به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، امیرحسین بانکی در نشست "هفت فرمان" پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب هفت سفارش را به همه و به ویژه جوانان بیان میکنند که در بین آنها، حوزه سبک زندگی کاملا متفاوت از سایر توصیهها است.
وی افزود: تفاوت بزرگ آن این است که رهبر معظم انقلاب در تمام بحثهای بیان شده نظر خود را به طور مختصر و مفید تبیین و در نهایت اجمال باز کردهاند و در آن تفاصیل زیادی قرار دارد اما ایشان در بحث سبک زندگی، ضمن بیان قضیه و خطری که انقلاب را در این باره تهدید میکند، اما آن را باز نکردهاند و عنوان کردهاند که این بحث مجال دیگری را میطلبد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کسی از رهبر معظم انقلاب ادامه بیانه گام دوم انقلاب در این قسمت را درخواست نکرد، عنوان کرد: بیانیه گام دوم نوعی وصیتنامه بود که رهبر معظم انقلاب در زمان حیات خود آن را عنوان کردند و همچون وصیتنامه امام(ره) در دهه دوم انقلاب، نقش این بیانیه یک اعلامیه و تصویرسازی برای آینده نظام است تا مسیر کنونی و آینده ما مشخص شود.
وی با اشاره به اهمیت سبک زندگی در این بیانیه تصریح کرد: در همان قسمت مختصری که رهبر معظم انقلاب به سبک زندگی اشاره کردند، نشان دادند که این موضوع برایشان اهمیت ویژهای دارد و همچنین متفاوت از سایر قسمتهای بیانیه به جای عنوان کردن خدمات انقلاب به سبک زندگی، هجمه فرهنگ غرب به این موضوع را خاطرنشان کردند و آن را تهدید جدی دانستند.
بانکیپور افزود: ایشان عنوان کردند که باید به شکل هوشمندانه روی بحث زندگی اسلامی کار کنیم.
وی با اشاره به اهمیت مباحث فرهنگی در کشور بیان کرد: وقتی دولت آقای رئیسی در شرایط سخت اقتصادی و کرونایی وظیفه را بر عهده گرفت، در اولین جلسه با مقام معظم رهبری ایشان نکتهای مهم را در ارتباط با نیاز به اصلاح انقلابی ساختار فرهنگی کشور عنوان کردند.
بانکیپور در ارتباط با تغییرات فرهنگی ایجاد شده در دهههای اخیر بیان کرد: به تدریج این تحولات اصیل و عمیق فرهنگی، درحال تغییر و تحول است و نوجوانان و کودکان ما و حتی برخی افراد مسن نیز در حال تغییر نگرش فرهنگی هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این موضوع از سبک زندگی آغاز شده است، گفت: سبک زندگی غربی به صورت کاملا هوشمندانه و به دست و هزینه خودمان سبب تغییر سبک زندگی ما شده است؛ وابستگی فرهنگی و اقتصادی ما به لایههای غربی به قدری افزایش یافته که آنها میتوانند به راحتی ما را تحت فشار بگذارند.
وی ادامه داد: این در سبک زندگی رخ داده و این تغییر، بسیار نرم و تدریجی اتفاق افتاد که جنگ نرم هوشمندانه نام دارد.
بانکیپور با اشاره به نفوذ گسترده سبک زندگی غربی در حوزههای مختلف تصریح کرد: وقتی وارد ساختارهای پیچیده اقتصادی میشویم میبینیم که ساختار فرهنگی به شکل پیچیدهای دارای نمادهای غربی است و کسی که از آن خارج میشود نمیتواند علاقهمند و پیرو سبک زندگی غربی نباشد.
وی با اشاره به تاثیر این نفوذ بر نسل جوان عنوان کرد: جوانان و نوجوانان ما در انقلاب اسلامی و تحت این نظام تربیتی رشد پیدا کردهاند اما وقتی به آنها نگاه میکنیم میبینیم که بدون توجه ما علایق و دغدغههای فرهنگی متفاوتی نسبت به ما دارند و جذبه خارج از کشور برای آنها بسیار زیاد است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وقتی از بدو تولد تمام نمادهای فرهنگی غربی در انواع وسایل به کودک داده میشود، جاذبه کشورهای خارجی برای او افزایش مییابد و علاقهمند به رفتن میشود تا جایی که حتی والدین خود را نیز به این علاقهمندی ترغیب میکند.
وی ادامه داد: این همان تغییر سبک زندگی به شکل هوشمندانه است چراکه وقتی یک کودک در فضایی که سبک زندگی متفاوتی در آن پایهگذاری شده رشد میکند به همانجا که الهامبخش اوست تعلق پیدا میکند.
بانکیپور با تاکید بر اهمیت ابزار هنر در تغییر سبک زندگی عنوان کرد: یکی از روشهای هوشمندانه دشمن در این راستا استفاده از هنر به ویژه در صوت و تصویر بوده که تاثیر بسیاری نیز داشته است.
وی افزود: اکنون نهتنها خانوادههای غیر مذهبی بلکه خانوادههای متدین و انقلابی نیز فرزندانی با علایق متفاوت دارند اگرچه سبک پوشش آنها مطابق سلیقه والدینشان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از سرمایهگذاری کنونی کشور در حوزههای فرهنگی گفت: اولین مزیت انقلاب ما الهامبخشی در حوزه فرهنگ بود اما اکنون کمترین بودجهها و هزینهها صرف امور فرهنگی میشود و نتیجه آن به ثمر نشستن سرمایهگذاری سایر کشورها در تغییر علایق جوانان و نوجوانان ما است.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه افزایش سالانه بودجه در حوزه فرهنگ مصوب شده است، اما درحالی که کل بودجه کشور 42 درصد افزایش داشته است، بخش فرهنگ تنها 16 درصد افزایش داشته و در واقع با کاهش 28 درصدی روبرو بوده است.
بانکیپور با اشاره به کمتر شدن توجه خانوادهها به مسائل فرهنگی عنوان کرد: در خانوادهها توجه به فرهنگ فرزندان کاهش یافته و کمتر به سبک زندگی توجه میشود.
وی با بیان اینکه نتیجه عدم دغدغهمندی در حوزه فرهنگی حل نشدن مشکلات اقتصاد است، گفت: مطابق نظریات اسلامی فرهنگ، زیربنای اقتصاد است اما برخی بخشهای کشور اکنون به روش مارکسیستی که اقتصاد را زیربنای فرهنگ میداند اداره میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جامعه هرجایی که ضعف فرهنگی وجود داشته موفقیتهای فرهنگی دیده نشده است، تصریح کرد: دولت در برخی حوزههای اقتصادی به موفقیتهای ارزندهای دست یافته است اما مردم آن را نمیپذیرند چون فرهنگ و رسانه این موفقیت را در مسیر معکوس قرار داده است، این نتیجه رهاسازی فرهنگی است.
وی تاکید کرد: از طرفی سبک زندگی از عوامل مهم در بحث فرهنگ است و بدون اصلاح آن نمیتوان مشکلات اقتصادی را حل کرد؛ وقتی همه تمرکز بر اقتصاد باشد، حتی اگر مشکلات اقتصادی حل شود نتیجه آن تنها ضربه دیدن فرهنگ است.
بانکیپور با بیان اینکه این هشدارها باید داده شود اما نباید احساس ناامیدی کرد، گفت: آثار هنری ارزندهای ارائه شد و همین جامعه آنها را پذیرفت و تاثیرات فراوانی به جا گذشت؛ سبک زندگی جهادی افرادی همچون شهید سلیمانی هنوز در جامعه تاثیرگذار است.
وی افزود: در این جامعه با همین شرایط هرگاه بتوان با استفاده درست از هنر و فطرت انسانها ارتباطی سازنده با جوان برقرار کرد، قطعا میتوان تحول ایجاد کرد اما باید چنین انگیزه و ارادهای ایجاد شود و اهمیت کار فرهنگی مورد توجه قرار گیرد؛ در این صورت میتوان شاهد اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگی بود.
180 هزار مادر خودرو دریافت کردهاند
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از تصویب چند طرح در راستای حمایت از خانواده خبر داد و گفت: خانوادههایی که از دوسال گذشته به بعد صاحب فرزند سوم یا چهارم شدند مشمول 15 درصد تخفیف مالیاتی میشوند که این موضوع به خانواده کمک میکند.
وی ادامه داد: در خوابگاههای متاهلین که خیران در ساخت آن به صورت 50 درصدی مشارکت دارند، هزینههای انشعاب برق و گاز و غیره تخفیف 15 درصدی دارد. بانکیپور اضافه کرد: قرار بر آن شد که دولت پنج هزار میلیارد تومان اوراق اسلامی برای خوابگاههای متاهلین بدهد؛ چراکه این خوابگاهها در حل بسیاری از مشکلات در حوزه ازدواج کمک میکند.
وی اظهار داشت: امیدواریم که بتوانیم در هفته آینده مواد دیگری برای حل مشکلات خانوادهها ارائه و تصویب کنیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای حمایت از خانوادهها عنوان کرد: بیش از 180 هزار مادر تا به حال خودرو دریافت کردند که تفاوت آنها با بازار از 200 تا 700 میلیون تومان بوده است؛ حدود 50 هزار میلیارد تومان در هشت ماه گذشته به مادران کمک شده در حالی که از ابتدای انقلاب تا کنون چنین کمکی به مادران و خانوادهها وجود نداشته است.
وی افزود: 90 درصد هزینههای ناباروری که بسیار سنگین است در مراکز دولتی توسط بیمه تقبل شده و این میزان برای مراکز خصوصی 50 درصد است؛ این اقدام نیز کمک بزرگی به زوجهای نابارور بوده است؛ همچنین هزینه زایمان طبیعی در مراکز دولتی نیز رایگان است.
بانکیپور با بیان اینکه بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر در دو سال گذشته وام ازدواج دریافت کردند، گفت: وام ازدواج در سال جاری چهار الی پنج برابر بیش از دو سال گذشته شده به طوری که به بعضی 120 و به برخی 150 میلیون تومان وام داده میشود.
وی اضافه کرد: این عدد در بودجه امسال نیز در حال افزایش است و به هر نفر از 180 تا 200 میلیون تومان وام داده میشود؛ این وام چهار درصد بوده و قسط آن پس از شش ماه تنفس طی 10 سال پرداخت میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون بیش از 500 هزار نفر وام فرزندآوری دریافت کردهاند، تصربح کرد: این وام بین 20 تا100 میلیون تومان بوده و قرار است در بودجه به 30 تا 150 برسد؛ این وام نیز پس از شش ماه تنفس طی پنج سال بازپرداخت میشود.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال و استخدام نیز مواد خوبی تصویب شده و هیچ فردی قادر به تعدیل اعضای خانوادههای سه فرزندی نیست.
بانکیپور افزود: حق عائلهمندی نیز به تدریج در حال افزایش است و حق اولاد افزایش 4 برابری تا کنون داشته است؛ این افزایش به 8 برابر نیز میرسد. حق تاهل نیز هرساله 50 درصد افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم که بتوانیم در ماههای باقیمانده کمکهای خوبی به خانوادهها داشته باشیم اما حقیقت این است که سیاستهای غلط گذشته، فشار بودجهای سنگینی را ایجاد کرده و امیدواریم که دولت بتواند علیرغم این فشار سنگین به وظیفه خود عمل کند.