بیمه سلامت همدان مطالبات دیماه داروخانه‌ها را پرداخت کرد

مدیر کل بیمه سلامت استان همدان گفت: با اجرای طرح دارویار و ضرورت پرداخت هر چه سریعتر مطالبات داروخانه‌ها، اسناد دیماه تمام داروخانه های بخش خصوصی، خیریه و دولتی استان پرداخت شد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار نسنیم از همدان، فریبرز نیاستی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 81 درصد از جمعیت بیمه شدگان در دو صندوق روستاییان و بیمه سلامت همگانی یعنی جمعیتی بیش از 844 هزار نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند.

مدیر کل بیمه سلامت استان همدان از طرح ملی نسخه نویسی الکترونیکی به عنوان زیر ساخت تشکیل پرونده الکترونیک سلامت شهروندان، عنوان کرد و گفت: هم اکنون در تمامی موسسات درمانی خصوصی و دولتی طرف قرارداد در استان همدان به صورت 100 صد اجرایی شده است.

نیاستی کاهش خطاهای مربوط به نسخه خوانی در داروخانه ها ، مدیریت و ساماندهی هزینه های نظام سلامت کشور، صرفه جویی در مصرف کاغذ و رفع مشکلات مربوط به حفظ و نگهدای سوابق پزشکی از دیگر فواید طرح نسخه نویسی الکترونیکی برشمرد و گفت: تسریع در انتقال و رصد داده‌ها، پایداری اطلاعات، کاهش خطا، پایش و نظارت فنی و دقیق و نیز صرفه‌جویی در هزینه ها از مزیت‌های دیگر طرح نسخه‌نویسی الکترونیک می باشد.

 اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده شهری در استان 

وی با بیان اینکه تاکنون 233 هزار نفر به 140 پزشک خانواده منتسب شده اند، افزود: تمام جمعیت مذکور از خدمات و مزایای بیمه سلامت بهره مند هستند و خدماتی که در این صندوق به بیمه شدگان ارائه می شود از نظر نوع خدمت و تعرفه هیچ تفاوتی با سایر صندوق ها ندارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه 5 گروه از بیماریها به عنوان بیماریهای خاص تحت پوشش خدمات بیمه سلامت هستند، تصریح کرد: این بیماریها شامل MS ، تالاسمی ، هموفیلی، پیوند کلیه و دیالیز می باشد که تعداد کل بیماران خاص این استان 2هزار 167 نفر است و سهم پرداختی سازمان برای داروها و خدمات تشخیصی درمانی بیماران خاص 100درصد است و حتی بیمار فرانشیزی پرداخت نمی کند.

 خدمات بیمه سلامت به بیماران صعب العلاج 

نیاستی ادامه داد: به منظور حمایت مالی از بیماران صعب العلاج در قانون بودجه سال 1401 طبق بند ن تبصره 17، مبلغ 50هزار میلیارد ریال برای جبران هزینه های درمانی بیماران صعب العلاج کشور تخصیص یافته است ، لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج شامل : سرطان ها ، شیمی درمانی رادیوتراپی، تالاسمی، هموفیلی، MS، بیماران دیالیزی (دیالیز خونی و دیالیز صفاقی)، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های SMA، سیستیک فیبروزس، اوتیسم ، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضا (شامل سلول‌های بنیادی خونساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS (برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، تورت) بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی است.

وی اعلام کرد: هزینه های درمانی بیمه شدگان صعب العلاج سه بیمه پایه (سلامت، تامین اجتماعی ، نیروهای مسلح) و سایر بیمه ها توسط بیمه سلامت رسیدگی و پرداخت می شود.

مدی کل بیمه سلامت گفت: بیماران صعب العلاج در اسرع وقت اسناد هزینه و فاکتورهای خود را که از تاریخ 1/7/1401 تا کنون جهت درمان بیماری هزینه کرده اند به میز خدمت اداره کل بیمه سلامت استان تحویل دهند . برای هر بیمار تا سقف 50 میلیون تومان در صورت داشتن فاکتور و اسناد هزینه درمانی ، مساعدت بلاعوض به حساب شبای سرپرست بیمار واریز می شود.

نیاستی اعلام کرد: از ابتدای دی ماه سالجاری تا کنون مبلغ یک میلیارد و200 میلیون تومان بابت هزینه‌های بیماران صعب‌العلاج استان به حساب شبای 95 بیمار واریز شده است. همچنین تعداد 74 پرونده به مبلغ 35 میلیارد ریال دیگر نیز دردست رسیدگی و پرداخت است.

 انعقاد قرارداد بیمه سلامت با مرکز رادیوتراپی مهدیه همدان 

به گفته وی، از آذر ماه سال جاری اداره کل بیمه سلامت استان طی قرارداد با مرکز رادیوتراپی مهدیه همدان در خصوص خدمت رادیوتراپی علاوه بر سهم سازمان از محل صندوق بیماران خاص و صعب العلاج مبالغ قابل توجهی را پرداخت می کند. به طوری که هزینه درمان تا 80 میلیون تومان برای بیمار به صورت رایگان محاسبه می شود و بیش از 80 میلیون تومان، بیمار صرفاً 10درصد هزینه را پرداخت می کنند.

نیاستی در خصوص قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت زوجین، گفت: زوجین نابارور می توانند تا سن 49 سالگی و تا سه دوره درمانی از خدمات درمانی نازایی و ناباروری به صورت بیمه ای بهره مند شوند. بیمه شدگان با مراجعه به مراکز دولتی و خصوصی طرف قرارداد 10 درصد تعرفه دولتی هزینه های درمانی نازایی و ناباروری را بر اساس ضوابط مربوطه پرداخت می کنند و 90 درصد هزینه ها را بیمه سلامت پرداخت می کند که به همین منظور از ابتدای سالجاری تا کنون بالغ بر یک میلیارد و 218 میلیون تومان بابت هزینه های درمان نازایی و ناباروری 587 زوج نابارور در استان همدان پرداخت شده است. این رقم در مقایسه با پرداخت سال گذشته که 33 میلیون تومان بوده است؛ رشد بسیار چشمگیر و قابل توجهی داشته است.

وی اضافه کرد: با تشویق پزشکان متقاضی عقد قرارداد به سمت مناطق کم برخوردار و استقرار تعداد قابل ملاحظه ای از پزشکان در این مناطق، پوشش بیمه ای جمعیت مذکور به 100درصد در مناطق کم برخوردار نزدیک گردیده است.

نیاستی با بیان اینکه اداره کل بیمه سلامت استان همدان با 881 مرکز تشخیصی درمانی طرف قرارداد هستند، گفت: به منظور افزایش رضایتمندی بیمه شدگان عزیز و همچنین افزایش حمایت مالی از بیمه شدگان، در شهریورماه سالجاری قرارداد همکاری با کلینیک تخصصی جراحی افق همدان منعقد گردید. همچنین از ابتدای آبانماه سالجاری (همزمان با آغاز هفته بیمه سلامت) قرارداد همکاری با بیمارستان بوعلی همدان منعقدشد.

 پرداخت های بی سابقه و کم نظیر بیمه سلامت به موسسات و مراکز درمانی استان 

وی یادآور شد: با توجه به نقش اثرگذار تامین مالی منابع مورد نیاز در موسسات درمانی طرف قرارداد به منظور ارائه خدمات مطلوبتر به بیماران، اداره کل بیمه سلامت استان از سال گذشته تمام توان خود را به کار گرفته است تا با پرداخت به روز مطالبات موسسات طرف قرارداد، پزشکان و داروخانه ها نسبت به تسویه مطالبات موسسات و مراکز درمانی استان مبادرت کند.

این مقام مسئول اذعان داشت: مطالبات مراکز دولتی دانشگاهی استان (بیمارستانها) در خصوص اسناد ارسال شده تا پایان شهریورماه پرداخت شده است. به طوری که در صورت ارائه اسناد دانشگاهی پرداخت با فاصله حداکثر 20 روز انجام می‌شود. در خصوص داروخانه ها با اجرای طرح دارویار و ضرورت پرداخت هر چه سریعتر مطالبات، اسناد دیماه تمام داروخانه های بخش خصوصی، خیریه و دولتی استان پرداخت شد.

وی افزود: حق الزحمه پزشکان خانواده شهری تا پایان آذرماه و سایر مراکز تا پایان آبان پرداخت شد، همچنین تخصیص اعتبار سطح یک روستاییان تا آذر ماه به دانشگاه علوم پزشکی همدان و دانشکده علوم پزشکی اسدآباد نیز انجام شده که مبلغ کل پرداخت شده به موسسات و مراکز درمانی استان از ابتدای سالجاری تا کنون حدود 535 میلیارد تومان است

نیاستی با اشاره به اینکه از 23 تیر ماه 1401 طرح دارویار در استان همدان همزمان با کل کشور اجرایی و عملیاتی شد و تا کنون این طرح ملی با کمترین چالش در استان اجرایی شده است، گفت: پرداخت به موقع مطالبات داروخانه های استان از عوامل موفقیت این طرح مهم در استان همدان بوده است.

به گفته وی، پیشگیری از قاچاق دارو، جلوگیری از مصرف بی رویه و خودسرانه دارو، توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، منطقی تر شدن مصرف و تجویز دارو ، کاهش تقاضاهای القایی، بهره مندی همه دهک های درآمدی از یارانه دارو از فواید اجرای طرح دارویار است.

مدیر کل بیمه سلامت خاطر نشان کرد: به منظور افزایش رفاه حال بیماران و افزایش رضایتمندی بیمه شدگان و همچنین کاهش تردد بیماران صعب العلاج و بیماران خاص، یک نفر کارشناس فنی بیمه سلامت در داروخانه دانشگاه علوم پزشکی همدان جهت تایید نسخ دارویی بیماران خاص و صعب العلاج مستقرشد.

وی اعلام کرد: در راستای قانون کاهش تصدی گری و به منظور افزایش دسترسی و افزایش رفاه حال بیمه شدگان و همچنین افزایش رضایتمندی مردم خصوصاً در مناطق دارای تراکم بالای جمعیتی و کم برخوردار، طی یکماه گذشته 4 قرارداد جدید با دفاتر پیشخوان منعقد شد و تعداد دفاتر پیشخوان طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان به 30 دفتر افزایش یافت.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار