به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، دستفروشی یکی از کسب و کارهای غیررسمی است که به نوعی می توان گفت پدیده ای نوظهور و جدید نیست.بنابراین با همه این اوصاف نمیتوان از آسیبهای این شیوه از کسب و کار به سادگی گذشت.
درگذشته های دورتر هرساله با نزدیک شدن به روزها و هفته های پایانی سال دستفروشان فعال در شهرها بودند اما اکنون این شغل به نوعی جامعیت پیدا کرده است و تمام طول سال دیده می شود. پدیدهای که با تهدیدات و فرصتهای خاص به خود (در شرایط فعلی اقتصادی کشور) همراه است.
امیر سیاح رئیس، مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد با بیان اینکه از23آبان ماه مرحله اجرایی ساماندهی کسب و دستفروشان سطح شهر تهران آغاز شده است، افزود: با همکاری شهرداری تهران مکان مناسب و ایمن در اختیار این عزیزان قرار خواهد گرفت. همچنین مقرر شده بانک مرکزی هم دستگاه پوز برای این مشاغل در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه با کمک شهرداری ها و وزارت کار، شغل دستفروشی از یک حرفه کاذب و مزاحم به یک شغل مفید و رسمی و در چارچوب خواسته های شهرداری ها تبدیل می شود اظهار داشت: صاحبان این مشاغل با ارائه کد ملی می توانند مجوز کسب و کار دریافت کنند.
*در یک سال گذشته چندبار برای ساماندهی دستفروشان اقدام کردیم
در حالی که مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد خبر از رسمی شدن شغل دستفروشی داده است که محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار هم نیز در چهل و هفتمین جلسه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی از ساماندهی دستفروش ها تا پایان سال خبر داد و گفت: این مسأله مربوط به چند وزارتخانه مانند وزارت کشور، اقتصاد، کار و سازمان شهرداریها است که از جمله وزارت صنعت در بخش اصناف است خدمات دستفروشان به زیرمجموعه صنوف برمیگردد و در یک سال گذشته چندین بار برای ساماندهی دستفروشان اقدام کردهایم.
کریمیبیرانوند اظهار کرد: البته دستفروشی خودبهخود یک شغل است و بعضاً درآمد خوبی هم دارد. اما باید چارچوب داشته باشد فعلاً دستفروشی رسمیت پیدا نکره است و امیدواریم تا آخر سال در قالب طرح بین وزارتخانه پدیده دستفروشی را بتوانیم به رسمیت بشناسیم و ساماندهی کنیم.