به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، ابوالفضل چمندی امروز در نشست خبری به مناسبت دهه تولید و تجارت و گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که با جدیت دنبال آن هستیم، سرمایهگذاری است و این در حالی است که سال گذشته 297 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان صورت گرفت که این رقم نسبت به سال 1400، 3.5 برابر افزایش داشت.
وی با اشاره به سرمایهگذاریهای خارجی در خراسان رضوی گفت: بسیاری از سرمایهگذاریهای خارجی به دلیل تفاوت قیمت دلار غیررسمی است، شاخص تورم 12 ماه منتهی به خردادماه در کشور 48.5 درصد بود که این شاخص در استان 48.6 درصد ثبت شد و با توجه به اینکه میزان تورم ماهانه کشور 2 درصد است، این رقم برای خراسان رضوی روی عدد 1.3 درصد قرار دارد.
چمندی انتشار برنامه تحول و رشد اقتصادی استان را در آیندهای نزدیک از برنامههای کالا محور دانست و بیان کرد: در حال حاضر یک ستاد راهبری سرمایهگذاری در استان برای هدایت نقدینگی بانکها به سوی فعالان اقتصادی شکل گرفته است ضمن اینکه اولویت اقتصادی استان بخش خصوصی است.
معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی، درباره پرداخت تسهیلات تبصره 18قانون بودجه نیز بیان کرد: سال گذشته 1409میلیارد تومان به 1454طرح در استان پرداخت شده است. امسال منابعی که برای پرداخت تسهیلات تبصره 18قانون بودجه برای استان در نظر گرفته شده،2200 همت است که 2 برابر آن توسط بانکها پرداخت خواهد شد و 6600 میلیارد تومان آن منابع جدید است.
وی ادامه داد:از 2هزار و 200 همت 966 میلیارد تومان مربوط به اجرای طرح نهضت ملی مسکن است.
چمندی تصریح کرد: تلاش ما راه اندازی تالار سرمایه گذاری است و باید توجه کرد که شاهکلید توسعه اقتصادی استان منابع پولی است؛ منابع پولی که انحراف نداشته باشد و از طریق بورسی شدن، شفافیت و نظم را بر بنگاههای اقتصادی استان حاکم کند اما متاسفانه در حال حاضر برخی بنگاههای اقتصادی برای اینکه مالیات نپردازند، آسیب بیشتری به خودشان میزنند.
معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی اذعان داشت: براساس گزارشهای موجود 7000 میلیارد دلار سرمایه در اختیار ایرانیان خارج از کشور است که بر همین اساس قوه قضاییه و دولت دنبال بهبود فضای سرمایهگذاری و فراهمسازی زمینه حضور هموطنان خارج از کشور در داخل هستند و براساس هدفگذاریهای صورتگرفته در قرارگاه تامین مالی استان مقرر شد بانکها 62هزار و 500 میلیارد تومان منابع جدید به اقتصاد استان تزریق کنند که سهم بانکهای خراسان رضوی در این فرایند قابل توجه بوده است.
وی درپاسخ به سئوال خبرنگاران اظهارکرد: تعداد اشتغال خالص استان 11 هزار و 850 نفر درسال گذشته بوده و نرخ بیکاری خراسان رضوی 7.3 درصد بوده که این رقم در کشور 9 درصد تعیین و همچنین سال 1401 نرخ مشارکت اقتصادی استان به 41.1درصد رسید؛ در حالیکه این نرخ در کشور40.9 درصد بود.
چمندی یکی از مسائل مهم برای اقتصاد استان را ریالی کردن تجارت با افغانستان دانست وافزود: راهاندازی مبادلات براساس ریال آفشور با افغانستان در دستور کار قرار گرفته و این موضوع یکی از شاهراههای توسعه اقتصاد استان است که بازهم یکی از مهمترین چالشهای استان که از سال گذشته جدیتر هم شد، اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی در استان میباشد و تلاش ما فقط در جهت رفع چنین مشکلات ونقصانهایی است.