به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، فردیناندو پلاتزو، رئیس اتاق بازرگانی ایتالیا و روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد که لابی تجاری رم در مسکو در حال نهایی کردن سازو کاری است که به تاجران روسی اجازه میدهد هزینه واردات کالاهای ایتالیایی را به روبل پرداخت کنند.
وی در مصاحبه با ریانووستی تصریح کرد که انتظار می رود سازوکار استفاده از ارزهای ملی و کنار گذاشتن دلار تا 14 فوریه 2024 آماده شود.
پلاتزو گفت: ما متقاعد شدهایم که در 14 فوریه کل این سازوکار را به هیئت مدیره خود ارائه کنیم و از روز بعد این مکانیسم راه اندازی خواهد شد. تنها چیزی که ما نیاز داریم این است که گزارش دهیم و چراغ سبز دریافت کنیم.
وزیر روسی: روند دلارزدایی در تجارت روسیه و چین تقریباً کامل شده استبولیوی هم به کمپین جهانی دلارزدایی پیوستوی تصریح کرد که این سازوکار پرداخت، تجارت کالاهای تحریم نشده را که برای واردات به روسیه مجاز هستند، پوشش می دهد.
به گفته این مقام تجاری، هنوز برخی "مشکلات مالی" وجود دارد که باید این گروه بانفوذ تجاری ایتالیا در روسیه آنها را حل کند، اما هیچکدام آنقدر چالش برانگیز نیستند که این سازوکار در تاریخ مشخص شده آماده نشود.
پلاتزو قبلاً توضیح داده بود که سازوکاری که این گروه بانفوذ روی آن کار میکند این امکان را فراهم میکند که هزینه واردات کالاهای ایتالیایی را به روبل پرداخت کند و سپس پول را از حساب خود در کشور ثالث به ایتالیا منتقل کند. این لابی در حال حاضر یک بانک ارمنی را برای این منظور انتخاب کرده اگرچه نام آن بانک فاش نشده است.
وی گفت: ما قبلاً با یک بانک در ارمنستان به توافق رسیدهایم... نه تنها پرداختها را کنترل خواهیم کرد بلکه پیشیبانی را نیز کنترل خواهیم کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایتالیا و روسیه در ادامه تأکید کرد که در حال حاضر هزینههای ارسال کالا از طریق ارمنستان و از طریق اروپا کم و بیش یکسان است.
پلاتزو گفت: این کشور خیلی دور از ایتالیا نیست و به ما این امکان را میدهد تا کل روند را با شفافیت بیشتری رصد کنیم.
وی همچنین تصریح کرد که این لابی قبلاً مجوز سازوکارهای جدید پرداخت را از بانک مرکزی ایتالیا دریافت کرده است.
این مقام تجاری اولین بار در ماه ژوئیه از برنامههای مرتبط با مکانیزم پرداخت مبتنی بر روبل برای تجارت ایتالیا و روسیه پرده برداری کرد.
وی در آن زمان اعلام کرد که تجارت کالا بین دو کشور به دلیل محدودیتهای مالی اعمال شده توسط اتحادیه اروپا علیه روسیه از جمله قطع ارتباط بانکهای روسی با سیستم پیامرسانی مالی بین المللی سوئیفت، با مشکل مواجه شده است.