به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد کوهگرد امروز در نشست شورای توسعه صادرات استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته یک میلیون و 581 هزار تن کالا از گمرکات استان صادر شده است، اظهار کرد: کل کالاهای صادراتی خروجی استان از لحاظ ارزش 40 درصد و از لحاظ وزن 24 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته صادرات از گمرگات استان از نظر ارزش 68 و از نظر وزن 25 درصد افزایش یافته است، افزود: بیشترین میزان صادرات در خراسان جنوبی به کالاهایی نظیر سیمان به ارزش 27 میلیون دلار، سیفیجات به ارزش 19 میلیون دلار، و سرامیک به ارزش 15 میلیون دلار اختصاص دارد.
941 میلیون دلار، مجموع کالاهای خروجی صادراتی از گمرکات استان
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: مجموع کالاهای خروجی صادراتی از گمرکات استان طی سال گذشته 941 میلیون دلار بوده است و ارزش صادرات کالاهای تولیدی استان از گمرکات استان طی سال گذشته را 314 میلیون دلار بوده است.
کوهگرد، با بیان اینکه افغانستان اصلیترین مقصد صادرات خراسان جنوبی است گفت: توسعه صادرات همواره یکی از اولویتها بوده و امیدواریم این روند در سالهای پیش رو ادامه یابد.
افغانستان، پاکستان، عراق، ترکمنستان و ازبکستان؛ مقصد کالاهای صادراتی استان
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این رقم رکورد بیسابقه در تاریخ اقتصادی استان است ادامه داد: واردات در این استان به خوبی انجام شده و اکنون، وضعیت بهبود یافته است.
وی عنوان کرد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان سیمان، صیفیجات، کاشی و سرامیک، تخم مرغ، مصنوعات پلاستیکی و تایر سواری بوده که به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکمنستان و ازبکستان صادر شده است.
1.3 میلیارد دلار، ارزش ترانزیت کالا در خراسان جنوبی
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه عمدهترین واردات شامل تجهیزات معدنی، پنلهای خورشیدی، برنج و محصولات کشاورزی از کشورهای اسپانیا، ازبکستان، ترکیه و افغانستان است گفت: در سال گذشته، ارزش ترانزیت کالا در خراسان جنوبی به 1.3 میلیارد دلار رسید که حاکی از ترانزیت 711 هزار تن کالا است.
کوهگرد، بیان کرد: این ارقام نشاندهنده افزایش 38 درصدی در تعداد کامیونها و 10 درصدی در وزن کالاها نسبت به سال گذشته است.
زمینه حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه ایران و افغانستان فراهم شود
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز در این جلسه، بر لزوم استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان در برگزاری نمایشگاه ایران و افغانستان تاکید کرد و افزود: هنوز فرصت داریم تا با ایجاد یک اپلیکیشن ویژه نمایشگاهی، قوانین و مقررات را به همراه محصولات تولیدی استان به فعالان اقتصادی معرفی کنیم.
مرتضی ذاکریان بیان کرد: این پلتفرم میتواند به فعالانی که بضاعت حضور در نمایشگاهها را ندارند، کمک کند تا بهصورت مؤثرتری تولیدات خود را معرفی کنند.
دانشجویان در توسعه صادرات استان مشارکت داشته باشند
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین به ظرفیتهای دانشگاه بیرجند و دیگر دانشگاهها اشاره کرد و تأکید کرد: مهم است دانشجویان به عنوان نیروی محرک در توسعه صادرات استان مشارکت داشته باشند.
ذاکریان با تاکید بر اینکه برگزاری جلسات فرهنگی مشترک با افغانستان، بهویژه بر روی نقاط مشترک فرهنگی، به تقویت تجارت و اقتصاد کمک خواهد کرد افزود: باید تلاش کنیم که به بهترین شکل از مهمانان میزبانی داشته باشیم.
وی، بر لزوم نظرسنجی از فعالان اقتصادی برای شناخت نیازها و نظرات آنها تأکید کرده و گفت: برای هرگونه تغییر و تحولی، باید به خواستهها و نظرات آنها سریعاً پاسخ داده شود.