الهام فتاحیفر مدیرکل دفتر امور گلخانه و گیاهان زینتی گفت: در راستای افزایش بهرهوری از منابع آب و انرژی، افزایش عملکرد تولید، افزایش صادرات محصولات و تثبیت اشتغال ایجاد شده، برنامه اصلاح و بازسازی گلخانههای قدیمی و فرسوده و تبدیل گلخانههای چوبی به مدرن و نیمهمدرن، از سال ۱۳۹۵ در دستور کار این دفتر قرار گرفت.
او با تاکید بر افزایش خوداتکایی در تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی در داخل کشور افزود: برآوردها نشان میدهد تا پایان سال گذشته حدود ۱۶۰ میلیون عدد بذور هیبرید سبزی و صیفی در داخل کشور توسط شرکتهای دانشبنیان تولید شده است.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی ادامه داد: در راستای خوداتکایی در تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی، برنامهریزی و اقدامات لازم برای شناسایی شرکتهای دانشبنیان توانمند و متقاضی برای تولید بذور هیبرید، معرفی شرکتهای مذکور به معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان تحقیقات و همچنین اجرای دورههای ترویجی توسعه مصرف بذور تولید داخل برای گلخانهداران را انجام دادهایم.
او افزود: در شرایط کنونی بیش از ۹۰ درصد از بذور هیبرید سبزی و صیفی مورد نیاز کشور با واردات تامین میشود و بررسی آمار واردات بذور هیبرید سبزی و صیفی در چند سال اخیر حاکی از آن است که سالانه به طور میانگین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون یورو ارز برای تامین بذور مذکور از کشور خارج میشود.
او افزود: براساس برآوردها تا پایان برنامه هفتم به بیش از ۳۰۰ هزار نفر نیروی کار ماهر گلخانهای نیاز است و از این رو برنامه اجرایی تربیت نیروی کار ماهر گلخانهای و قارچ خوراکی با همکاری دفتر آموزش بهرهبرداران کشاورزی، ابلاغ شده است.
فتاحیفر ادامه داد: براساس آخرین گزارشها در سال گذشته، ۷۹۴۲ نفر نیروی کار در زمینه محصولات گلخانهای و قارچ خوراکی آموزش دیدهاند.
او گفت: با توجه به رویکرد دولت و وزارت جهادکشاورزی برای توسعه کشتهای گلخانهای با هدف افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک کشاورزی و افزایش سطح گلخانهها، یکی از مهمترین الزامات افزایش تولیدات گلخانهای، تامین نیروی کار ماهر گلخانهای است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی