اکبر شوکت در گفت وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره تصمیم روز گذشته مجلس برای توقف ماده 5 قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی گفت: نمایندگان مجلس تمام آرزوهای کارگران ساختمانی را بر باد دادند. این اقدام عجیبی بود که نمایندگان مجلس برای ضعیف ترین کارگران کشور کردند. با این مصوبه نه تنها هیچ کارگر ساختمانی دیگر بیمه نخواهد شد، بلکه حداقل بیمهی 250هزار کارگر نیز به دلیل کمبود منابع قطع خواهد شد.
شوکت در واکنش به این موضوع که قانون مصوب سال 93 برای بیمه کارگران ساختمانی ملاک اجرا شده است گفت: اگر منابع موضوع ماده 5قانون سال 93 جواب میداد، اصلا چرا به سراغ اصلاح قانون رفتیم؟! بازگشت به قانون سال 93، یعنی بینتیجه ماندن تمام تلاشهای این دوسال. با این تصویب بدون شک وضعیت کارگران ساختمانی بدتر خواهد شد.
وی افزود: نمایندگان مجلس، به بهانهی افزایش قیمت مسکن اصلاحیه ماده 5 بیمهی کارگران ساختمانی را کنار گذاشتند، اما به نظر میرسد مسئله چیز دیگری است.
شوکت بیان کرد: 500 هزار نفر اکنون در نوبت بیمه هستند و با این حجم از مشکلات در کار هنوز نتوانسته اند بیمه پردازی را شروع کنند. انجمن صنفی کارگران ساختمانی، فعالان در این حوزه و مرکز پژوهش های مجلس با اعداد و ارقام به نمایندگان اثبات کردیم که کل بار مالی بیمه کارگران ساختمانی نیم درصد قیمت یک ملک می شود و وظیفه ذاتی و قانونی کارفرماست که حق بیمه سهم کارفرما را پرداخت کند.
رئیس کانون کارگران ساختمانی افزود: طی سه سال گذشته تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده از 900هزارنفر به 650هزار نفر رسید.
شوکت با اشاره به گوشه ای از مشکلات خانواده کارگران ساختمانی افزود: کارگران ساختمانی کارشان فصلی است، روزهایی از سال مشغول کارهستند و روزهایی بیکار، امنیت شغلی ندارند و حتی اگر بیمه باشند نمی توانند از بیمه بیکاری بهره مند شوند، حضور اتباع بیگانه هم موجب بیکاری بیشتر این افراد و نصف شدن اندک درآمد خانواده های آنها شده است. حال شما خطرات و حوادث کاری که در محیط های نا ایمن این کارگران با آن روبه رو هستند را هم به همه دغدغه های این قشر زحمتکش اضافه کنید.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به آمار 50 درصدی حوادث ناشی از کار برای کارگران ساختمانی گفت: کارگران ساختمانی حدود 10 درصد شاغلان کل کشور را تشکیل می دهند اما 50 درصد ازحوادث ناشی از کار برای این افراد رقم می خورد. روزانه در حوادث ناشی از کار، جان باختگی، قطع عضو و قطع نخاع داریم. این آمارها بجز آمارهای ساده مرگ و میر بر اثر سکته و غیره است. کارگرانی را داریم که با 60 سال سن حتی یک روز هم سابقه پرداختی بیمه ندارند و با این گذر از عمرو سختی کار دیگر تاب و توان اشتغال را ندارند حال تکلیف آتیه خود و خانواده اش چه می شود؟ یارانه ای که دولت به اقشار کم درآمد می دهد کفاف چند روز زندگی در این اوضاع اقتصادی کشور را دارد؟ پازل معیشت، کار و بیمه این افراد را که کنار هم قرار دهید متوجه خواهید شد که خانواده کارگران ساختمانی متحمل چه مشکلات و درد و رنج هایی هستند.
وی با بیان آنکه اصلاحیه این قانون چراغی در دل کارگران روشن کرده بود تا تا شاید کمی از دردهایشان با تصویب آن التیام یابد، گفت: اصلاحیه ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی در گره کارگران، نمایندگان مجلس و قدرت های ساخت و ساز گیر کرد.