تحولات اوکراین| ادامه حملات صبحگاهی روسیه به مناطق اوکراین

مقام وزارت خارجه روسیه غیرنظامی سازی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را منتفی دانست و گفت: این کار باعث کاهش امنیت، افزایش خطر اقدامات تروریستی و ایجاد شرایط مناسب برای حمله نظامیان اوکراینی خواهد شد و به همین دلیل گارد ملی روسیه به حفاظت آن ادامه می‌دهد.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان ملل متحد مذاکراتی که "مارتین گریفیتس" معاون دبیرکل سازمان ملل و "ربکا گرینسپن" مدیرکل کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) با مقامات بلندپایه روسیه در خصوص تمدید قرارداد صادرات غلات در مسکو برگزار کردند، را مفید و پرمحتوا ارزیابی کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته در این باره به خبرنگاران گفت: «گرینسپن با آندری بلویوسف، معاون نخست وزیر روسیه، دیداری مثبت و سازنده داشت. در این دیدار مسائل مربوط به صادرات مواد غذایی و کود از روسیه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، گریفیتس و گرینسپن با سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه روسیه و الکساندر فومین، معاون وزیر دفاع روسیه نیز دیدار و گفتگو کردند.»

به گفته وی، در این دیدارها، طرفین در خصوص صادرات مواد غذایی از بنادر اوکراین نیز صحبت کردند و در خصوص "ادامه و گسترش" توافقات قبلی در استانبول مورد بحث قرار گرفتند. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: همه گفتگوهای صورت گرفته در مسکو مثبت و سازنده بود.

در عین حال دوجاریک مشخص نکرد که آیا طرفین به توافق مشخصی برای تمدید قرارداد غلات دست یافته‌اند که در اواسط ماه نوامبر سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید. وی بطور کلی هدف از سفر دو مقام سازمان ملل متحد به مسکو را تمدید و گسترش توافقنامه غلات و رفع موانع مربوط به صادرات غلات و کودها از روسیه عنوان کرد.

پیش از این، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، یادآور شده بود که نقض توافقنامه صادرات غلات از اوکراین مشکل بزرگی خواهد بود. وی افزود: این توافقات برای کل جهان مفید است. این در حالی که هرگونه صحبت در مورد احتمال نقض این توافق به معنای آن است که «مردم باید هزینه بیشتری برای غذا پرداخت کنند».

توافقنامه مربوط به صادرات غلات در تاریخ 22 جولای (31 تیر ماه) در استانبول و با میانجی گری مقامات ترکیه منعقد شد. در جریان مذاکرات چهارجانبه در استانبول، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، یادداشتی را برای تسهیل عرضه محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه به بازارهای جهانی امضا کردند. بطور هم زمان، هیئت اوکراینی نیز توافقنامه‌ای را با ترکیه و سازمان ملل در خصوص صادرات غلات از بنادر این کشور از طریق دریای سیاه امضا کرد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و سی و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

10:00- وقوع آتش سوزی در سومین شهر بزرگ اوکراین

 

کشور روسیه , جنگ روسیه و اوکراین , اتحادیه اروپا , سازمان ملل متحد ,

شهر «دنیپرو» سومین شهر بزرگ اوکراین همچنان آماج حملات روسیه است. تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد ستونی از دود غلیظ در یکی از مناطق این شهر بلند شده است.

 

09:44- ادامه حملات صبحگاهی روسیه به مناطق اوکراین

کشور روسیه , جنگ روسیه و اوکراین , اتحادیه اروپا , سازمان ملل متحد ,

رسانه‌ها و منابع خبری امروز گزارش دادند که مناطقی در مرکز، شرق و غرب اوکراین را با موشک‌‌های دوربرد کالیبر و پهپاد هدف قرار داده‌ است.

شهرایی مانند «خارکف» «دنیبرو»، «زاپاروژیا» و «کریفیی ریه» از جمله مناطقی است که گزارش حمله شده و پدافندهای اوکراین در این مناطق فعال شده‌اند.

شمار قربانیان سقوط جنگنده سوخو در محوطه ساختمان مسکونی در روسیه به 13 نفر افزایش یافت

الکساندر کورنکوف، وزیر حوادث غیرمترقبه روسیه صبح امروز، سه شنبه اعلام کرد که تعداد کشته شدگان بر اثر سقوط یک فروند هواپیمای نظامی سوخو-34 در محوطه یک ساختمان مسکونی در شهر اییسک در منطقه کراسنودار، به 13 نفر افزایش یافته است.

وی توضیح داد: امدادگران عملیات آواربرداری را به پایان رساندند. در جریان عملیات جستجو و نجات، جسد 10 کشته پیدا شد. بدین ترتیب مجموع جان باختگان به 13 نفر ،از جمله سه کودک افزایش یافت. 19 نفر دیگر، از جمله دو کودک، نیز در اثر این حادثه مجروح شدند.

وزیر حوادث غیرمترقبه افزود: در عملیات جستجو و نجات که کل شب گذشته جریان داشت، 68 نفر، از جمله با کمک نردبان نجات یافتند و  در مجموع بیش از 360 نفر از این ساختمان مسکونی تخلیه شدند.

الکساندر کورنکوف، وزیر حوادث غیرمترقبه به همراه میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه شب گذشته، دوشنبه وارد شهر اییسک شده و در محل حادثه حضور یافتند تا از نزدیک بر روند امداد و کمک به ساکنان این ساختمان و آسیب دیدگان نظارت کنند.

لازم به یادآوری است وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که یک فروند جنگنده بمب افکن سوخو-32 که در حال انجام یک پرواز آموزشی بود، شامگاه روز دوشنبه در محوطه یک ساختمان مسکونی در شهر اییسک منطقه کراسنودار سقوط کرد.

طبق این اطلاعات، سقوط در زمان صعود جنگنده رخ داد: یکی از موتورهای هواپیما هنگام برخاستن از فرودگاه آتش گرفت. در نتیجه هواپیما شروع به از دست دادن ارتفاع کرد. خلبانان موفق شدند، به موقع خود را از هواپیما اجکت کنند.

وزارت دفاع روسیه افزود: پس از آن هواپیما در محوطه یک ساختمان بلند مسکونی سقوط کرده و مخزن سوخت آن منفجر شد

وزارت دفاع روسیه: در نتیجه تبادل زندانیان با اوکراین 110 شهروند روس به میهن بازگشتند

وزارت دفاع فدراسیون روسیه شب گذشته، دوشنبه تایید کرد که در نتیجه مبادله اسرا با طرف اوکراینی، 110 شهروند این کشور از قلمرو تحت کنترل کی‌یف به میهن بازگردانده شدند که  از جمله این افراد، 72 ملوان کشتی‌های غیرنظامی هستند که از ماه فوریه 2022 بدست نیروهای اوکراینی به اسارت گرفته شده بودند.  

طبق این اطلاعات، شهروندان روس آزاد شده توسط هواپیماهای حمل و نقل نظامی نیروی هوا-فضای روسیه به مسکو منتقل خواهند شد و به تمامی افراد آزاد شده کمک‌های پزشکی و روانی لازم ارائه می شود.

وزارت دفاع روسیه افزود، بطور همزمان 108 نیروی نظامی زن نیروهای مسلح اوکراین از طرف روسیه آزاد شده و به مقامات این کشور تحویل داده شدند. این وزارتخانه یادآور شد: «دو زن اوکراینی قبل از تبادل اسرا، داوطلبانه از بازگشت به اوکراین خودداری کرده و مایل بودند در فدراسیون روسیه باقی بمانند».

این تبادل با مشارکت شخصی "تاتیانا ماسکالکووا" نماینده تام الاختیار رئیس جمهوری روسیه در امور حقوق بشر در روسیه، انجام شد.

تاکید روسیه در رایزنی با سازمان ملل بر اهمیت اجرای هر دو بخش توافقنامه غلات

وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات مسکو طی رایزنی های انجام شده با نمایندگان بلندپایه سازمان ملل متحد، بر لزوم اجرای بسته کامل توافقنامه غذایی که در تابستان در استانبول منعقد شده، تاکید کردند.

دور جدید رایزنی‌های سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه  روسیه با مشارکت مقامات ادارات و شرکت‌های مربوطه با هیئتی از سازمان ملل متحد به سرپرستی مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان در امور بشردوستانه و ربکا گرینسپن، دبیرکل کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد، روزهای یکشنبه و دوشنبه، 16 تا 17 اکتبر در مسکو برگزار شد.

وزارت خارجه روسیه یادآور شد: «طرف روسی با تاکید بر ماهیت "بسته‌ای" توافقات حاصل شده در استانبول در تاریخ 22 جولای، بر اهمیت حصول اطمینان از اجرای کامل و به هم پیوسته تمامی توافقات - "ابتکار دریای سیاه" در خصوص صادرات مواد غذایی اوکراین (که در 18 نوامبر منقضی میشود) و یادداشت روسیه و سازمان ملل در باره عادی سازی صادرات داخلی کود و محصولات کشاورزی (در نظر گرفته شده برای سه سال) تاکید کرد.»

در جریان این رایزنی ها، طرفین در خصوص اجرای «توافق غلات» پیشنهادی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به منظور غلبه بر بحران امنیت غذایی جهانی، تبادل نظر کردند. مسکو همچنین نیاز به تأمین پایدار کودهای روسی، و در وهله نخست برای کشورهای نیازمند جهان را مورد توجه قرار داد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی امیدوار است بزودی دوباره به روسیه سفر کند

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) روز دوشنبه اعلام کرد که امیدوار است هر چه زودتر دوباره به روسیه سفر کرده و بار دیگر با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفتگو کند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا قصد دارد دوباره برای دیدار با پوتین به روسیه سفر کند، به خبرنگاران گفت: "امیدوارم. و امیدوارم این دیدار هر چه زودتر انجام شود."

گروسی در تاریخ 11 اکتبر به سن پترزبورگ سفر کرد و در آنجا با پوتین دیدار کرده بود. وی مذاکرات خود با رهبر روسیه را از نقطه نظر تضمین ایمنی تاسیسات انرژی هسته‌ای از جمله نیروگاه اتمی زاپریژیا بسیار با اهمیت خواند.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین دو بار به کی‌یف سفر کرد و در آنجا با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دیدار و گفتگو کرد.

روسیه به طور کامل غیرنظامی سازی نیروگاه زاپروژیا و مناطق اطراف آن را منتفی دانست

کنستانتین وارونتسوف، معاون رئیس بخش منع گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه، اعلام کرد که این کشور به طور کامل غیرنظامی سازی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا و محوطه اطراف آن را منتفی میداند.

این دیپلمات روس در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «ما به اصطلاح غیرنظامی سازی نیروگاه زاپروژیا و محیط اطراف آن را کاملاً منتفی می دانیم، چرا که این اقدام منجر به کاهش درجه حفاظت از آن و افزایش خطر اقدامات تروریستی و همچنین ایجاد شرایط برای ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین خواهد شد. »

وی تاکید کرد که این تاسیسات بسیار اهمیت داشته و نمی توان آن را بدون حفاظت رها کرد و به همین دلیل واحدهای گارد ملی روسیه به حفاظت از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا ادامه خواهند داد.

اوایل روز دوشنبه گزارش ایران اکونا به نقل از شد که نیروهای مسلح اوکراین بار دیگر به زیرساختارهای حیاتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا حمله کردند. ساختمانهای فنی و اداری این تاسیسات هدف این حملات قرار گرفته بود.

آمریکا آمادگی خود برای آغاز مذاکرات با روسیه درباره پیمان استارت-3 را اعلام کرد

ایالات متحده آماده است تا مذاکرات با روسیه را در خصوص مکانیسم کنترل تسلیحاتی جدید که جایگزین پیمان کاهش تسلیحات راهبردی  (START-3) خواهد شد، را آغاز کند. این مسئله را روز دوشنبه، مالوری استوارت، مشاور وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات، راستی‌آزمایی و انطباق با توافق‌نامه‌ها در این زمینه اعلام کرد.

این دیپلمات آمریکایی در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «ایالات متحده به اجرای کامل و مؤثر استارت-3 متعهد است، از جمله از سرگیری بازرسی ها از تأسیسات مربوطه در دو کشور که در مارس 2020 متوقف شده است».

استوارت گفت، با این حال، چنین مذاکراتی هر دو طرف را ملزم می کند که با حسن نیت عمل کنند.

روسیه برای مقابله با اقدامات خرابکارانه غرب تدابیری اتخاذ خواهد کرد

اولگ خراموف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه شب گذشته در مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که در این کشور اسناد مربوط به برنامه ریزی راهبردی به منظور مقابله موثر با اقدامات خرابکارانه کشورهای غربی به زودی تصویب خواهد شد.

به گفته وی، این اسناد به ویژه شامل مبانی سیاست زبان ملی برای حفظ و تقویت ارزش های معنوی و اخلاقی مرسوم در روسیه خواهد شد. این امر به جلوگیری از لاتین شدن جامعه روسیه و حفظ حاکمیت تمدنی کشور کمک می کند.

خراموف افزود: شورای امنیت اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه ایالات متحده و متحدانش بر اساس تغییراتی که در این کشور رخ می دهد، در حال آماده شدن برای استفاده از اقدامات جدید برای به فساد کشیدن جامعه روسیه هستند. این امر نمی تواند بدون پاسخ مناسب باقی بماند. غرب در تلاش است تا بر سیستم آموزشی روسیه، مقامات دولتی، شخصیت های فرهنگی و هنری و ارباب رسانه ها تأثیر بگذارد.

وی تاکید کرد که روسیه اجازه نخواهد داد که غرب ارزش های این کشور را از بین ببرد و به آنچه در اوکراین انجام داده، دست یابد. به گفته وی، باید به صورت سازماندهی شده در مقابل این تهدیدات مقاومت کرد.

بلینکن: آمریکا باید با روسیه در اوکراین مقابله کند تا از درگیری‌های جدید جلوگیری کند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، دوشنبه مدعی شد که واشنگتن برای جلوگیری از درگیری در سایر نقاط جهان، باید با روسیه در اوکراین مقابله کند.

به عقیده او، اگر ایالات متحده از حمایت از اوکراین امتناع کند، سایر کشورها و نه تنها در اروپا، در آینده درس غم انگیزی از این موضوع خواهند گرفت. بلینکن در  سخنرانی خود در دانشگاه استن‌فورد (ایالت کالیفرنیا) گفت: «عدم واکنش به اقدامات روسیه، منجر به درگیری در سایر نقاط جهان خواهد شد».

بلینکن پیش از این نیز گفته بود که اگر مسکو نگرش مناسبی را از خود نشان دهد، مقامات ایالات متحده برای همکاری دیپلماتیک با روسیه در مورد اوضاع پیرامون اوکراین آماده خواهند بود، اما به گفته وی، واشنگتن هنوز چنین آمادگی را ندیده است.

کانادا باز هم تحریمهای ضدروسی خود را گسترش داده است

مقامات کانادایی روز دوشنبه اعلام کردند که اتاوا تحریم‌ها علیه روسیه را به 34 شخصیت حقیقی و یک شخصیت حقوقی دیگر گسترش داده است.

دولت کانادا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «کانادا 34 شهروند روسی و یک شرکت این کشور را تحریم کرده است.»

به گفته مقامات کانادایی، افرادی که تحت محدودیت جدید قرار گرفتند، ظاهرا اطلاعات نادرست درباره روند اوضاع پیرامون اوکراین منتشر می کنند.

پولیتیکو: آمریکا قصد دارد ایران را به بهانه «تامین سلاح روسیه» تحریم کند

روزنامه پولیتیکو روز دوشنبه به نقل از منابع خبری خود در دفتر ریاست جمهوری آمریکا نوشت که واشنگتن قصد دارد ایران را به اتهام ارسال سلاح به روسیه تحریم کند. به گفته یک مقام آگاه که نامش فاش نشده، انتظار می رود تحریم های آینده علیه ایران شامل محدودیت های اقتصادی و کنترل صادرات این کشور باشد.

منابع خبری این روزنامه همچنین یادآور شدند که این تحریم‌ها شامل اشخاص ثالثی نیز خواهد شد که گفته می‌شود به روسیه و ایران در تامین تسلیحات کمک می‌کنند.

 روز یکشنبه روزنامه واشنگتن پست مدعی شد که بر اساس برخی اطلاعات، ایران طبق یک توافق دوجانبه، ظاهراً محموله‌ای از تسلیحات نظامی به روسیه خواهد داد که شامل موشک‌های بالستیک زمین به زمین و محموله‌های از پهپادهای جنگی ایرانی می‌شود.

پیش از این، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفته بود که تهران حمایت از هیچ یک از طرفهای شرکت کننده در مناقشه نظامی کنونی بین روسیه و اوکراین را درست نمی داند.

وزیر دفاع اوکراین گفت: این کشور نباید به بی طرفی خود ادامه دهد

آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که اوکراین قطعاً کشوری با وضعیت بی طرف باقی نخواهد ماند.

وی در صفحه فیس بوک خود نوشت: اوکراین قطعا مانند گذشته بی طرف نخواهد ماند، لابی های کرملین نباید به این مسئله امیدوار باشند. ادامه مسیر ادغام اور-آتلانتیکی در قانون اساسی اوکراین ذکر شده و درخواست اخیر درباره عضویت فوری در ناتو، بیانگر احساسات بیش از 70 درصد از شهروندان کشور است که بدون ابهام از حق اوکراین برای مشارکت در یک سیستم امنیتیجمعی حمایت کرده و برای تحقق بخشیدن به آن تلاش می کنند.

در اوایل ماه اکتبر، دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، درخواست طرف اوکراینی برای پیوستن هرچه سریعتر به این ائتلاف را دریافت کرده است.

زلنسکی در 30 سپتامبر اعلام کرده بود که کی‌یف برای پیوستن سریع به ناتو درخواست داده است. وی تأکید کرد که «ما عملاً راه خود را به سمت ناتو  را ادامه داده و عملاً، از قبل سازگاری با استانداردهای آن را ثابت کرده‌ایم.»

مجارستان از شرکت در برنامه آموزشی نظامیان اوکراین خودداری کرد

مجارستان در برنامه اتحادیه اروپا برای آموزش نیروهای نظامی اوکراین شرکت نخواهد کرد. 

پیتر سییارتو،  وزیر امور خارجه مجارستان شب گذشته در این باره گفت: "امروز (دوشنبه) تصمیم گرفته شد که اتحادیه اروپا یک ماموریت آموزشی را آغاز کند، یعنی نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا نظامیان اوکراینی را آموزش دهند. من می خواهم بگویم که مجارستان به این طرح رای نداده است. ما در این ماموریت شرکت نخواهیم کرد.»

وزرای امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نشست خود در لوکزامبورگ با اختصاص ششمین بسته کمک نظامی به کی‌یف ، به میزان 500 میلیون یورو موافقت کردند. با در نظر گرفتن این مبلغ، کل کمک اتحادیه اروپا به 3.1 میلیارد یورو خواهد رسید. بسته جدید برنامه آموزشی نظامی برای نیروهای مسلح اوکراین را نیز تأمین مالی خواهد کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه: فشار غرب بر صربستان مغایر با قوانین بین المللی است

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه رادیویی اسپوتنیک اعلام کرد که اعمال فشارهای غرب بر جمهوری صربستان برای اعمال تحریم های ضدروسی مغایر با قوانین بین المللی است.

گروشکو گفت: «آنچه علیه صربستان انجام می‌شود نه تنها غیراخلاقی و غیردیپلماتیک است، بلکه مغایر با قوانین بین‌المللی است و این فشار مطلقاً غیرقابل قبول است، و مسائل بین المللی در یک جامعه متمدن به این شکل حل و فصل نمی‌شود».

به گفته این دیپلمات،  اتحادیه اروپا و آمریکا به دنبال محدود کردن صربستان به دلیل مواضع اصولی و حفظ منافع ملی آن هستند. گروشکو تأکید کرد که غرب «به معنای واقعی کلمه قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد»، علی‌رغم این واقعیت که همیشه در مورد نیاز به نظم مبتنی بر قوانین صحبت می‌کند.

نشنال اینترست: کی‌یف باید از دیکته کردن لزوم تامین تسلیحاتی خود به ایالات متحده دست بردارد

مجله "نشنال اینترست" (The National Interest) در تحلیلی نوشته است: مقامات اوکراینی باید به دستیابی زودهنگام توافقنامه صلح با روسیه فکر کنند، زیرا ایالات متحده و ناتو در صورت خطر تشدید بیشتر درگیری نظامی از نیروهای مسلح اوکراین حمایت نخواهند کرد.

در این مقاله آمده است: «کی‌یف حق دارد خودش تصمیم بگیرد، اما نمی‌تواند تعیین کند که چه سطحی از حمایت ناتو و چه مدت آن را دریافت خواهد کرد، به‌ویژه وقتی صحبت از موجودیت خود اعضای ائتلاف باشد».

این مجله اضافه کرد که اگر غرب بدون هیچ محدودیتی از اوکراین حمایت کند، بدون اینکه به دنبال راه حلی مسالمت آمیز برای درگیری باشد، «اوضاع به راحتی ممکن است از کنترل خارج شده و با این اقدام مرتکب اشتباه بزرگی خواهد شد».

این نشریه همچنین اشاره کرد که زلنسکی ممکن است با توافق صلح با روسیه موافقت نکند، ولی تمایل به انعقاد یک توافق صلح با مسکو ممکن است در آینده نزدیک در میان رهبران غربی تشدید شود.

این مقاله در پایان نتیجه گیری کرده است: «صلح مستلزم شجاعت و آینده نگری است، ولی کوتاهی در تلاش در این راستا به منزله بی‌توجهی به وظیفه اصلی خواهد بود، وگرنه راه اندازی جنگ چندان سخت نیست».

مشاور شورای آتلانتیک آمریکا اشتباهات سیاسی واشنگتن در رابطه با روسیه را نام برد

هارلان اولمن، مشاور ارشد شورای آتلانتیک آمریکا، در مقاله ای برای نشریه "هیل" (The Hill) نوشته است که سیاست آمریکا در قبال روسیه در آغاز قرن بیست و یکم دلیل اصلی تشدید اختلافات بین این دو کشور شده است.

وی یادآور شد: «پوتین از همان لحظه که رهبری روسیه را در اولین روز سال 2000 به دست گرفت، متوجه شد که ایالات متحده و غرب، روسیه را نادیده گرفته و تحقیر می کنند. عدم احترام و تحقیر روسیه باعث شد تا پوتین بفهمد که چرا ایالات متحده تصمیمات متعددی، از جمله گسترش ناتو، حمله دوم به عراق و خروج از پیمان سپر موشکی و لغو توافقنامه کاهش تسلیحات راهبردی را اتخاذ کرده است.»

اولمان یادآور شد که بی اعتمادی روسیه به آمریکا در پی عملیات نظامی عراق توسط بوش در مارس 2003 افزایش یافت. به گفته اولمان، پوتین به احتمال زیاد می‌دانست یا می‌توانست تصور کند که عراق سلاح‌های کشتار جمعی ندارد، و به درستی به این نتیجه رسید که جنگ منجر به هرج و مرج در سراسر جهان خواهد شد.

نویسنده مقاله بر این باور است که تصمیم ایالات متحده برای دعوت از گرجستان و اوکراین برای پیوستن به ناتو در اجلاس سران این ائتلاف در سال 2008 در بخارست، یک اشتباه جدی تر از سوی ایالات متحده بود. اجلاس ناتو پوتین را متقاعد کرد که «غرب و به‌ویژه آمریکا، روسیه را بازیگری جدی نمی‌داند و بدون توجه به منافع این کشور عمل می‌کند».

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

تحولات اوکراین| شنیده شدن صدای انفجار و آژیر خطر در کی‌یفتحولات اوکراین| توافق اعضای ناتو برای کمک به اوکراین با تجهیزات ضد پهپاد و سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفتهتحولات اوکراین| کشورهای گروه7 تدابیر مشخصی برای کمک به اوکراین پیشنهاد نکردندتحولات اوکراین| وقوع انفجارهای پیاپی در کی‌یف/ حمله هوایی همزمان روسیه به شهرهای مهم اوکراینتحولات اوکراین| سفیر روسیه: ادامه کمک نظامی به اوکراین آمریکا را به "خط قرمز" نزدیک کرده استتحولات اوکراین| وزارت خارجه روسیه: واکنش کی‌یف به انفجار پل کریمه "ماهیت تروریستی" آن را ثابت کرد

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار