در گفتگو با مهر مطرح شد؛

بروکراسی پیچیده اداری یکی از مهمترین موانع رشد تولید در کشور است

همدان- نماینده مردم رزن و درگزین در مجلس شورای اسلامی گفت: بروکراسی پیچیده اداری یکی از مهمترین موانع رشد تولید در کشور است.

حسن لطفی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک سال نو و ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در راستای شعار امسال مقام معظم رهبری باید به سمتی برویم که بتوانیم شاهد تحقق این شعار در کشور باشیم.

وی با اشاره به موانع رشد تولید در استان و کشور افزود: یکی از موانع و چالش‌های رشد تولید در استان که تابع از موانع رشد تولید در کشور است بروکراسی پیچیده اداری است که سال‌ها است مردم و حوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی را رنج می‌دهد.

نماینده مردم رزن و درگزین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال‌ها است که این بروکراسی برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان وجود داد؛ افزود: به طور مثال فرد تولیدکننده و سرمایه گذار برای گرفتن مجوزها، خدمات آب و برق و گاز و… ماه‌ها باید رفت و آمد کند تا بتواند این خدمات را برای واحد تولیدی خود دریافت کند که این بازه زمانی طولانی باعث دلسردی و بی انگیزگی تولید کنندگان و سرمایه گذاران می‌شود.

لطفی با اشاره به اینکه با این موانع و بازه‌های زمانی طولانی بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح می‌دهند تا سرمایه خود را در جای دیگر هزینه کنند و به سمت ایجاد واحدهای تولیدی رغبتی نداشته باشند لطفی ضمن اینکه ما هنوز یک مرکز داده‌ها نداریم که اطلاعات به مردم بدهد که در چه زمینه تولید، صادرات و واردات داشته باشیم یک دستگاه اجرایی که تنظیم گر و باشد نداریم؛ افزود: تولیدکننده با این همه راه پرو پیچ و خم و بروکراسی اداری پیچیده چگونه می‌تواند به راحتی یک واحد و یا کارخانه را احداث کند و این است که در این راه گیر می‌دهد و دل به تولید نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه با این وجود وقتی تولید کننده با شکست مواجه می‌شود تولید در کشور تضعیف می‌شود و سرمایه به سمت سپرده در بانک‌ها و یا به سمت خرید دلار، سکه و طلا و مسکن و… می‌رود و این باعث می‌شود تولید در کشور فلج شود.

لطفی اضافه کرد: همچنین با وجود نبود اشتغال و تولید مردم به سمت مشاغل کاذبی مثل خرید و فروش ارز، سکه و دلار روی آورده و شاهد تورم و مشکلات دیگر می‌شویم.

نماینده مردم رزن و درگزین در خانه ملت با اشاره به اینکه یکی از موارد مهم و موانع تولید بنگاه‌های دولتی هستند؛ افزود: شرکت‌های بزرگی چون شستا، بنیاد مستضعفان، بانک‌های دولتی و.. همه در اختیار دولت هستند و که بخش خصوصی دیگر در قبال و در کنار این شرکتها سرمایه‌ای ندارد که به تولید برسد.

وی با بیان اینکه جمیع این موارد باعث ایجاد موانع برای تولید می‌شود گفت: زمانی می‌توانیم اشتغال داشته باشیم که تولید داشته باشیم متأسفانه یکی دیگر از مشکلات این است که ما آمار درستی از بیکاری نداریم و یک سامانه جامع برای اشتغال وجود ندارد که بدانیم حتی در یک روستا چند نفر بیکار نیاز به کار داریم.

لطفی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم به شعار سال جامعه عمل بپوشانیم باید یک اقدام جهادی شود؛ تصریح کرد: در این زمینه باید ابتدا این کار از دولت شروع شود و شرکتهایی که از بدنه دولت هستند دست از تولید بکشند و تولید را به مردم واگذار کنند در واقع دولت از بنگاه داری دست بردارد و بروکراسی پیچیده اداری را حذف و یا تسهیل کند.

لطفی اضافه کرد: دولت باید برای کارگاه‌های تولیدی تا زمانی که به استقلال مالی نرسیدند جریمه و مالیات و… نداشته همچنین ورود ماشین آلات، تکنولوژی و دانش را برای این واحدها تسهیل و حمایت‌های لازم را داشته باشد.

نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی توسعه روابط بین المللی را یکی از راه‌های رشد تولید و سامان اقتصاد برشمرد و خاطرنشان کرد: رشد و شکوفایی اقتصادی در سایه رفع موانع است و اگر موانع رفع شود شاهد رفع تورم و رشد تولید و تحقق شعار رهبری خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ما قانون در کشور کم نداریم بلکه با تورم قوانین مواجه هستیم؛ افزود: اگر قوانین زائد را حذف کنیم و قوانین درستی را که داریم به مرحله اجرا و پیاده سازی برسانیم نیازمند قانون جدیدی نیستیم اجرای درست قوانین فعلی رفع مشکلات را به همراه دارد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار