به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزاد پیشکاری پیشازظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان برگزار شد، اظهار داشت: باتوجه به اصل 44قانون اساسی، بستری برای توسعه حوزه تعاون فراهم شد که افزایش 25درصدی سهم تعاون در اقتصاد کشور را در پی داشت.
وی افزود: تشکیل تعاونی یک نهضت ملی و اخلاقی است که باعث بازدهی بیشتر کارها در قالب کار تیمی و گروهی است، افزود: اهتمام جدی در راستای توسعه و هدایت تعاونیها به منظور توسعه اشتغال و رفع بیکاری بهکار میگیریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 1938 تعاونی با 184هزار نفر عضو که 44هزار نفر آنها بانوان و 140هزار نفر آنها آقایان هستند، در استان فعال است، خاطرنشان کرد: 17هزار و 460نفر به صورت مستقیم در این تعاونیها مشغول به کار هستند.
وی با ذکر اینکه 61تعاونی در سال گذشته در راستای تعاونیهای تولیدی در استان شروع به کار کرده است، گفت: در سال جاری 250میلیون تومان به صورت تسهیلات بلاعوض به تعاونیهایی که سرپرست خانوار آنها زنان هستند و خانوادههای دارای معلول فعال هستند، کمک شده است.
پیشکاری اضافه کرد: در پنج ماه نخست سال جاری 51طرح به ارزش 121میلیارد تومان در کارگروه استان مصوب شده است.
وی با بیان اینکه 19تعاونی جدید در هفته تعاون در سطح استان افتتاح میشوند، ادامه داد:در هفته تعاون از هفت تعاونی برتر استان تقدیر میشود که از بین این تعاونیها تعاونی فرهنگیان شهرستان دهگلان به عنوان تعاونی برتر کشوری معرفی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان عنوان کرد: در این سفر تغییر کاربری 250هکتار از اراضی 215 تعاونیهای مسکن و اختصاص بخشی به نهضت ملی مسکن و 18میلیارد تومان برای تکمیل استخر و استراحتگاه کارگران که در سالجاری به اتمام میرسد، مصوب شد.
وی به سهم استان در ایجاد 33هزار و 513 شغل در سال جاری اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر اشتغال برای 16هزار و 250نفر تحقق پیدا کرده است که بالغ بر 50درصد از چشمانداز ایجاد اشتغال در استان بوده و در سامانه رشد تحقق یافته است.
پیشکاری به تسهیلات اعطایی از زمان ایجاد طرح اشتغال روستایی نیز گریزی زد و اضافه کرد: از ابتدای شروع طرح ایجاد اشتغال در روستاها که قریب به سه سال است، آغاز شده تا کنون 440میلیارد تومان در این زمینه در استان پرداخت شده است.
وی افزود: سالانه 12هزار پرونده طرح شکایت در رابطه با مسائل کاری در اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی کردستان با ذکر اینکه سالانه قریب به 20هزار بازرسی موردی از واحدهای صنعتی در استان انجام میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 3600نفر در استان بیمه بیکاری دریافت میکنند.
وی توسعه مشاغل خانگی در استان را ضروری دانست و افزود: اولویت ما از مشاغل خانگی توانمند سازی زنان سرپرست خانوار، فارغالتحصیلان دانشگاهی و بهبودیافتگان اعتیاد هستند.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان کردستان یادآور شد: با توجه به صنعتی شدن زندگی و تغییر سلایق و نگرشها، جامعه نیاز مبرمی به مهارت و آموزش دارد چراکه متأسفانه فرهنگ کار در بین جوانان امروزی مغفول مانده و باید بیشتر به این مهم توجه شود.
کارگرانی که کارِ سخت میکنند و سخت بازنشسته می شوندامنیت شغلی، مطالبه روی زمین مانده کارگرانپیشکاری با اشاره به تعداد کارگران بیمهشده در استان اظهار داشت: در کردستان 214هزار نفر کارگر بیمه شده تامین اجتماعی وجود دارد.