگ نداریم. مینسک هیچ سودی از مناقشه کنونی نمی‌برد و تمایلی برای وخامت بیشتر اوضاع ندارد.»

خودداری گرجستان از اجرای درخواست اوکراین برای گشودن "جبهه دوم" علیه روسیه

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان، روز پنجشنبه در مصاحبه با نشریه آلمانی دویچه وله (Deutsche Welle) اعلام کرد که مقامات اوکراین از تفلیس خواستار تامین تسلیحاتی و گشودن "جبهه دوم" مبارزه با روسیه هستند، ولی گرجستان از چنین اقدامی خودداری می‌کند.

خانم زورابیشویلی گفت: «اوکراینی‌ها بیشتر و بیشتر از شرکای خود، نه تنها از گرجستان، مطالباتی متعدد دارند. آنها از الفاظ تند علیه شرکای مختلف خود استفاده کردند. بله، آنها واقعاً از ما خواستند تا تسلیحات به اوکراین ارسال کنیم و همچنین جبهه دومی برای مبارزه با روسیه در خاک گرجستان گشوده شود. هیچ یک از اینها امکان پذیر نیست.»

رئیس جمهوری گرجستان تاکید کرد، امتناع تفلیس از پیروی از چنین دستوراتی از کی‌یف، میزان همبستگی دولت در رابطه با جنگ اوکراین را نفی نمیکند. گرجستان در واقع به طور کامل از رژیم تحریم‌ها علیه روسیه تبعیت می‌کند، اگرچه رسما از پیوستن به آنها خودداری کرده است.

زلنسکی از اتحادیه اروپا دعوت کرد تا مناطق اوکراین را بازسازی کند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، به اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد تا از بازسازی مناطق مختلف این کشور حمایت کند. وی یادآور شد که این موضوع باید یک نمونه تاریخی از تعامل و مشارکت بین کشورها باشد.

زلنسکی در کنفرانس بین‌المللی کمک‌های مالی برای اوکراین گفت: «ما به شرکای خود پیشنهاد می‌دهیم از مناطق، شهرها، مناطقی که آسیب دیده‌اند حمایت کنند تا عملکرد کامل مناطق و شهرها احیا شود.». رئیس جمهوری اوکراین تاکید کرد که کشورش در حال حاضر به حمایت استراتژیکی شرکای خارجی خود نیاز مبرم دارد.

اوربان: مجارستان و اتحادیه اروپا آمادگی تحریم نفتی روسیه را ندارند

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در نامه‌ای خطاب به اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا یادآور شد که نه مجارستان و نه اتحادیه اروپا به طور کامل آمادگی پذیرش و اجرای تحریم‌های پیشنهادی کمیسیون اروپا علیه نفت روسیه را ندارند. به عقیده وی، تحریم‌ها باید در زمانی اتخاذ شوند که همه پیش‌شرط‌های لازم در تمامی کشورهای اروپایی برآورده شود.

نخست‌وزیر مجارستان یادآور شد که اگر کمیسیون اروپا بر تحریم نفت روسیه پافشاری کند، باید مسئولیت "شکست تاریخی در روند ادغام اروپا" را بپذیرد. اوربان تاکید کرد که تحریم‌های پیشنهادی کمیسیون اروپا علیه روسیه منجر به افزایش بیشتر قیمت انرژی بدون هیچ گونه اقدام حمایتی از سوی اتحادیه اروپا خواهد شد.

پیش از این گزارش شد که نمایندگان دائمی کشورهای اتحادیه اروپا نتوانستند بر سر موضوع تحریم واردات نفت از روسیه به توافق برسند. مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و بلغارستان نسبت به اقدامات پیشنهادی برای حذف تدریجی نفت روسیه ابراز نگرانی کردند.

مذاکرات تلفنی پوتین با نخست وزیر اسرائیل درباره روند اوضاع در اوکراین

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل گفت و گوی تلفنی داشت.  دو طرف علاوه بر بررسی برخی مسائل دوجانبه، در خصوص وضعیت کنونی در اوکراین تبادل نظر کردند و پوتین درباره به روند تخلیه غیرنظامیان از محوطه کارخانه آزوفستال در شهر ماریوپل به طرف اسرائیلی توضیحاتی داد.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

تحولات اوکراین| ششمین بسته تحریمی اروپا علیه مسکو/ روسیه: خودروهای حامل سلاح ناتو در اوکراین هدف قرار می‌گیرندتحولات اوکراین|پوتین فرمان تحریم برخی کشورهای خارجی را امضا کرد/ آلمان: روسیه نباید در جنگ پیروز شودتحولات اوکراین| سفر نانسی پلوسی به کی‌یف/ گفتگوی بلینکن و کوله‌با درباره کمک 33 میلیارد دلاری آمریکا به کی‌یفتحولات اوکراین| بایدن به‌دنبال تصویب کمک 33 میلیاردی به اوکراین / سفیر آمریکا لاوروف را به «باج‌گیری هسته‌ای» متهم کردپوشش زنده تحولات اوکراین| سفر دبیرکل سازمان ملل به کی‌یف برای حل مشکلات انسانی/ آمریکا اموال افراد مرتبط با جنگ اوکراین را مصادره می‌کند

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار