جواد اوجی در آیین امضای قراردادهای اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با پیمانکاران اصلی با اشاره به اینکه بار مالی این پروژه ۲۰ میلیارد دلار است، گفت: نیمی از انرژی مورد نیاز کشور و بیش از ۴۵ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تأمین میشود.
وی با بیان اینکه کار اجرایی این طرح میتوانست هشت سال پیش آغاز شود، افزود: با وجود این تأخیر در دولت گذشته، ۲ سال است که در شرکت نفت و گاز پارس تصمیم شجاعانهای گرفته و کار کارشناسی آغاز شد.
وزیر نفت با اشاره به ثبت رکوردهای تازه در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، اظهار کرد: امسال برداشت روزانه ۷۰۷ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی مشترک پارس جنوبی محقق شد.
اوجی با اشاره به اینکه با ادامه برداشت از این میدان بدون اجرای طرحهای فشارافزایی، شاهد افت فشار در این میدان خواهیم بود، ادامه داد: اهمیت بهرهبرداری از این میدان مشترک آنجاست که ۹۳ درصد سوخت نیروگاهها و صنایع گاز و بخش عمدهای از خوراک پتروشیمیها از گاز این میدان تأمین میشود.
وی با تأکید بر اینکه منتظر شرکتهای خارجی نماندیم و از نخبگان این صنعت استفاده کردیم، گفت: نمونه آن بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی بود. امروز از ۳۸ سکو در پارس جنوبی بهرهبرداری میشود.
وزیر نفت از راهاندازی سکوی فاز ۱۳ آلفا که کشتی بحرینی به آن برخورد کرده بود در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: طی سه تا چهار سال آینده فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی آغاز خواهد شد.
اوجی با اشاره به اینکه ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری برای سازندگان داخلی با اجرای این طرح ایجاد خواهد شد، افزود: با افزایش ۹۰ تریلیون مترمکعبی برداشت گاز و ۲ میلیارد مترمکعبی برداشت میعانات گازی، ۹۰۰ میلیارد دلار به درآمد کشور افزوده خواهد شد که نقشی مهم در تأمین امنیت انرژی کشور دارد.
وی تأکید کرد: در آیندهای نزدیک، افزایش تولید از میدان مشترک آزادگان جنوبی را با حضور رئیسجمهوری افتتاح خواهیم کرد.
وزیر نفت با قدردانی از همه کارکنان صنعت نفت که در تأمین گاز پایدار کشور نقش داشتند، گفت: با تدابیری که در نظر گرفتیم و ذخیره سوخت مایع که یک میلیارد لیتر بیشتر از پارسال بود، توانستیم زمستان را با سوخترسانی پایدار بگذرانیم.
اوجی تصریح کرد: صادرات نفت ایران امروز به بالاترین مقدار از سال ۹۷ تاکنون رسید و این افزایش صادرات با کمترین تخفیفها انجام میشود.
وی با اشاره به حمله به چهار خط لوله سراسری انتقال گاز ایران که هر خط ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز را انتقال میدهدد، افزود: این خطوط در کوتاهترین زمان به مدار بازگشتند.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه گروه نفت و گاز از ابتدای سال تاکنون رشد اقتصادی بالایی را ثبت کرده که در تاریخ بیسابقه بوده است، این رشد در سال آینده نیز ادامهدار خواهد بود، اظهار کرد: افزون بر تأثیر افزایش تولید و صادرات نفت، در سرمایهگذاری، تولید ساخت داخل و بهرهوری نیز صنعت نفت رتبه نخست را در کشور دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی