تحولات اوکراین| اعتراف به سیاست مخرب رهبران غربی در قبال بحران اوکراین

حضور وزیر دفاع روسیه در منطقه عملیاتی اوکراین، مشکل جدی در تامین آب و گرما در اوکراین، هشدار روسیه درباره تشدید مشکلات اقتصادی در اتحادیه اروپا به دلیل تحریم‌ها و دلیل عدم ارسال تانک آلمان به کی‌یف، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ اوکراین است.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سیاستمداران و کارشناسان غربی بیش از پیش به مخرب بودن سیاست آمریکا و اتحادیه اروپا در برخورد با مناقشه نظامی کنونی در اوکراین پی برده و اذعان دارند. جف یانگ، یکی از اعضای حزب دموکرات آمریکا معتقد است که ایالات متحده و ناتو در دامن زدن به درگیری نظامی در اوکراین و کشته شدن مردم غیرنظامی در منطقه دونباس نقش زیادی داشته‌اند. وی خواستار محاکمه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و جیک سالیوان، مشاور وی در مسائل امنیت ملی به دلیل مشارکت در جنایات جنگی شده است.

پیش از این نیز ربکا کافلر، افسر سابق آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده از بایدن خواست تا از دامن زدن به درگیری نظامی در اوکراین دست بردارد. او تاکید کرد که تعهدات دولت آمریکا برای ارائه سلاح به اوکراین منجر به حل و فصل اوضاع نشده و برای این کشور صلح به همراه نخواهد آورد.

در اواخر ماه نوامبر نیز تاکر کارلسون، مجری شبکه فاکس نیوز، رئیس جمهوری آمریکا را به طولانی کردن درگیری نظامی در اوکراین متهم کرده و یادآور شد که سیاست مخرب بایدن تنها به نابودی اقتصاد ایالات متحده منجر خواهد شد.

در همین رابطه، ریچارد بلیک، سناتور سابق ایالت ویرجینیا و رئیس سابق بخش حقوقی ارتش آمریکا، ابراز عقیده کرد که اوکراین عملاً در جریان درگیری نظامی کنونی با روسیه شکست خورده است و ایالات متحده باید مسکو و کی‌یف را با استفاده از هر قالبی که برای طرفین قابل قبول باشد به سمت مذاکره سوق دهد. به گفته وی، حتی ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده  اعتراف کرده که بعید است اوکراین  بتواند دربرابر نظامیان روسیه به پیروزی دست یابد. رئیس کمیسیون اروپا نیز به تازگی فاش کرده که ارتش اوکراین 100 هزار نفر از نیروهای خود را از دست داده است.

در همین راستا، فلوریان فیلیپو، سیاستمدار فرانسوی و رهبر جنبش میهن پرستان این کشور،  عدم تمایل ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای مذاکره با روسیه را نوعی رفتار جنون آمیز و  برخوردیکاملاً غیر مسئولانه توصیف کرد.  وی همچنین از کشورهای غربی خواست تا از ادامه حمایت تسلیحاتی و تزریق مالی به رژیم خطرناک و فاسدی که بدون فکر درباره سرنوشت مردم اوکراین، تنها می‌خواهد جنگ را ادامه دهد، دست بردارند. 

یک روز قبل، زلنسکی گفته بود که برخی کشورها به او پیشنهاد می‌کنند پای میز مذاکره با روسیه بنشیند، اما به عقیده او این مذاکرات در شرایط کنونی، بی معنا خواهد بود. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و نود و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

بازرسی وزیر دفاع روسیه از گروه نظامیان این کشور در منطقه عملیاتی اوکراین

 وزارت دفاع فدراسیون روسیه امروز، یکشنبه، اعلام کرد که ژنرال ارتش سرگئی شویگو، وزیر دفاع  سفری کاری به منطقه نظامی جنوبی این کشور داشت و در جریان آن از گروه نیروهای مسلح روسیه در مناطق عملیات ویژه حفاظت از غیرنظامیان دونباس بازدید کرد. 

وزیر دفاع روسیه در عرشه یک بالگرد نظامی-ترابری در آسمان مناطقیکه نیروهای روسی در آنها مستقر هستند پرواز کرده و از مواضعی که واحدهای نظامی روسی در منطقه عملیات ویژه پیشرفت کرده اند، بازرسی کرد. ژنرال شویگو با سربازان به گفتگو پرداخته و از عملکرد و انجام وظیفه مثال زدنی آنها در ماموریت های رزمی تشکر کرد.

وی همچنین در مقر فرماندهی گروه نظامی روسیه به گزارش ایران اکونا به نقل از ‌های فرماندهان از وضعیت موجود و اقدامات نیروهای روسی در مناطق عملیات ویژه گوش داده و توصیه های لازم را به آنها نمود.

