به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد مختاریانی در نشست خبری اظهار داشت: سال گذشته میزان واردات برنج زیاد بود به طوریکه بیشتر از نیاز داخلی این محصول به کشور وارد شد؛ برنج مازاد وارد شده توسط خود دولت و برای تامین ذخایر استراتژیک انجام شد.
وی افزود: با توجه به نگرانیهایی که بابت برنج باقیمانده کشاورزان داخلی از سال گذشته وجود داشت، تفاهمنامهای با استانداری مازندران برای خرید توافقی برنج انجام شد به طوریکه اکنون دیگر نگرانی بابت خرید برنج کیفی باقیمانده از سال گذشته در این استان وجود ندارد.
دبیر انجمن تامینکنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران ادامه داد: خرید توافقی برنج در استان گیلان نیز با تاخیر شروع شد و تا دو هفته آینده ادامه دارد؛ امیدواریم که در این استان نیز با خرید برنج سنواتی کشاورزان دیگر مشکلی بابت برنج باقیمانده کشاورزان وجود نداشته باشد.
مختاریانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: قیمت تمام شده برنج در سال گذشته 45 هزار تومان بود اما ما برنج را با قیمت روز بازار خریداری میکنیم به طوریکه هر کیلوگرم برنج بوجاری شده 70 تومان از کشاورزان خریداری میشود.
وی افزود: البته برخی کشاورزان انتظار داشتهاند که نرخ خرید برنج بیشتر باشد اما باید توجه داشت که نرخ برنج ایرانی در سال جاری متعادل شده و نرخهایی که در سال گذشته در سطح بازار فروخته شد غیرواقعی بود.
دبیر انجمن تامینکنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران افزود: انجمن تامینکنندگان و تولیدکنندگان برنج نرخ در نظر گرفته برای خرید توافقی برنج را به صورت حداقلی تعیین کرده است تا برنج مازاد باقیمانده روی دست کشاورزان جمعآوری شود.
مختاریانی با بیان اینکه در سال جاری میزان واردات برنج 40 درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: وضعیت بازار برنج در حال حاضر تقریبا در تعادل قرار دارد و کشاورزان نیز میتوانند محصول خود را با قیمت مناسبی به فروش برسانند.
دلیل افزایش 78 درصدی قیمت کنسرو ماهی تن
عضو هیئت مدیره سندیکای کنسرو در واکنش به افزایش 78 درصد قیمت کنسرو ماهی تن گفت: آخرین قیمت مصوبی که برای کنسرو ماهی تن وجود داشت مربوط به آبان ماه سال گذشته با قیمت 39 هزار تومان بر اساس ماهی 39 هزار تومانی بود و نرخی که اکنون بیشتر از 70 تومان به فروش میرسد بر اساس نرخ جدید ماهی در بازار است که کمتر از 155 هزار تومان نمیتوان آن را برای تهیه کنسرو خرید.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه قیمت کنسرو ماهی تن افزایش زیادی داشت اما باید در نظر داشت که همین نرخ برای تولیدکنندگان به صرفه نیست زیرا نرخ خود ماهی که 70 درصد هزینههای تولید تن را شامل میشود افزایش زیادی داشته است.
مختاریانی افزود: درباره افزایش قیمت یکباره ماهی تن با سازمان شیلات مذاکراتی انجام شد اما مسئولان خود این سازمان نیز برای حمایت از صیادان از نرخهای جدید رضایت داشتند که در نهایت پیگیریهای ما به جایی نرسید.
دبیر انجمن تامینکنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران ادامه داد: این شرایط باعث شده تا مصرف کنسرو ماهی تن حدود 30 درصد در بازار کاهش یابد که امیدواریم از آبان ماه که صید جدید انجام میشود قیمت ماهی در بازار اصلاح شود.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در ارتباط با برنجهای وارداتی باقیمانده در گمرک به دلیل ممنوعیت واردات در فصل برداشت گفت: بر اساس قانون ممنوعیت واردات برنج از ابتدای مردادماه صورت میگیرد اما در سال جاری از یک ماه قبل مانعتراشیهایی برای واردات برنج انجام شد که این امر باعث شده بخشی از برنجهای وارداتی در گمرک باقی بماند و در معرض گرما و اعمال دموراژ باشند.
مختاریانی در ارتباط با وضعیت واردات چای نیز گفت: سال گذشته به یک شرکت برای واردات چای معادل 3 سال نیاز کشور ارز اختصاص یافت که در صورتی که این امر آگاهانه یا ناآگاهانه باشد اتفاقی ناگواری است.
دبیر انجمن تامینکنندگان و تولیدکنندگان برنج ایران افزود: دولت وقتی متوجه این تخلف شد برخورد کرد و اتفاقاتی در وزارت جهاد کشاورزی روی داد.
وی یادآور شد که با وجود اینکه چای ارز نیمایی دریافت میکرد و به تازگی نرخ واردات آن از تالار اول به تالار دوم آمده است اما محصولی که به دست مردم میرسد با ارز 50، 60 هزار تومانی است که دلیل آن نیز همان ایجاد محدودیتهای واردات بعد از اختصاص ارز تنها به یک شرکت است.