اسفندیار دریکوندی ، ضمن اشاره به تنوع بالای کالاهای صادراتی استان، گفت: در همین رابطه کشورهای عراق، پاکستان، آذربایجان، افغانستان، روسیه، امارات، گرجستان، هند، چین و ازبکستان عمده کشورهای هدف صادراتی استان قم بودهاست.
مدیرکل گمرکات قم افزود: در این مدت بیشاز ۳۰ نوع کالا از گمرکات استان به کشورهای مورد نظر صادر شد که مهمترین آنها شامل محصولاتی همچون کفش و صندل، انواع گرانول و کامپاند، سرب، پلی استر، شماری از محصولات شیمیایی، محصولات غذایی همچون تخم مرغ و برخی از لوازم صنعتی است.
او ادامه داد: در سالهای اخیر بسترهای لازم برای صادرات انواع کالاهای مورد توجه تجار در گمرکات استان قم فراهم شدهاست و ما امیدواریم در سالجاری با همراهی فعالان اقتصادی شاهد افزایش هرچه بیشتر میزان صادرات کالاهای ساخت داخل از گمرکات این استان باشیم.
گفتنی است فروردینماه امسال حدود ۱۲ هزار تُن کالا در قالب ۳۳۵ اظهارنامه به ارزش ۱۰ میلیون و ۲۷۳ هزار دلار از گمرکات این استان صادر شد.
با توجه به شرایط خاص فروردینماه همچون وجود تعطیلات نوروزی و روند آغاز کار واحدهای تولیدی، حجم صادرات استان از ماههای آینده با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد و گمرکات قم برای تحقق این هدف در آمادگی کامل به سر میبرد.
در این مدت حدود سه هزار تُن کالا نیز در قالب تعداد ۹۱ اظهارنامه به ارزش ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار از طریق گمرکات قم وارد کشور شد، همچنین درآمد کل گمرکات استان از فعالیتهای تجاری به ۴۱۷ میلیارد ریال رسید.
گفتنیاست سال گذشته نیز ۲۳۲ میلیون و ۸۷۵ هزار و ۷۹۴ دلار صادرات انواع کالا از گمرکات این استان به کشورهای مختلف جهان صورت پذیرفت. این میزان صادرات در قالب ۶ هزار و ۳۳۲ اظهارنامه به وزن ۲۴۲ هزار و ۴۵۵ تُن بود که نشان دهنده پویایی فعالیتهای تجاری در استان قم است.
در همین راستا سال گذشته درآمد کل گمرکات استان قم به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشت.
لیست کالاهای صادراتی استان قم به بازارهای جهانی بسیار متنوع است که عمدهترین آنها در قالب ۳۲ نوع کالا مورد شناسایی قرار گرفته و انواع محصولات صنعتی، شیمیایی، معدنی، خوراکی و سایر کالاها را دربر میگیرد.
همچنین در این مدت ۴۷۸ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۹۵۸ دلار کالا در قالب سه هزار و ۲۸۲ اظهارنامه به وزن ۸۹ هزار و ۴۹۰ تُن از طریق گمرکات قم وارد کشور شد.
باشگاه خبرنگاران جوان قم قم