وزارت دفاع یادآور شد که شویگو سازماندهی حمایت همه جانبه از نیروها، استقرار نیروهای نظامی در شرایط میدانی و توجه به اقدامات واحدهای پزشکی را مورد تاکید قرار داد.

روز گذشته نیز مشخص شد که پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با حضور در ستاد مشترک فرماندهی نیروهای مسلح درگیر در عملیات ویژه، با فعالیت آن آشنا شد. رهبر روسیه در نشستی در ستاد عملیاتی به پیشنهادات مقامات نظامی در مورد اقدامات فوری و میان مدت در جریان عملیات ویژه گوش داد.

آنتونوف: ایجاد منطقه بی ثبات در نزدیکی مرزهای روسیه برای آمریکا بسیار مهم است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن  در مقاله‌ای برای مجله "نیوزویک" که بامداد امروز، یکشنبه، منتشر شد، ابراز عقیده کرده که ایالات متحده به طور فزاینده ای به درگیری نظامی در اوکراین کشیده شده و غریزه خویشتن داری خود را از دست داده است. به گفته وی، عرضه سلاح های بیشتر و قدرتمندتر به کی‌یف، گویای تمایل مقامات واشنگتن برای تشدید هرچه بیشتر اوضاع در اوکراین است.

آنتونوف با اشاره به اینکه واشنگتن درصدد تشدید مناقشه کنونی در اوکراین است تا از این طریق روسیه را تضعیف کند، ابراز امیدواری کرد که طرف آمریکایی بتواند به استدلال های مقامات مسکو  گوش دهد و رویکردی سازنده برای بحران موجود داشته باشد.

زلنسکی: مشکلات جدی در تامین آب و گرما در اوکراین وجود دارد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته، شنبه، در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که سخت ترین وضعیت تامین آب در شهرهای کی‌یف، وینیتسا، لووف و مناطق آنها مشاهده شده است. به گفته وی، البته متأسفانه، قطع گسترده آب،  برق و سیستم گرمایش در بسیاری از مناطق دیگر کشور نیز وجود دارد.

به گفته زلنسکی، وضعیت تامین گرما همچنان دشوار است، اما بازسازی تامین آب مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است. و بطور کلی بازسازی سیستم انرژی کشور به تلاش بسیار زیاد و تجهیزات لازم نیاز دارد.

در عین حال روز شنبه، شرکت انرژی اوکراین از کمبود قابل توجه در سیستم انرژی این کشور خبر داد. این شرکت یادآور شد که وضعیت به دلیل آب و هوای سر زمستانی پیچیده تر شده است.

زلنسکی هفته گذشته نیز عدم امکان بازسازی سیستم انرژی اوکراین را تایید کرده بود. به گفته رئیس جمهور، در آینده نزدیک امکان خودداری از قطع اضطراری برق و آب در اکثر شهرها وجود نخواهد داشت.

در همان زمان، ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف، نیز هشدار داد که پایتخت اوکراین ممکن است آب، نور و گرما را از دست بدهد.

توقف حرکت قطارها در اوکراین به دلیل خرابی سیستم برق رسانی 

شرکت راه آهن اوکراین روز شنبه گزارش ایران اکونا به نقل از داد که به دلیل خرابی سیستم های تامین انرژی در اوکراین، حرکت قطارها در این کشور مختل شد و در این رابطه بیش از 40 قطار، به خصوص در مراکز مرکزی و جنوبی کشور با تاخیر بسیار طولانی مواجه شدند.

در عین حال، مشخص است که هشدار حمله هوایی روز شنبه در تمامی مناطق اوکراین اعلام شده بود. از خسارت احتمالی در نتیجه حملات هوایی روسیه در این کشور گزارشی منتشر نشد. البته در برخی مناطق صدای انفجارهایی شنیده شد. 

آمریکا از  ترور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه توسط اوکراین جلوگیری کرد

روزنامه نیویورک تایمز شب گذشته، شنبه در گزارشی مدعی شد که تلاش نیروهای نظامی اوکراینی برای ترور والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در  جریان بازدید وی از منطقه عملیات ویژه توسط افسران اطلاعاتی ایالات متحده جلوگیری شد. 

این نشریه ادعا می‌کند که مقامات کی‌یف در زمانی که گراسیموف از خط مقدم جبهه بازدید می‌کرد، در حال آماده‌سازی یک حمله علیه این مقام نظامی روس بود. زمان دقیق وقوع این اتفاق مشخص نشده است. طرف آمریکایی اطلاعات مربوط به حرکت ژنرال گراسیموف در منطقه عملیاتی را از طرف اوکراینی پنهان کرد و بعداً مستقیماً خواستار لغو تلاش برای کشتن این مقام روس شد.

این روزنامه درباره علت این اقدام واشنگتن نوشت: ایالات متحده از تشدید احتمالی درگیری می ترسید و در اصل مخالف ایده نظامیان اوکراینی برای ارتکاب چنین حمله‌ای بود. اما در پاسخ به درخواست طرف آمریکایی، کی‌یف گفت که حمله از قبل آغاز شده است.

در ماه جولای، گزارش شد که والری گراسیموف در سفری به منطقه عملیاتی در اوکراین، فعالیت گروه نظامیان روسی درگیر در عملیات ویژه را مورد بررسی قرار داد.

شولتز: آلمان برنامه‌ای برای انتقال یک طرفه تانک به اوکراین ندارد

 اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد ندارد تانک های ساخت غرب را به اوکراین عرضه کند، زیرا دلایل خاصی برای این امر وجود دارد. به عقیده وی، عدم تحویل خودروهای رزمی پیاده نظام ماردر و تانک های لئوپارد به اوکراین از درگیری مستقیم روسیه و ناتو جلوگیری می کند.

در عین حال، به گفته شولتز، آلمان آماده ادامه حمایت از کی‌یف است، اما این کار را به تنهایی انجام نخواهد داد. وی افزود: «اولاً، ما تا حد امکان از اوکراین حمایت می کنیم. دوماً، ما سعی داریم از رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه جلوگیری کنیم و ثالثاً آلمانی ها به تنهایی عمل نخواهند کرد. این معیار سیاست قاطع و در عین حال متوازن ما است و سال آینده نیز اعمال خواهد شد.»

آلمان در ماه اکتبر از تامین تانک های آلمانی لئوپارد- 2 به اوکراین خودداری کرد. شولتز این تصمیم را با این واقعیت توضیح داد که برلین قصد ندارد سلاح های غربی را به طور یکجانبه و بدون هماهنگی با شرکای خود به کی‌یف تحویل دهد.

کریستینا لامبرشت، وزیر دفاع آلمان نیز در ماه سپتامبر گفت که هیچ کشور دیگری هنوز چنین تجهیزات نظامی را به اوکراین منتقل نکرده و آلمان این کار را به صورت یکجانبه انجام نخواهد داد. 

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین در واکنش به این تصمیم، امتناع برلین از تامین تجهیزاتی کشورش را به "گذشته نازی" آلمان مرتبط دانست.

مقام کریمه: سخنان زلنسکی تنها عزم روسیه در پایان جنگ را راسخ تر می‌کند

گئورگی مرادوف، نماینده دائم کریمه در دفتر ریاست جمهوری روسیه و معاون نخست وزیر دولت جمهوری کریمه، روز شنبه اعلام کرد که اظهارات ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین درباره بی فایده بودن مذاکره، تنها به روسیه عزم راسخ می دهد تا عملیات ویژه را با پیروزی به پایان برساند. 

این مقام کریمه گفت: «وعده‌های زلنسکی به حامیان غربی برای به کشتن دادن بیشتر مردم اوکراین و تا نفر آخر، تنها تأیید می‌کند که بدون از بین بردن رژیم نازیسم به نمایندگی از رژیم کی‌یف، عملیات نظامی در اوکراین پایان نخواهد یافت. این فقط به روسیه این عزم را می‌دهد که همه چیز را تا آخر پیش برده و به پیروزی برسد، و هیچ امیدی به دست نشانده‌های غربی که رویای فتح روسیه را در سر می‌پرورانند و از کشته شدن مردم اوکراین نگرانی ندارند، وجود ندارد.» 

به عقیده وی، رهبر اوکراین با خون هموطنان خود میلیون‌ها دلار درآمد کسب می کند که بدون ادامه درگیری، به کی‌یف پرداخت نخواهد شد، مسلماً در چنین شرایطی گفتگو با مقامات فعلی کی‌یف بی معنا خواهد بود.

زلنسکی روز جمعه در مصاحبه با مجبه انگلیسی اکونومیست اظهار داشت که خروج نیروهای روسیه به پشت مرزهای 1991 شرط اصلی برای حل و فصل مناقشه از طریق دیپلماسی است. علاوه بر این، زلنسکی گفت که برخی کشورها پیشنهاد می کنند کی‌یف پای میز مذاکره با روسیه بنشینند، اما "این مذاکرات بی معنی است." به گفته وی، دورنمای جهان برای کی‌یف با آنچه روسیه می خواهد منطبق نیست.

تحولات اوکراین| اتحادیه اروپا تاکنون 90 میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین کرده استتحولات اوکراین| بورل: ذخایر نظامی اروپا تخلیه شده استتحولات اوکراین| غرب بدون عجله در انتظار آغاز مذاکرات بین کی‌یف و مسکو است

فارین پالیسی: اروپا و نه روسیه، از تعیین سقف قیمت نفت آسیب خواهد دید

به نوشته مجله آمریکایی فارین پالیسی، تعیین سقف قیمت نفت صادراتی روسیه به میزان 60 دلار در هر بشکه به جای کاهش درآمد روسیه، به خود کشورهای اروپایی آسیب خواهد رساند. بر اساس پیش بینی و معاملات نفتی، نفت روسیه در این بازه به قیمت مشابه طی چند سال گذشته فروخته شده است. علاوه بر این، طبق برخی آمار و ارقام، تخفیف های برند Urals از زمان شروع جنگ به نصف کاهش یافته است. سه روز پس از اجرایی شدن اقدامات محدودکننده، قیمت هر بشکه نفت برنت به 76 دلار کاهش یافت.

علاوه بر این، در ژانویه سال آینده، اتحادیه اروپا ممکن است در تصمیم خود تجدید نظر کند. بدین ترتیب، لهستان موافق قیمت 30 دلار بود، در حالی که یونان، قبرس و مالت با این موضوع موافق نبودند. با وجود محدودیت های اعمال شده، کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک موافقت کردند که خط لوله دروژبا را از تحریم حذف کنند. این مقاله نتیجه‌گیری می‌کند که اختلاف نظرها بر سر سطح سقف قیمت و تحریم نفت، این نگرانی را افزایش می‌دهد که اتحادیه اروپا ممکن است برای متحد ماندن در مورد تحریم‌ها علیه نفت روسیه مشکل پیدا کند.

این جله در پایان گفت: «در شرایطی که اکثر کشورهای اروپایی بدون تأثیر قابل انتظار زیادی از نفت روسیه دور می‌شوند، شکایات کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا و شهروندان آنها مبنی بر اینکه کل این طرح ناکارآمد است و تنها به اروپا آسیب می‌رساند، فقط موضوع زمان است».

وزارت خارجه روسیه خسارت تحریم‌های ضد روسی برای اتحادیه اروپا را پیش بینی کرد

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای که روز شنبه در رابطه با تصمیم اتحادیه اروپا برای گسترش اقدامات محدود کننده علیه روسیه منتشر کرد، یادآور شد که اعمال تحریم های جدید علیه روسیه، در واقع به خود کشورهای عضو اتحادیه اروپا آسیب خواهد رساند. 

زاخارووا در این بیانیه به ناتوانی رهبران اتحادیه اروپا در خروج از دور باطلی که به دلیل اعمال محدودیت‌های جدید و تشخیص بیهودگی همه تحریم‌های ضد روسیه و سیاست فشار بر فدراسیون روسیه به آن گرفتار شده اند اشاره کرده و یادآور شده است: «بسته فعلی همان تأثیر همه بسته های حریمی قبلی را خواهد داشت - تشدید مشکلات اجتماعی-اقتصادی در خود اتحادیه اروپا».

وی می افزاید که به دلیل اقدامات عجولانه رهبری اتحادیه، ساکنان کشورهای اروپایی هم اکنون با کمبود برق و تورم سرسام آور مواجه شده و خود اتحادیه اروپا در معرض تهدیدات جدی اقتصاد قرار دارد.

سناتور روس: تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا دور جدیدی از بحران مالی جهانی را به دنبال خواهد داشت

کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که بسته نهم تحریم‌های اتحادیه اروپا دور جدیدی از بحران مالی جهانی را تحریک خواهد کرد.

این سناتور بلندپایه در کانال تلگرامی خود نوشت: «هدف این بسته تحریمی جدید که در وب سایت شورای اتحادیه اروپا منتشر شده، وارد کردن ضربه جدی به اقتصاد روسیه است. با این حال، در واقعیت، این تنها باعث تحریک دور جدیدی از بحران مالی جهانی، افزایش تورم و عدم قطعیت بازار خواهد شد، زیرا مقررات کنترل صادرات بر تعداد زیادی از واحدهای تجاری از کشورهای مختلف تأثیر می گذارد.» 

کاساچوف یادآور شد: تحریم‌های جدید ضد روسی اتحادیه اروپا، علاوه بر محدودیت برای اشخاص حقیقی و حقوقی، نمایندگان پارلمان، بانک‌ها و رسانه‌های داخلی، استانداردهای جدید کنترل صادرات را نیز در نظر گرفته است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار