تاکید امام جمعه ‌بو‌شهر بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان آبزی‌پرور

امام جمعه بوشهر با تأکید بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه اقتصاد کرانه‌ای به ویژه آبزیپروری گفت: رشد تولید و پرورش محصولات آبزیان از نظر کمی و کیفی و بازرگانی بین‌المللی در دستور کار قرار گرفته شود.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بندر بوشهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری ظهر امروز در نمایشگاه تخصصی صنایع شیلات ایران در بوشهر با تسلیت شهادت امام موسی کاظم علیه‌السلام مهمترین با قدردانی از راه‌اندازی نمایشگاه در عرصه‌های اقتصادی و دانش‌بنیان اظهار داشت: براساس شرایط کنونی اقتصاد جهان شیلات و دریا از جایگاه مهم و با اهمیتی برخوردار است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، شیلات و محصولات دریا پایه را دارای نقش مهم و فوق‌العاده در تولید ثروت، حوزه سلامت و گسترش دانش‌های پایه دانست و گفت: اکنون یکی از مولفه‌های قدرت در ساختار اقتصادی جهان، اقتصاد شیلات یا دریا محور و آبزی پایه است.

وی نقش شیلات در اقتصاد کرانه‌ای را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: متأسفانه در تولید اقتصاد کرانه‌ای خوب عمل نشده و به غیر از نفت و گاز به دیگر حوزه‌ها توجه کامل نشده است.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه میزان تولید ناخالص ملی در ایران در عرصه اقتصاد دریا پایه 2.7 درصد است تصریح کرد: این میزان در کشورهای دیگر بسیار بالا است به گونه‌ای که تولید ناخالص ملی اقتصاد دریا پایه در ویتنام بیش از 50 درصد و این نشان می‌‌دهد در مهندسی اقتصاد دریایی خوب عمل نشده است.

صفایی بوشهری باارزش‌ترین جغرافیای اقتصادی را کرانه‌ای و دریا پایه دانست و بیان کرد: در تاریخ همیشه کشورهای مهم جهان دنبال تسلط و دستیابی به دریاها و ثروت‌های این عرصه بوده‌اند چون باارزش‌ترین اقتصاد در حوزه کرانه و ساحل است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، تولید ثروت، اشتغال و قدرت اقتصادی و دفاعی بین‌المللی را در حوزه اقتصاد دریایی و کرانه‌ای برشمرد و گفت: این مهم در مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سند 50 ساله اقتصاد دانش‌بنیان استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اقتصاد کرانه‌ای در نظم نوین آینده جهان نقش اساسی دارد افزود: یکی از مهم‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار در نظم نوین آینده جهان قدرت در حوزه دریا و سواحل است.

امام جمعه بوشهر مدیریت دریاها را یکی از مولفه‌های مهم قدرت و نظم نوین جهانی دانست و خاطر نشان کرد: خلیج‌فارس به عنوان آبراهه تعیین‌کننده در نظم نوین جهان نقش اساسی دارد.

صفایی بوشهری اضافه کرد: تسلط بر آبراه‌ها حضور در دریاهای بین‌المللی یکی دیگر از مولفه‌های قدرت است که اکنون بر اساس فرمان مقام معظم رهبری نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در آبهای بین‌المللی حضور مستمر دارد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت‌ها در آبزیپروری استفاده کرد افزود: تمام ظرفیت‌ها در عرصه آبزیپروری و صنایع وابسته به شیلات و فرآوری آبزیان باید مورد استفاده قرار بگیرد.

وی نقش دریاها در نظم نوین آینده جهان را فوق‌العاده مهم دانست و بیان کرد: براساس ظرفیت‌های آمایش باید توانمندی‌های این حوزه شناسایی و به‌کارگیری شود.

امام جمعه بوشهر، استحصال آبزیان، توسعه صنایع فرآوری و حفظ ظرفیت و ذخایر دریاها را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: استفاده از نوار ساحلی در عرصه آبزی‌پروری و توانمند شدن در مدیریت بازرگانی اقتصاد کرانه‌ای یک ضرورت است.

صفایی بوشهری با بیان اینکه جهان در آستانه یک بحران تغذیه قرار دارد اضافه کرد: اکنون میز امنیت تغذیه در کشورهای مختلف تشکیل شده است که رویکرد آن رشد تولید و پرورش محصولات آبزیان از نظر کمی و کیفی است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، تصریح کرد: اگر با دانش، علم و فناوری‌های نوین در عرصه اقتصادی دریایی انجام نشود قطعاً دچار عقب‌افتادگی علمی می‌شویم.

وی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را یک ضرورت دانست و ادامه داد: توجه به بازرگانی بین‌المللی و تولید محصولات استاندارد جهانی، قدرت رقابت در فضاهای جهانی فراهم می‌کند و در این راستا حوزه پشتیبانی و تسهیلات بانکی باید فوق‌العاده در خدمت این مجموعه‌ها و حوزه اقتصاد دریایی و آبزی‌پروری قرار بگیرد.

امام جمعه بوشهر بیان کرد: مشارکت بانک‌ها با این شرکت‌ها سبب افت فعالیت‌ها می‌شود از این نظر حمایت از فعالان این حوزه یک ضرورت است.

تولید میگو پرورشی در استان افزایش یافت

استاندار بوشهر هم با بیان اینکه تولید میگو پرورشی در استان از 26 هزار به 38 هزار تن افزایش یافته است اظهار داشت: تولید میگو پرورشی در استان بوشهر امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش یافت.

احمد محمدی‌زاده ادامه داد: با افزایش بهره‌وری میزان تولید میگو پرورشی استان بوشهر باید به 100 هزار تن در سال افزایش یابد.

وی از افزوده شدن 1500 هکتار اراضی ساحلی به پرورش میگو خبر داد و بیان کرد: سال آینده با تکمیل چرخه ارزش میگو شامل تولید لارو، غذای با کیفیت، افزایش بهره‌وری و فرآوری ، حجم سردخانه‌ها و افزوده شدن یک‌هزار و 500 هکتار اراضی جدید آماده سازی شده، میزان تولید میگو پرورشی در استان به 40 هزار تن افزایش می‌یابد.

‌استاندار بوشهر نیاز استان در عرصه تأمین خوراک مزارع پرورش میگو با توجه به ظرفیت‌های موجود 80 هزار تن دانست و خاطر نشان کرد: با آغاز ساخت سه واحد تأمین خوراک میگو در دهه فجر ظرفیت موجود استان بوشهر در این حوزه به 30 هزار تن افزایش می‌یابد.

 محمدی‌زاده واگذاری یک‌هزار و 500 هکتار اراضی ساحلی پرورش میگو به جوانان این استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این راستا تاکنون 700 هکتار در منطقه دیلم در هفته دولت واگذار شده و به‌زودی 600 هکتار اراضی ساحلی در شیف غربی به 62 تعاونی برتر که صاحب امتیاز بودند واگذار می‌شود.

وی از افزایش ظرفیت پرورش ماهی در استان خبر داد و بیان کرد: سال قبل میزان ظرفیت پرورش ماهی در قفس در نوار ساحلی استان بوشهر 3 هزار و 500 تن بود و امسال با توسعه این طرح‌ها ظرفیت تولید ماهی پرورشی به  11 هزار تن رسید.

استاندار بوشهر اضافه کرد: باید طی سه سال آینده ظرفیت تولید ماهی پرورشی در استان بوشهر به 60 هزار تن افزایش یابد.

محمدی‌زاده پرورش ماهی در ساحل روستاهای ساحلی را از جمله کار ویژه‌های استان برای سال آینده عنوان کرد و گفت: روستاهای زیادی در حاشیه خلیج فارس وجود دارد که بیشتر صیاد هستند و به سبب کمبود ذخایر دریا صید آنها اقتصادی نیست به همین سبب به دنبال ایجاد شرایطی برای پرورش ماهی در ساحل هستیم.

وی از فراهم شدن 4 هزار فرصت شغلی در حوزه پرورش ماهی در استان خبر داد و گفت: در همین راستا با اختصاص 300 هکتار زمین به حوضچه‌های پرورش ماهی در ساحل امکان ایجاد صنعت پرورش ماهی در ساحل فراهم کرده و به این صورت 4 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد می‌شود.

تقویت و حمایت از فعالان پرورش آبزیان و صنایع فرآوری

معاون برنامه ریزی شیلات کشور نیز با بیان اینکه نمایشگاه یک فرصت برای معرفی حلقه‌های صنعت شیلات است گفت: برای تقویت و حمایت از فعالان پرورش آبزیان و صنایع فرآوری برنامه‌ریزی شده است.

شهریار رستمی با بیان اینکه صنعت آبزیپروری دارای زنجیره‌های مختلفی است تصریح کرد: بر اساس تعهد شیلات به دولت، تولید محصولات آبزیان در عرصه‌های گوناگون در اولویت قرار دارد.

وی توسعه و گسترش طرح‌های آبزیپروری را یک ضرورت دانست و بیان کرد: در این راستا برپایی نمایشگاه صنعت شیلات زمینه تقویت زنجیره تولید صنعت شیلات افزایش می‌دهد.

راه‌اندازی نخستین نمایشگاه تخصصی صنایع شیلات ایران

بر پایه این گزارش نخستین نمایشگاه تخصصی صنایع شیلات ایران و جشنواره برگزیده‌های صنعت شیلات با حضور 21 استان در محل نمایشگاه بین‌المللی بوشهر امروز آغاز به کار و تا 30 بهمن ماه ادامه دارد.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر هم با بیان اینکه نمایشگاه صنایع شیلات ایران با حضور 75 شرکت فناور، دانش‌بنیان و تولید کننده سراسر کشور در بوشهر راه‌اندازی شد افزود: در این نمایشگاه زمینه‌های فعالیت تولید غذای ماهی و میگو و سایر آبزیان، تجهیزات مرتبط ، قفس‌های دریایی، تجهیزات مرتبط با غذادهی، پرورش و تکثیر جلبک‌ها، آرتیما، روتیفر، کرم نرئیس و صدف، بیمه، تجهیزات مرتبط با برداشت آبزیان، فرآوری محصولات شیلات مرکز خدمات بهداشت آبزیان و دامپزشکی، نقشه برداری و سنجش، تجهیزات مرتبط با ساخت استخر و تجهیزات مرتبط با برق و تابلو برق است.

ابوالحسن رزمی‌نیا ادامه داد: نمایشگاه صنایع شیلات ایران در فضایی با ابعاد سه هزار و 200 متر با حضور شرکت‌هایی از استان‌های بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، اصفهان، اراک، قم، همدان، تهران، البرز، آذربایجان غربی و یزد راه‌اندازی شده است.

وی این نمایشگاه را 4 روزه دانست و بیان کرد: همزمان با نمایشگاه میز ملی میگو ، جشن شکرانه پایان برداشت میگو و جشنواره برگزیده‌های صنعت شیلات در 5 بخش تکثیر، پرورش، صادرات، پرورش ماهی در قفس و نوآوری برگزار می‌شود.

وی برپایی سامانه‌های تخصصی بیماری، مدیریت آب و بستر، فرآوری و بازار، مکانیزاسیون و پرورش ماهی در قفس را از دیگر ویژگی این نمایشگاه دانست.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار