تحولات اوکراین| درخواست زلنسکی از ناتو برای انجام حملات «پیشگیرانه» علیه روسیه

وزارت خارجه روسیه اظهارات رئیس جمهور اوکراین درباره "حملات پیشگیرانه" ناتو به این کشور را تحریک آشکار جنگ هسته‌ای و نابود کننده جهان خواند و سخنگوی کرملین از کشورهای غربی خواست فراخوانی زلنسکی برای آغاز جنگ جهانی سوم را بدون توجه ویژه رها نکنند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر زلنسکی" رئیس‌ جمهوری اوکراین از پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواست تا حملات «پیشگیرانه» علیه روسیه انجام دهد تا از استفاده احتمالی مسکو از سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری کند.

زلنسکی روز پنج شنبه طی  سخنرانی ویدئویی خود در موسسه لووی استرالیا (Lowy) گفت: «ناتو چه باید بکند؟ از بین بردن امکان استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای .... حملات پیشگیرانه، تا آنها بدانند در صورت استفاده از این نوع سلاح چه اتفاقی خواهد افتاد .... این کاری است که ناتو باید انجام دهد:  در استفاده از فشار بر روسیه باید تجدید نظر کند.»

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به این سخنان اعلام کرد که آمریکا، انگلیس و کشورهای اتحادیه اروپا باید به اظهارات ولادیمیر زلنسکی درباره "حملات پیشگیرانه" علیه روسیه توجه ویژه‌ای داشته باشند.

سخنگوی کرملین گفت: این نظر و سخنان رئیس جمهوری اوکراین است که همه کشورهای جهان باید به آن توجه کنند. ایالات متحده، انگلستان و کشورهای اتحادیه اروپا باید به چنین دیدگاهی از جانب زلنسکی توجه ویژه داشته باشند.

به گفته وی، اظهارات درباره حملات علیه روسیه را نمی توان بدون واکنش جامعه جهانی رها کرد. پسکوف سخنان زلنسکی را فراخوانی برای آغاز جنگ جهانی سوم ارزیابی کرد.

وزارت امور خارجه روسیه  نیز اظهارات زلنسکی در باره "حملات پیشگیرانه" به روسیه را تحریک جنگ هسته‌ای خواند. ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه  ابراز عقیده کرد که غرب در حال دامن زدن به یک جنگ هسته‌ای به دست رئیس جمهوری اوکراین است.  وی شب گذشته در کانال تلگرام خود نوشت: «همه افراد روی کره زمین باید بدانند که شخصیت عروسکی و نامتعادل زلنسکی، که با اسلحه غرب پمپاژ شده، اکنون به یک هیولا تبدیل شده است. در واقع کشورهای غربی با دستان او می‌توانند کل سیاره زمین را به نابودی بکشاند.»

روسیه بارها گمانه زنی‌ها درباره احتمال استفاده این کشور  از سلاح‌های هسته‌ای را جعلی و غیرواقعی اعلام کرده است. مقامات مسکو تاکید دارند که نباید اجازه داد جنگ هسته‌ای آغاز شود، هرچند روسیه آماده دفاع از خود خواهد بود.

ضمن اینکه  لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا چند روز قبل اعتراف کرد که مسکو هیچ برنامه‌ای برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای ندارد وایالات متحده هیچ علامتی از تمایل مسکو برای اتخاذ چنین تصمیمی را ندیده است.

به نوبه خود، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در همان زمان تاکید کرد که تنها افرادی که رفتار غیر مسئولانه‌ای دارند، از تشدید تنش هسته‌ای در جهان صحبت می‌کنند. وی از همه خواست تا با دکترین هسته‌ای روسیه آشنا شوند.

روز پنجشنبه، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه گفت که مسکو هرگز برنامه‌ای برای تهدید سلاح‌های هسته‌ای نداشته است. او به دکترین هسته‌ای کشورش اشاره کرد که در آن بطور مشخص تاکید شده این سلاح‌ها  به‌عنوان یک عامل بازدارنده در نظر گرفته می‌شوند و تنها در صورت تجاوز به روسیه به عنوان وسیله حفاظتی قابل استفاده هستند. این مقام پارلمانی افزود: غرب "استدلال‌های خود را برای بی‌اعتبار کردن روسیه تمام کرده" و به همین دلیل است که اتهامات مربوط به «تهدید هسته‌ای از جانب روسیه» را مطرح می‌کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روزدویست و بیست  و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

بایدن: جهان برای اولین بار از زمان بحران کارائیب با تهدید مستقیم هسته‌ای مواجه است

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا یادآور شد که برای اولین بار از زمان بحران کارائیب، جهان با تهدید مستقیم استفاده از سلاح‌های هسته‌ای مواجه است، مشروط بر اینکه وضعیت به همین شکلی که در حال توسعه است، ادامه یابد.

سخنان رئیس جمهوری آمریکا که بامداد امروز، جمعه، در یک مراسمی در حزب دموکرات صحبت کرد، از سوی دفتر مطبوعاتی کاخ سفید منتشر شد. بایدن گفت: «برای اولین بار از زمان بحران موشکی کوبا، ما با تهدید مستقیم استفاده از تسلیحات هسته‌ای مواجه هستیم، در صورتی که وضعیت واقعاً در مسیری که اکنون در آن در حال توسعه است ادامه پیداکند.»

رئیس کاخ سفید همچنین مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را "بسیار خوب" می شناسد، بنابراین معتقد است که "وقتی وی درباره استفاده احتمالی از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی، یا سلاح‌های بیولوژیکی یا شیمیایی صحبت می‌کند، شوخی نمی‌کند و باید او را جدی گرفت."

در عین حال، بایدن یادآور شد که نمی تواند شرایطی را تصور کند که در آن استفاده از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی به یک جنگ هسته ای تمام عیار منجر نشود. او گفت: «فکر نمی‌کنم به راحتی بتوان از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی استفاده کرد، بدون اینکه به آخر زمان رسید».

بلینکن: آمریکا برای دیپلماسی با روسیه در خصوص اوکراین آماده خواهد بود

 مقامات ایالات متحده برای دیپلماسی با فدراسیون روسیه در خصوص روند اوضاع اوکراین آماده خواهند بود، اگر مسکو چنین نگرشی را از خود نشان دهد در حالی که واشنگتن فعلاً آن را ندیده است.  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا این سخنان را بامداد امروز، جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در لیما، پایتخت پرو اعلام کرد.

یکی از خبرنگاران یادآور شد که جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به احتمال دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه در نشست‌های آتی G20یا APECرا برای گفت‌وگو درباره اوضاع پیرامون اوکراین اعتراف کرد. او پرسید: «در گذشته می‌گفتید که روسیه برای دیپلماسی جدی آماده نیست، بنابراین درگیر آن نیستید، اما اکنون نگرانی‌هایی در خصوص احتمال حمله هسته‌ای وجود دارد. آیا فکر نمی‌کنید که ایالات متحده در چنین شرایطی مسئولیت آن را دارد تا تعامل دیپلماتیک با روسیه را آغاز کند؟»

بلینکن پاسخ داد: «من فکر می کنم آنچه در هفته های اخیر دیده شده گویای این است که رئیس جمهور پوتین تجاوزات خود را علیه اوکراین دو و سه برابر خواهد کرد. واقعیت این است که پوتین و روسیه مطلقاً علاقه‌ای به دیپلماسی پرمحتوا و اصولی نشان ندادند و تا زمانی که این کار را نکنند، انجام آن (استفاده از دیپلماسی) بسیار دشوار خواهد بود.»

وی مدعی شد: «ما همیشه گفته‌ایم و ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری [اوکراین] نیز همواره گفته است که این مناقشه در نهایت از طریق دیپلماسی حل خواهد شد. بنابراین، اگر روسیه نشان دهد که قصد جدی برای وارد شدن به روند دیپلماسی دارد، ما آماده خواهیم بود. با این حال، در حال حاضر، همه چیز، متأسفانه، لاف این را نشان می دهد.»

پنتاگون: آمریکا هیچ نشانی از تصمیم روسیه برای استفاده از سلاح هسته‌ای نمی‌بیند

پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ، شب گذشته، پنجشنبه، اعلام کرد که ایالات متحده هیچ نشانه ای از تصمیم مسکو برای استفاده از سلاح هسته‌ایندیده است، بنابراین واشنگتن چینش نیروهای هسته‌ایخود را اصلاح نخواهد کرد.

سخنگوی پنتاگون گفت: ما اطلاعاتی نداریم که ما را مجبور به تنظیم مجدد صف آرایی نیروهای بازدارندگی استراتژیک [هسته‌ای] خود کند. و ما باور نداریم که ولادیمیر پوتین [رئیس جمهور روسیه] در حال حاضر تصمیم به استفاده از سلاح هسته‌ایگرفته باشد.

وی تاکید کرد که پنتاگون این موضوع را بسیار جدی گرفته و بر نظارت بر روند اوضاع ادامه خواهد داد. به گفته وی، در شرایط کنونی تمرکز بر حمایت از اوکراین است.

پوتین امروز، در سالگرد تولد خود، با همتایانش از کشورهای مستقل مشترک المنافع دیدار خواهد کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، امروز، جمعه، همتایان خود از کشورهای جامعه مستقل مشترک المنافع را در کاخ کنستانتینوفسکی در نزدیکی سن پترزبورگ گرد هم خواهد آورد. این نشست غیررسمی در روز هفتادمین سالگرد تولد رهبر روسیه برگزار می‌شود.

لازم به ذکر است، 7 اکتبر 2022 مصادف با هفتادمین سالگرد تولد ولادیمیر پوتین است. وی در تاریخ 7 اکتبر سال 1952 در شهر لنینگراد (سنت پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پیش از این یادآور شد که مذاکرات روز جمعه رهبران کشورهای مستقل مشترک المنافع  مرحله مهمی برای آماده سازی شرایط به منظور برگزاری نشست سران جامعه کشورهای مشترک المنافع خواهد بود که قرار است هفته آینده در آستانه برگزار شود.

در تاریخ 12 الی 14 اکتبر (20 الی 22 مهر ماه)، پایتخت قزاقستان، که ریاست این جامعه در سال 2022 را بر عهده دارد، میزبان اجلاس سران کشورهای مستقل مشترک المنافع، کنفرانس اقدامات اعتمادسازی در آسیا و همچنین نشست سران کشورهای آسیای مرکزی و روسیه خواهد بود.

آرژانتین، بولیوی، برزیل و مکزیک به بیانیه ضدروسی درباره اوکراین نپیوستند

نمایندگان کشورهای آرژانتین، برزیل، بولیوی و مکزیک بیانیه مشترک از سوی بیش از 20 کشور عضو سازمان کشورهای آمریکایی را امضا نکردند که اقدامات روسیه در اوکراین را محکوم کرده است.

این سند توسط ماریو بوکارو، وزیر امور خارجه گواتمالا بامداد امروز، جمعه، در پنجاه و دومین مجمع عمومی کشورهای عضو سازمان کشورهای آمریکایی که در پایتخت پرو در حال برگزاری است ارائه شد. علاوه بر این چهار کشور، هندوراس، دومینیکن و السالوادور نیز از این بیانیه حمایت نکردند.

در عین حال، در میان امضا کنندگان این سند، به ویژه، ایالات متحده، کانادا، کلمبیا، پرو و شیلی وجود دارند. آنها در بیانیه مشترک خود بر حمایت خود از اوکراین تاکید کرده و از روسیه خواستند بجای گسترش جنگ،مذاکرات صلح را آغاز کند و اعلام کردند که نتایج همه پرسی برگزار شده در دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک و مناطق زاپروژیا و خرسون را به رسمیت نمی شناسند.

مدویدوف: زلنسکی پس از درخواست "حمله ناتو به روسیه" باید توسط روان پزشکان معاینه شود

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، شب گذشته، پنجشنبه، اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، پس از درخواستش از ناتو برای اقدام به حملات هسته‌ای «پیشگیرانه» به روسیه، باید توسط روان‌پزشکان معاینه شود.

روز پنجشنبه، زلنسکی در یک سخنرانی ویدئویی کنفرانسی در انستیتو لووی استرالیا، از ناتو خواست به جای اینکه منتظر حملات هسته‌ای روسیه بمانند، باید حملات «پیشگیرانه» علیه روسیه انجام دهد. وی همچنین یادآور شد که کشورهای عضو این ائتلاف باید در روند استفاده از سلاح هسته‌ای تجدید نظر کنند.

مدویدوف در کانال تلگرامی خود نوشت: «روان پزشکان باید به این احمق یک کرانیوتومی پیشگیرانه بدهند تا دردسرهای بیشتری را برای مردم کشور خود و دیگران درست نکند.»

این سیاستمدار پیش از این درباره اظهارات زلنسکی درباره درخواست رسمی برای پیوستن فوری این کشور به ناتو نیز اظهار نظر کرده و گفته بود، به نظر می رسد "زلنسکی سعی دارد آغاز جنگ جهانی سوم را سرعت بخشد".

آمریکا اطلاعات مربوط به برنامه استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان را رد کرد

ودانت پاتل، معاون رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده قصد ندارد تسلیحات هسته‌ای در خاک لهستان مستقر کند و چنین اقدامی برنامه‌ ریزی نشده است.

به گفته وی، وزارت خارجه از هر نوع گفتگویی با مقامات ورشو در خصوص برنامه استقرار سلاح‌های هسته‌ای در خاک این کشور اطلاعی ندارند. لهستان یک متحد مهم ناتو در منطقه است. ولی در رابطه با این موضوع خاص، ما نمی دانیم که اصلاً چنین مسئله ای مطرح شده باشد."

 پاتل تاکید کرد، واشنگتن در خاک کشورهایی که پس از سال 1997 به ناتو پیوسته اند، سلاح هسته‌ای مستقر نخواهد کرد. لهستان در سال 1999 به پیمان آتلانتیک شمالی پیوست.

روز گذشته، آندری دودا، رئیس جمهوری لهستان یادآور شد که استقرار سلاح های هسته ای ایالات متحده در لهستان یک موضوع باز است. به گفته وی، فقدان وجود چنین تسلیحاتی در این کشور همچنان یک مشکل است.

لوکاشنکا از توافق میان لهستان و آمریکا بر سر استقرار سلاح هسته‌ای خبر داد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس روز گذشته در یک جلسه با اعضای دولت هشدار داد که استقرار زرادخانه های هسته‌ای در خاک لهستان خطری جدی برای این کشور است و ظاهراً چنین توافقی مدت‌ها پیش بین ورشو و واشنگتن حاصل شده بود.

 لوکاشنکا یادآور شد، رئیس جمهوری لهستان توافق حاصل شده را روز گذشته اعلام کرد. وی گفت: آنها مدتهاست که با آمریکایی ها توافق کردند که زرادخانه های هسته‌ای در لهستان باشد. بدین ترتیب ما واقعاً با احتمال حمله با استفاده از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی روبرو هستیم.

به عقیده لوکاشنکو باید اقداماتی انجام شود، زیرا مینسک چنین تسلیحاتی ندارد. لوکاشنکا همچنین تاکید کرد که با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه درباره استقرار احتمالی سلاح هسته‌ای در لهستان گفتگو کرده است.

مرکل: صلح پایدار در اروپا بدون مشارکت روسیه غیرممکن است

آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان مطمئن است که تنها با مشارکت روسیه می توان به صلح پایدار در قاره اروپا دست یافت. وی این موضوع را روز پنجشنبه در مراسمی در مونیخ اعلام کرد. مرکل گفت: «تا زمانی که ما واقعاً موفق به انجام این کار نشده باشیم، جنگ سرد به معنای واقعی کلمه هنوز تمام نشده است.»

وی همچنین در طول سخنرانی خود با تاکید بر لزوم جدی گرفتن اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، اشاره کرد که درگیری در اوکراین به نقطه عطفی رسیده است. مرکل افزود: همه ما باید سخنان پوتین را جدی بگیریم و از همان ابتدا آنها را به عنوان بلوف طبقه بندی نکنیم.

صدراعظم سابق پیش از این نیز بر لزوم ادامه کار بر روی معماری مشترک امنیتی اروپا با مشارکت روسیه تاکید کرده بود.

اردوغان خود را تنها کسی می‌داند که قادر به گفتگو با پوتین و زلنسکی است

رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهوری ترکیه، خود را تنها رهبر در جهان توصیف کرده است که می‌تواند هم با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود و هم با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین گفتگو کند.

اردوغان در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از اجلاس جامعه سیاسی اروپا در پراگ گفت: نمی‌خواهم لاف بزنم، ولی من واقعاً تنها رهبری هستم که می‌توانم هم با آقای پوتین و هم با ولادیمیر زلنسکی گفت‌وگو کنم.

وی افزود: به لطف تلاش پیگیرانه دولت ترکیه در جریان مذاکرات روسیه و اوکراین، تبادل اسرای جنگی صورت گرفت که تعدادی از آنها در ترکیه بودند.

کرملین قصد پوتین برای مذاکره با اردوغان را تایید کرد

دیمیتری پسکوف سخنگوی رسمی کرملین شب گذشته اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نظر دارد روز جمعه 7 اکتبر با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود گفتگوی تلفنی داشته باشد.

پسکوف روز پنجشنبه در پاسخ به سئوالی در این باره به خبرنگاران گفت: "بله، چنین توافقی وجود دارد."

وی افزود: رئیس جمهوری روسیه قرار است روز جمعه یک سری گفتگوهای تلفنی بین المللی داشته باشد.

اردوغان روز گذشته اعلام کرد که قصد دارد روز جمعه 7 اکتبر با همتای روس خود ولادیمیر پوتین گفتگو کند.  رئیس جمهوری ترکیه همچنین نسبت به موفقیت آمیز بودن تلاش‌های آنکارا برای حل موضوع صادرات محصولات کشاورزی و کودهای روسی به بازارهای جهانی ابراز امیدواری کرد.

اردوغان: تاکنون بیش از 6 میلیون تن غذا از اوکراین به لطف کریدور غلات صادر شده است

رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهوری ترکیه روز پنج شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در پراگ اعلام کرد که حجم صادرات مواد غذایی از بنادر اوکراین به واسطه کریدور غلات ایجاد شده در مسیر دریای سیاه از مرز 6 میلیون تن گذشته است.

وی همچنین از تمدید احتمالی مفاد توافقات مربوط به صادرات غلان خبر داد و یادآور شد که این اقدام به نفع اروپا و مردم اوکراین خواهد بود. به گفته اردوغان، آنکارا همچنین قصد دارد به تلاش برای عرضه محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه به بازارهای جهانی نیز ادامه دهد.

اردوغان گفت: «ارسال کود از روسیه به کشورهای نیازمند ممکن است در آینده از طریق خاک ترکیه انجام شود.

پیش از این، در اوایل ماه اکتبر، ربکا گرینسپن، رئیس کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD)، گفت که تقریبا 48 درصد غلات صادر شده از اوکراین از طریق دریای سیاه به کشورهای توسعه یافته و 52 درصد به کشورهای در حال توسعه ارسال شده است. با این حال، وی مدعی شد که نمی توان دقیقاً دانست که مقصد نهایی صادرات غلات کجاست.

پیش از آن، در پایان ماه سپتامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه گفت که وضعیت عرضه مواد غذایی به فقیرترین کشورهای جهان تغییری نکرده است. وی یادآور شد: تا تاریخ 23 سپتامبر، از 203 کشتی حامل غلاتی که بنادر اوکراین را ترک کردند، تنها چهار کشتی به فقیرترین کشورهای تحت پوشش برنامه غذای سازمان ملل عزیمت کردند.

بایدن امکان دیدار با پوتین در اجلاس گروه 20را بعید ندانست

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که احتمال ملاقات با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه در حاشیه اجلاس G20یا نشست سران APECرا می پذیرد. وی در پاسخ به سئوالی در خصوص امکان دیدار با رئیس جمهوری روسیه گفت: "این مسئله هنوز مشخص نشده، ولی ممکن است."

پیش از این، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، یادآور شده بود که برنامه ریزی برای تماس ها در بالاترین سطح در آینده مستلزم این است که ایالات متحده متوجه شود که باید با روسیه بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل صحبت کرد. به گفته وی، پس از دیدار پوتین و بایدن در ژنو در سال گذشته، امید خاصی برای بهبود روابط ظاهر شد، ولی بزودی از بین رفت.

توضیح وزارت خارجه آمریکا درباره ماهیت مذاکرات احتمالی بایدن و پوتین

ودانت پاتل، معاون دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، پنجشنبه، پیش بینی کرد که در دیدار مورد انتظار بین جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه، امکان مذاکره «مانند گذشته» دیگر وجود نخواهد داشت.

وی گفت: مسلماً کاخ سفید اجازه دارد در خصوص دیدارهای پرزیدنت بایدن صحبت کند. ولی من فکر می‌کنم یک چیز کاملاً واضح است و این توسط بخش‌های مختلف از جمله کاخ سفید گفته شده که داشتن روابط عادی و طبق روال قبل با روسیه دیگر غیرممکن شده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این اعلام کرد که آمادگی دیدار با همتای روس خود را دارد.

نخست وزیر مجارستان خواستار تغییر سیاست تحریمی اشتباه اروپا شد

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان ابراز عقیده کرد که اروپا باید سیاست تحریم های اشتباه خود علیه روسیه را تغییر داده و کنار بگذارد.

وی در صفحه فیس بوک خود در این باره نوشت: «واقعیت این است که تحریم‌ها امیدهایی را که به آنها داده شده را توجیه نکردند. اروپا به آرامی در حال خونریزی است، در حالی که روسیه در این بین حتی پول خوبی هم به دست آورده. واضح است که سیاست تحریمی اشتباه بروکسل باید تغییر کند.»

اوربان پیش از این نیز یادآور شده که تحریم‌ها علیه روسیه ساکنان اروپا را فقیرتر کرده و افزایش قیمت انرژی و تورم نتیجه اقدامات بروکسل است.

وزارت خارجه روسیه سفیر فرانسه را به دلیل ارسال تسلیحات به اوکراین احضار کرد

پیر لویی، سفیر فرانسه در مسکو روز پنج شنبه برای ارائه توضیح در خصوص ارسال تسلیحات نظامی فرانسوی به اوکراین به وزارت امور خارجه روسیه احضار شد.

طبق اطلاعات منتشره در این زمینه، الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه با سفیر فرانسه گفتگو کرد. او ارزیابی های اصولی از حمایت نظامی-فنی اوکراین از سوی پاریس ارائه کرد. طرف روسی به تهدیدات ناشی از افزایش عرضه تسلیحات و تجهیزات به اوکراین و راه اندازی برنامه‌های آموزشی برای نیروهای نظامی اوکراینی اشاره کرده و بطور ویژه بر این واقعیت تاکید کرد که این خط مشی با تضمین های مقامات پاریس در خصوص علاقه آنها به حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین در تناقض است.

پیش از این، مقامات دونتسک گزارش داده بودند که ارتش اوکراین با استفاده توپخانه 155 میلی متری فرانسوی به گلوله باران شهر دونتسک پرداخته که تعدادی از مردم ساکن این شهر نیز کشته و زخمی شدند.

گروسی از افزایش تعداد کارشناسان آژانس در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خبر داد

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، اعلام کرد که این سازمان قصد دارد تعداد کارشناسان خود در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را از دو نفر به چهار نفر افزایش دهد.

در عین حال، به گفته خبرنگاران، گروسی از به رسمیت شناختن نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به عنوان تاسیسات متعلق به روسیه خودداری کرد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته وارد کی‌یف شد و در آنجا قصد دارد در خصوص وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا که مورد نگرانی وی است، گفتگو کند.

نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بارها توسط نیروهای مسلح اوکراین گلوله باران شده است. در اول ماه اکتبر، گروسی نگرانی عمیق خود در خصوص انفجارهای مکرر مین های زمینی در نزدیکی این تاسیسات ابراز کرد. با این حال، آژانس هرگز به طور مستقیم اعلام نکرده که این حملات توسط نیروهای مسلح اوکراین انجام می شود. مقامات مسکو یادآور شدند که این مسئله نشان دهنده این واقعیت است که آژانس تحت فشار کشورهای غربی قرار دارد.

وزارت خزانه داری آمریکا برنامه خود برای اعمال سقف قیمت نفت از روسیه را تایید کرد

جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا شب گذشته،  پنجشنبه، طی سخنرانی در واشنگتن اعلام کرد که ایالات متحده به همراه متحدان و شرکای خود قصد دارند ابتکارعمل مربوط به تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه را نهایی و اجراکنند.  

وی گفت: «ائتلاف ما در نظر دارد [محدود کردن قیمت نفت روسیه را نهایی کند. این محدودیت با هدف جریان نفت از روسیه به بازارهای جهانی با قیمت‌های پایین در نظر گرفته شده که برای کشورهای با درآمد متوسط ​​و پایین مفید است.»

یلن همچنین افزود که این اقدام ظاهراً باید بر کاهش درآمد روسیه نیز تأثیر بگذارد.

نوواک: روسیه باید قبل از  اقدامات تلافی جویانه، تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا را از نظر حقوقی ارزیابی کند

الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه روز پنجشنبه  اعلام کرد که مقامات مسکو باید قبل از صحبت در خصوص زمان اجرای اقدامات تلافی جویانه، محتوای بسته هشتم تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا را از نظر حقوقی مورد ارزیابی دقیق قرار دهد.

نوواک در پاسخ به این سئوال که آیا با مفاد بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپا آشنا شده و واکنش روسیه به آن چه خواهد بود، به خبرنگاران گفت: «ابتدا باید متن این سند را با دقت مطالعه کرده و سپش، آنچه در آنجا نوشته شده است را از نظر حقوقی ارزیابی کنیم.»

اتحادیه اروپا روز پنجشنبه با هشتمین بسته تحریمی علیه روسیه موافقت کرد. این سند به ویژه، شامل چارچوب قوانینی است که اجازه می دهد سقف قیمتی برای محموله‌های دریایی نفت روسیه به کشورهای ثالث تعیین شود. قرار است محدودیت قیمت از 5 دسامبر برای نفت روسیه و از 5 فوریه 2023 برای فرآورده‌های نفتی این کشور اعمال شود.

اتحادیه اروپا عرضه نفت از ساخالین-2 به ژاپن را از تحریم‌ها خارج کرد

بر اساس سندی که شب گذشته در مجله رسمی اتحادیه اروپا منتشر شده، حمل دریایی نفت خام روسیه از پروژه ساخالین-2 به ژاپن از بسته جدید تحریم‌های ضد روسی اتحادیه اروپا تا تاریخ 5 ژوئن سال  2023 مستثنی شده است. این مسئله در یکی از پیوست‌های سند در خصوص موارد "استثناها" آمده است.

در عین حال، تحریم های اتحادیه اروپا، حمل نفت تولید شده در طرح ساخالین-2 به کشورهای جهان سوم را ممنوع کرده است.

ساخالین-2 یکی از بزرگترین پروژه‌های نفت و گاز یکپارچه روسیه است که زیرساختارهای نفت و گاز منطقه ساخالیت برای تولید، حمل و نقل و فرآوری انرژی هیدروکربن در آن فعالیت می کند. این پروژه در حال بهره برداری از دو میدان نفتی در دریای اوخوتسک است.

هشدار پوتین درباره پیامدهای امتناع از منابع انرژی روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه روز پنجشنبه در نشستی پیرامون مسائل اقتصادی اعلام کرد، کشورهایی که از دریافت نفت از روسیه خودداری می‌کنند، اکنون مجبورند برای نفت، گاز و فلزات بهای گزافی بپردازند.

وی گفت: «بخش‌های صادرات محور اقتصاد کشور و در وهله نخست به کشورهای اروپایی - همچنان تحت فشار هستند و این قابل درک است، همه می‌دانند کشورهایی که از دریافت نفت روسیه خودداری کرده‌اند، اکنون مجبور به پرداخت مضاعف برای برخی محصولات از جمله نفت، گاز، فلزات و غیره هستند. »

رئیس‌ جمهوری روسیه افزود، همزمان صادرکنندگان روسی اکنون به بازارهای دیگر روی آورده‌اند، هرچند این روند سریع نیست. پوتین گفت: «بازسازی زنجیره‌های تأمین نیاز به زمان دارد.»

رئیس سنای روسیه: مسکو حاضر است عملیات ویژه را طبق شروط خود متوقف کند

والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای اعلام کرد: این کشور آماده توقف عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس با شرایط خود است. وی یادآور شد که در عین حال، سرزمین‌هایی که اکنون دیگر بخشی از خاک فدراسیون روسیه شده‌اند، دیگر نمی توانند موضوع مذاکرات با طرف اوکراینی باشند.

وی گفت: «مطمئناً موضوع مذاکرات نمی تواند ورود چهار منطقه جدید به فدراسیون روسیه باشد، این موضوع کاملاً منتفی است. آنها در حال حاضر بخشی از خاک روسیه ما است. البته ما آماده توقف خصومت‌های بیشتر هستیم، ولی با شرایطی که روسیه ارائه خواهد کرد.»

خانم والنتینا ماتوینکو که به همراه گروهی از سناتورهای روسیه در اندونزی به سر می‌برد و در رویدادهای «پارلمان گروه 20» شرکت دارد، در نشست عمومی این اجلاس از هیئت اوکراینی خواست «همین امروز» با نمایندگان روسی در جاکارتا پای میز مذاکره بنشیند.

با این حال، پس از آنکه متوجه شد هیچ واکنشی از سوی اوکراین وجود ندارد یادآور شد: چنین وضعیتی مشخص است، برای اینکه آنها "در تصمیم گیری‌های خود آزاد نیستند و باید از حامیان غربی اجازه بگیرند".

مقام پارلمانی روس: نمایش هیئت اوکراینی در گروه 20شکست خورد

رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد که هیئت اوکراینی که در اجلاس روسای مجالس کشورهای گروه 20 اتهامات واهی مجدیدی را علیه روسیه مطرح کرده و سعی کرد نمایشی را در سالن براه اندازد، ولی جز تعداد اندکی، از حمایت نمایندگان پارلمان‌های دیگر کشورها برخوردار نشد.

به گفته وی، سایر نمایندگان مجالس متوجه تحریکات هیئت اوکراینی و آنچه در حال رخ دادن بودن شده و موقعیت روسیه را درک کردند. بنابراین نمایش مضحک طرف اوکراینی شکست خوردو آنها حمایتی که  روی آن حساب می کردند را بدست نیاورند.

روسیه در نشست روسای مجالس گروه 20 منزوی نبود

این مقام بلندپایه پارلمانی روس همچنین یادآور شد که در جریان نشست روسای مجالس کشورهای گروه 20، هیئت روسی موفق به انجام مذاکرات اساسی و همچنین انتقال مواضع مسکو به سایر کشورها شد. به عقیده وی، هیچ بحثی در خصوص منزوی بودن روسیه وجود ندارد.

والنتینا ماتوینکو افزود: ما با همه کشورهای کلیدی گروه 20 مذاکره کردیم. همه به خوبی از آنچه در حال رخ دادن است آگاه هستند. اتهامات روسیه در خصوص بحران انرژی و غذا کاملاً نادرست است. و حتی در مواجهه با تحریم‌های سخت، روسیه به سیاست باز بودن ادامه داده و آمادگی خود برای انجام تعهدات خود هم در عرضه غذا به بازارهای جهانی و هم در تامین منابع انرژی را نشان داده است.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

تحولات اوکراین| آلمان: ما سخنان پوتین را بسیار جدی می‌گیریم/احضار سفرای روسیه در پایتخت‌های اروپاییتحولات اوکراین| زاخارووا: غرب بارها مرزهای کشورها را تغییر داده است/زلنسکی از کنترل کامل شهر لیمان خبر دادتحولات اوکراین| تحریم‌های جدید علیه روسیه در رابطه با الحاق چهار منطقه از خاک اوکراین/بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره «لیمان»تحولات اوکراین| پوتین احکام به رسمیت شناختن مناطق زاپروژیا و خرسون را امضاء کرد

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار