تجارتی که در خانه‌های سبز رونق می‌گیرد

دانش‌بنیان کردن کشاورزی، هم درآمد این صنعت را افزایش می‌دهد و هم راهی برای گذر از بحران کمبود آب است.

«امنیت غذایی» مسئله مهم ملی و حتی جهانی است و بخصوص در سال‌های اخیر به دلیل بروز بحران‌های طبیعی همچون خشکسالی، گسترش بیابان‌ها، کم آبی و نیز بحران‌های سیاسی همچون جنگ و خشونت و … از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است.

یکی از کسب‌وکار‌های اصلی کشورمان کشاورزی است و دانش‌بنیان کردن کشاورزی، هم درآمد این صنعت را افزایش می‌دهد و هم راهی برای گذر از بحران کمبود آب است.

در این میان به گفته کارشناسان، بحران آب، ظرفیت انهدام تمدنی را دارد، یعنی می‌تواند یک منطقه را به‌طور کامل نابود و ساکنان آن را وادار به کوچ کند. از چندین سال قبل با بلند شدن زنگ خطر بحران آب در جهان و ایران، تصمیم بر این شد تا کشاورزی و کشت به سمت گلخانه‌ای سوق پیدا کند تا امکان کنترل شرایط محیطی و مصرف آب ایجاد شود.

یک گلخانه محیطی کنترل شده را فراهم می‌کند که برای رفع نیاز‌های گیاهان کشت شده در داخل آن تنظیم شده است. در روش سنتی پارامتر‌های اقلیمی و زراعی به شکلی نسبتا دستی و متناقض ثبت می‌شوند.

تجارتی که در خانه‌های سبز رونق می‌گیرد

در این روش محدودیت‌هایی برای اندازه گیری پارامتر‌ها وجود دارد و شیوه‌های کشاورزی و رسیدگی به گیاه بر اساس یک برنامه از پیش تعریف شده و مبتنی بر حدس و گمان اجرا می‌شوند.

آغاز نهضت گلخانه‌ها در چهارمحال وبختیاری

مدیر کل جهاد کشاورزی چهارمحال وبختیاری، از آغاز نهضت گلخانه‌ها در استان خبرداد.

تجارتی که در خانه‌های سبز رونق می‌گیرد

برزگر گفت: سطح گلخانه‌ها در استان قبل از دولت سیزدهم ۳۰ هکتار بود که با همت دولت جهش بزرگی در توسعه گلخانه‌ها در استان اتفاق افتاد به گونه‌ای که در دو سال اخیر بیش از ۵۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان اضافه شد وهم اکنون سطح گلخانه‌ها در استان به ۸۰ هکتار رسیده و ۶۰ هکتار در دست ساخت است.

وی پیش بینی کرد: سالانه بیش از صد هکتار به سطح گلخانه‌های استان اضافه شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: باید مراحل تولید تا بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای استان به صورت زنجیره‌ای و بر اساس استاندارد‌های صادراتی صورت بگیرد.

ابراهیم شیرانی گفت: انقلابی که در توسعه گلخانه‌ها در چهارمحال و بختیاری آغاز شده است تنها با رویکرد صادرات‌محور و دانش‌بنیان بودن به موفقیت خواهد رسید.

تجارتی که در خانه‌های سبز رونق می‌گیرد

برخی از چالش‌ها و معایب گلخانه‌های سنتی

درجه حرارت بالاتر یا کمتر از یک درجه خاص، رطوبت بالا که منجر به تعریق محصول می‌شود، تبخیر آب از خاک مرطوب گیاه، تراکم بخار آب، نور کم و یا شدت نور بالا

غیر قابل پیش بینی بودن این متغییر‌ها سبب شده است که تولید کنندگان به طور فزاینده ایی از فنآوری‌های پیشرفته برای بهبود کارایی تولید و انعطاف پذیری محصول استفاده کنند.

گلخانه هوشمند در چهارمحال و بختیاری طراحی و ساخته شد

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: نخستین گلخانه صیفی و تولید گل رُز با همکاری شرکت‌های دانش بنیان در چهارمحال و بختیاری طراحی و ساخته شد.

شیرانی افزود: این گلخانه مجهز به نرم افزار با داشتن سنسور کنترل کیفیت هوا، توانایی سنجش دما و رطوبت و قابلیت انتقال اطلاعات بصورت آنلاین به سرور مرکزی را داراست.

وی آگاه سازی بهره بردار از تغییرات سریع آب و هوا در طول شبانه روز و جلوگیری از خسارات به محصولات گلخانه‌ای در کمترین زمان ممکن را از دیگر مزایای گلخانه هوشمند دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد
اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار