به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، درمان ناباروری یک پروسه زمانبر و پرهزینه است که سبب شده بسیاری از زوجین به خاطر عدم توانایی مالی درمان خود را رها کرده و زمان طلایی درمان را از دست دهند.
اما مدتی است با تصویب طرح جوانی جمعیت و حمایت از فرزندآوری از سوی مجلس شورای اسلامی، تشکیل پرونده برای ناباروران و پرداخت هزینههای درمان ناباروری در راستای ترویج فرزند آوری قرار گرفته است.
با تحت پوشش قرار دادن هزینههای ناباروی از سوی بیمه تامین اجتماعی، حالا امیدی تازه در دل بیمه شدگان این سازمان جوانه زده است.
یک زوج نابارور که 8 سال پیش به خاطر بالا بودن هزینههای درمان، از ادامه درمان خود انصراف دادند، با خبرنگار تسنیم در همدان به گفتوگو نشستند.
صالحی 40 سال و همسرش 38 ساله است. آنها از سال 92 اقدام به درمان ناباروری کرده و در سال 94 بهخاطر هزینههای بسیار بالا و سرسامآور درمان خود را رها کردند.
صالحی به خبرنگار تسنیم گفت: مدت دو سال به صورت مرتب و بیوقفه پیگیر درمان ناباروری بودیم به شوق اینکه به آرزوی داشتن فرزند نزدیک شویم. در این مدت 80 درصد حقوق ماهانهام صرف هزینه انجام آزمایشات، ویزیت پزشکان و خرید دارو میشد.
وی افزود: پس از یک دوره دارو درمانی، پزشکان ما را به انجام آی یو آی یا آی وی اف توصیه کردند و هزینه مرکز دولتی و خصوصی آن تفاوتی چندانی نداشت.
این بیمار تصریح کرد: در آن زمان یک نوبت آی یو آی ناموفق انجام دادیم که هزینه آن بسیار سنگین بود و این موضوع سبب رویگردانی ما از تکرار و ادامه درمان شد.
صالحی گفت: 8 سال تمام به خاطر گرانی هزینههای درمان، سراغ مراکز ناباروری و روشهای درمان نرفتیم و آن روزها سن ما برای باروری مناسبتر و قطعا نتیجه درمان بهتر میبود.
وی گفت: حالا که هزینه خدمات ناباروری تحت پوشش بیمههای پایه قرار گرفته، امیدی در دلمان جوانه زده تا شاید بتوانیم رویای فرزندآوری را به واقعیت تبدیل کنیم.
همسر این بیمار گفت: هزینه انجام آی وی اف در بخش خصوصی بیش از 20 میلیون تومان است که بدون شک اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه توانایی پرداخت آن را ندارند.
وی با بیان اینکه در مرکز ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان تشکیل پرونده دادهایم، گفت: سهم پرداختی ما در انجام اعمال جراحی ناباروری و حتی آزمایشات تشخیصی بسیار پایین است.
این بیمار با تاکید بر اینکه یکی از علل مهم ناباروری وعدم موفقیت روشهای درمانی مربوط به استرس زوجین است، تصریح کرد: هزینه درمان یک استرس بزرگ برای زوجهای کم درآمد است.
وی افزود: حالا که دغدغه تامین هزینهها برایمان وجود ندارد با آرامش و انگیزهای بیشتری میتوانیم پروسه درمان را طی کنیم.
این بیمار گفت: اکنون در حال انجام آزمایشات لازم برای عمل آی وی اف هستیم که امیدوارم با موفقیت همراه باشد.
شناسایی 852 زوج نابارر تحت پوشش تامین اجتماعی
حسن عروتی موفق در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، از پرداخت هزینه 23 میلیارد و سیصد میلیون ریالی برای درمان بیماران نابارور تحت پوشش خبر داد و اظهار داشت: تاکنون 852 زوج نابارور را تحت پوشش خدمات قرار دادهایم.
وی درباره ارائه خدمات درمان ناباروری و پرداخت هزینههای مربوطه، گفت: قرارداد ما با مرکز دولتی فاطمیه برقرار است و با مرکزخصوصی درمان ناباروری امید نیز منعقد شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان افزود: پوشش بیمهای خدمات ناباروری در سازمان تامین اجتماعی با هدف ارتقا پویایی و جوانی جمعیت و افزایش نرخ باروری و دسترسی عادلانه به خدمات درمان ناباروری و کاهش سهم پرداختی بیمه شده، از ابتدای شهریور1400 آغاز شده است.
عروتی موفق افزود: در این رابطه توسط مدیریت درمان تامین اجتماعی استان پرداخت 23 میلیارد و 300 میلیون ریال و رسیدگی به یک هزار و هفت پرونده خدمات ناباروری و نشان دار شدن 852 زوج نابارور در استان انجام شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان تصریح کرد: هزینه درمان بستری برای بیمه شدگان تامین اجتماعی در بیمارستان فاطمیه از ابتدای شروع طرح به عنوان مرکز طرف قرارداد به میزان 90 درصد تعرفه دولتی توسط سازمان تامین اجتماعی مورد تعهد وپرداخت قرار گرفته و سهم پرداخت بیمه شده 10 در صداز تعرفه دولتی بوده است.
عروتی موفق افزود: پرداخت هزینههای درمانی در مرکز خصوصی امید نیز در شروع طرح در قالب خسارت متفرقه و از ابتدای تیرماه امسال، هزینههای مذکور به میزان 90 درصد تعرفه مراکز عمومی غیردولتی در تعهد سازمان و مابقی توسط بیمه شده پرداخت میشود.
وی گفت: زوجین نابارور میتوانند برای بهرهمندی از خدمات مذکور با ارائه گواهی صادره از پزشک معالج شاغل در دو مرکز مجاز ناباروری جهت تشکیل پرونده و نشاندار شدن به معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان واقع در میدان بعثت همدان مراجعه کنند.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان با اشاره به فعالیت شبانهروزی بخشهای زایشگاه و جراحی زنان وزایمان در دو بیمارستان آتیه همدان و غرضی ملایر و ارائه خدمات درمانی و مشاوره ای توسط همکاران ماما در تمام مراکزملکی درمانگاهی سازمان تامین اجتماعی در استان، در خصوص برداشتن گامهای موثر در ترویج سیاست فرزندآوری و جوانی جمعیت اظهار امیدواری کرد.