به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، علی حسینیه فراهانی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجموعهی بسیج سازندگی سپاه روحالله در سال ۱۴۰۱ با محوریت قرارگاه اقتصاد مقاومتی، اقدامات مختلف و گستردهای را در سطح استان مرکزی انجام داده است، گفت: این اقدامات که با هدف آموزش، توانمندسازی و همچنین اشتغالآفرینی صورت گرفت در قالبهای متنوعی از جمله جهاد روشنایی، احیای واحدهای صنعتی، راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه، تأسیس شرکتهای تعاونی و برپایی نمایشگاههای فروش محصولات صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی به عنوان یکی از اعضای کارگروه اشتغال استانداری نقش مؤثری در ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در استان مرکزی داشته است، افزود: در سال گذشته از محل منابع تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ اعتباری به میزان ۲۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به بسیج سازندگی استان مرکزی تخصیص یافت.
ثبت نام ۶۵۰۰ نفر در سامانهی تسهیلات اقتصاد مقاومتی
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان مرکزی اظهار داشت: پس از تعیین مقدار و تأمین منابع، ثبت نام از متقاضیان از طریق سامانه تسهیلات اقتصاد مقاومتی آغاز شد و حدود ۶۵۰۰ نفر در این سامانه ثبت نام کردند.
فراهانی گفت: کارشناسان قرارگاه اقتصاد مقاومتی در سراسر استان بی وقفه و با روحیه جهادی بازدیدهایی را به منظور اهلیت سنجی از محل اجرای طرحهای اشتغال متقاضیان انجام دادند که پس از بررسی صلاحیت، ۱۷۶۴ پرونده به بانکهای عامل ارجاع شدند.
وی در خصوص میزان اشتغال ایجادی ابراز کرد: با عنایت خداوند با رشد ۲۷۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰، مجموعه بسیج سازندگی استان مرکزی با جذب ۱۰۷ میلیارد تومان از محل این منابع، موفق به کارسازی لازم در خصوص جذب تسهیلات در ۱۳۵۸ پرونده شد که این اقدامات منجر به ایجاد اشتغال برای ۱۵۰۰ نفر از هم استانیها شد.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان مرکزی یادآور شد: یکی از مهمترین مأموریتهای سال ۱۴۰۱، مأموریت جهاد روشنایی بود که به بسیج سازندگی استان ابلاغ شد.
فراهانی با اشاره به جلسات برگزار شده و ثبت نام از متقاضیان در سامانه، گفت: در مرحلهی اول، هزار نفر در این طرح ثبت نام کردند که کارشناسان بسیج سازندگی به همراه کارشناسان شرکت توزیع برق در سراسر استان نسبت به بازدید فنی اقدام و از این تعداد ۱۶۵ نفر حائز شرایط تشخیص داده شدند.
وی ادامه داد: ثبت نام مهرسان برای این افراد توسط بسیج سازندگی صورت گرفت و پرونده افراد به شرکت توزیع برق ارجاع داده شد تا قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله را با متقاضیان منعقد کنند.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی افزود: همزمان با ثبت نام و اهلیت سنجی افراد با همکاری سازمان فنی و حرفهای استان دوره آموزش نصب، نگهداری و راه اندازی نیروگاههای خورشیدی ۵ کیلو وات برای ۱۰۰ نفر از جهادگران علاقمند برگزار و گواهینامه معتبر از سوی سازمان فنی و حرفهای برای شرکت کنندگان در این دوره صادر شد و پس از بررسیهای لازم، تفاهمها و جلساتی با شرکتهای تولیدکننده تجهیزات نیروگاهی برگزار شد تا پس از انعقاد قرارداد، نسبت به خرید محصولات باکیفیت و مقرون به صرفه برای احداث نیروگاههای خورشیدی اقدام شود.
عارضهیابی و پایش واحدهای صنعتی راکد و نیمهفعال در قرارگاه اقتصاد مقاومتی
علی فراهانی در موضوع احیا واحدهای صنعتی گفت: در قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه روحالله، مسئولیت عارضهیابی و پایش واحدهای صنعتی راکد و نیمهفعال به بسیج مهندسین واگذار شد و پس از عارضه یابی واحدهای صنعتی مذکور تعدادی از این واحدها نیاز به تسهیلگری و مکاتبات با دستگاههای متولی داشتند که نسبت به رفع مشکل آنها اقدام شد.
وی تصریح کرد: تعداد دیگری از این واحدها در تأمین منابع مالی دچار مشکل بودند که از محل ارائه تسهیلات نسبت به اعطای تسهیلات و احیای واحدهای صنعتی اقدام شد.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان مرکزی با بیان اینکه صندوقهای قرض الحسنه و شرکتهای تعاونی استان در سال گذشته پیشرفت قابل توجهی در زمینه رشد کمی و کیفی داشتهاند، افزود: در سال گذشته با تأسیس ۵۸ صندوق قرضالحسنه، تعداد کل صندوقهای موجود به ۷۹۸ مورد افزایش یافت و ۲۰ شرکت تعاونی جدید تأسیس شد که تعداد کل شرکتهای تعاونی در استان را به عدد ۵۰ رساند.
فراهانی گفت: این صندوقها و شرکتهای تعاونی در حال فعالیت در زمینه اشتغال، کارآفرینی و تولید هستند و خدمات خود را به مردم استان مرکزی ارائه میدهند.
وی در ادامه به برپایی ۴۰ نمایشگاه اقتصاد مقاومتی توسط بسیج سازندگی استان مرکزی اشاره کرد و گفت: برپایی نمایشگاههای فروش محصولات تولیدی صندوقهای قرض الحسنه در سال گذشته بمنظور حمایت از تولیدکنندگان مشاغل خرد در سراسر استان در دستور کار قرار گرفت و به انجام رسید.