در نشست «برنامه هفتم توسعه با محوریت تحکیم خانواده» مطرح شد؛

باید الگوی مناسبی برای زنان در داخل و بین‌الملل داشته باشیم

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت :باید بتوانیم الگوی مناسبی برای زنان در سطح داخلی و نیز معرفی آن در سطح بین‌المللی داشته باشیم.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، نشست تبیین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه با محوریت بررسی و تبیین بند ۱۵ این سیاست‌ها با موضوع تحکیم نهاد خانواده و رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان با حضور انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، فاطمه قاسمپور نماینده مجلس شورای اسلامی، لیلا سادات زعفران چی معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری، لاله فرهنگ متین فعال حوزه زن و خانواده، فرشته روح افزا کارشناس حوزه خانواده، در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

در شروع این نشست محمد شهریاری مدیر مطالعات فرهنگی اجتماعی مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: جلسات مختلفی پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه در این مؤسسه برگزار شده و یکی از اهداف نشست‌ها این بوده است که مطالبات و منویات رهبر معظم انقلاب را در محورهای اصلی سیاست‌های کلی استخراج کنیم و پس از ابلاغ سیاست‌ها در مرحله تدوین لایحه، قانون و برنامه آن در دولت و مجلس شورای اسلامی مباحث را دنبال و پیگیری کنیم که منویات ایشان محقق شده و دنبال شود.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این نشست‌ها، تبیین و پیگیری تحقق سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه است، افزود: ما در این جلسات به منظور تضمین تحقق سیاست‌های کلی و تضمین جاری شدن این سیاست‌ها در همه سطوح برنامه‌ریزی کشور، گفتمان سازی و هنجار شدن سیاست‌های کلی را دنبال می‌کنیم و این جلسات با حضور متولیان حوزه اجرایی سیاست‌های کلی، متولیان حوزه تقنین و نیز صاحب نظران برگزار می‌گردد.

در ادامه این نشست انسیه خزعلی معاون زنان ریاست جمهوری با اشاره به اهتمام ویژه رهبر معظم انقلاب به برنامه هفتم توسعه گفت: ما در معاونت زنان ریاست جمهوری از روزهای ابتدایی ابلاغ سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری پیگیر بحث برنامه هفتم توسعه هستیم و در این راستا نشست‌های مختلفی برگزار کرده و رایزنی‌هایی با مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتیم.

باید الگوی مناسبی برای زنان در داخل و بین‌الملل داشته باشیم

معاون زنان ریاست جمهوری افزود: ما اطلاعاتی را از مدیران استانی و مشاورین و بخش‌های مختلف در مساله بانوان جمع‌آوری کردیم و در جلسات کارگروهی به نتایج خوبی رسیدیم و امیدواریم با همکاری و تعامل بیشتر کارها و اقدامات را ارتقا دهیم.

تبعات از هم پاشیدگی خانواده

خزعلی به بحث سبک زندگی، خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در مساله زنان و خانواده در سطح سیاست گذاری و فرآیند برنامه هفتم از دو منظر باید به آن پرداخت که مواردی مربوط به حوزه زنان و خانواده و نقش محوری آن و نگاه جنسیتی و خانواده محوری است که در همه برنامه‌ها و گروه‌ها باید به آن توجه شود.

وی با بیان اینکه از هم پاشیدگی خانواده تبعات زیادی برای جامعه دارد، تصریح کرد: نقش فرهنگی و تربیتی خانواده‌ها در تشکیل شخصیت و شکل دهی هویت نوجوانان و جوانان پایین آمده است و عمدتاً به فضای مجازی سپرده شده است. معاون زنان ریاست جمهوری به اهداف برنامه‌ریزی شده در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: بحث آسیب زدایی در بخش مشاوره و یکپارچه سازی در سطح سیاست گذاری برای صیانت از تحکیم خانواده و کاهش نرخ طلاق موضوع مهمی است که دنبال می‌کنیم.

۸ درصد افزایش طلاق در پایان برنامه ششم

خزعلی یادآور شد: در برنامه ششم توسعه قرار بود تا ۲۰ درصد کاهش طلاق را داشته باشیم اما متأسفانه در پایان برنامه ششم ۸ درصد افزایش طلاق را داریم.

خزعلی با بیان اینکه مساله آسیب زدایی یکی از برنامه‌ها و اهداف معاونت زنان ریاست جمهوری است، خاطر نشان کرد: باید بتوانیم الگوی مناسبی برای زنان در سطح داخلی و نیز معرفی آن در سطح بین‌المللی داشته باشیم و این یکی از خلاءهای است که با آن مواجه هستیم و باید به آن پرداخت.

وی افزود: ما باید نظام آماری زنان را سیاست گذاری کنیم تا برنامه‌ریزی و مبنای دقیقی از وضعیت زنان داشته باشیم. در مساله عدالت محوری کار چندانی روی آن انجام نشده و جلسات مختلفی داشتیم تا شاخص‌ها به عدالت محوری بپردازد و این مسائل باید در برنامه هفتم به آن پرداخته شود.

خزعلی با بیان اینکه در موضوع زنان با مرکز ملی آمار هماهنگ هستیم تا مسائل زنان و خانواده را با دقت پیگیری کنیم، گفت: متأسفانه چهره و تصویر زن ایرانی در سطح بین‌الملل صدمه دیده و نیاز به کار جدی و وسیع دارد.

مباحث اجتماعی متأثر از مباحث اقتصادی است

در ادامه این نشست فاطمه قاسمپور نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی نقش بی بدیلی در پیگیری برنامه‌ها و سیاست‌های کلی دارد، گفت: در خصوص برنامه هفتم توسعه باید با یک آسیب شناسی شروع کرد که در حوزه آسیب شناسی احکام خوبی داشتیم.

وی با بیان اینکه مباحث اجتماعی متأثر از مباحث اقتصادی است، ادامه داد: متأثر بودن سیاست‌های اجتماعی، فرهنگی از سیاست‌های اقتصادی موضوع جدی‌ای است که همگنی برنامه را نشان می‌دهد. سیاست‌های فرهنگی در حوزه خانواده و فرزند آوری به شکل مستقیم است برنامه هفتم توسعه باید به سمتی برود که مانند قانون اساسی، به نحو کلان و کلی خانواده محور باشد.

باید الگوی مناسبی برای زنان در داخل و بین‌الملل داشته باشیم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیستم بروکراسی منجر به عدم اجرا در برنامه‌ها می‌شود، افزود: در حوزه ساختار مدیریتی اجتماعی و زنان و خانواده در برنامه هفتم باید ورود جدی داشته باشیم و این موضوع تقویت شود و امیدواریم در برنامه هفتم دستاویزی برای دولت و متولیان مربوطه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام جامعیت و اشراف خوبی به سیاست‌های کلی دارد، تصریح کرد: باید آسیب شناسی ها در کنار این سیاست‌ها قرار گیرد تا زمان برنامه‌ریزی قابلیت اجرایی شدن و سنجش پذیری سیاست‌ها و احکام و مواد قانونی مستخرج از آن مورد توجه قرار گیرد.

قاسمپور گفت: مباحث و چالش‌های حوزه زنان و خانواده در حال تبدیل شدن به میراثی انباشتی از دولت‌ها به یکدیگر است و باید این سیاست‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا در صورت تغییر دولت‌ها منجر به اجرایی شدن در دولت بعدی شود.

موضوع حیا و عفاف مغفول مانده است

در ادامه این نشست لاله فرهنگ متین ضمن تسلیت حادثه تروریستی شیراز با بیان اینکه نهادهای مختلفی در حوزه زنان و خانواده فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: موضوع آسیب‌های اجتماعی متولی ندارد و هماهنگی دستگاه‌ها بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه باید فرمانده صحنه مشخص شود، ادامه داد: در خصوص حجاب عارضه‌یابی کنیم؛ موضوع حیا و عفاف مغفول مانده است.

فرهنگ متین با بیان اینکه هماهنگی دستگاه‌های حمایتی در بخش بیمه‌ها مغفول مانده است، افزود: در خصوص زنان بالای ۳ فرزند و بیمه آنها اقدام آن‌چنانی صورت نگرفته و باید پیگیری شود. وی گفت: باید دیده بانی صحنه آماری داشته باشیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی تحقق پذیری در معاونت زنان ریاست جمهوری داشته باشیم.

در ادامه این نشست لیلا سادات زعفران چی معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری اظهار کرد: حوزه زنان یکی از مسائلی است که با سرعت بیشتری در برنامه هفتم توسعه به آن پرداخته شد و یک چارچوب منسجم و ساختارمندی پیدا کرده است. وی ادامه داد: با توجه به وضعیت موجود جامعه و اتفاقات اخیری که در حوزه زنان اتفاق افتاده احتیاج به بازنگری و عمق بخشی به سیاست‌های کلان داریم و اصرار داشتیم یک بند مجزایی در حوزه خانواده و زنان دیده شود که به همت مجمع تشخیص مصلحت نظام این مهم دست یافتنی شد.

زعفران چی گفت: بندهای پیشنهادی ما در سه فاز اصلی تحکیم خانواده، رفع موانع رشد و شکوفایی و همچنین شکوفایی بانوان بوده است. که باید به هر سه بخش این بند در سیاست‌ها توجه کنیم. باید آسیب شناسی در حوزه چرایی برنامه‌های توسعه که نتوانسته همراه با سیاست‌های کلان به اهداف تعریف شده دست پیدا کند را جست جو کنیم. اینکه ما یک رویکرد حداقلی به اهداف را داریم و هماهنگی بین اعتبارات و برنامه‌ها دیده نمی‌شود آسیب مهمی است.

وی اضافه کرد: تمام بازیگران اصلی صحنه حوزه زنان و خانواده باید به این اصل ملزم شوند که ما نمی‌توانیم و نباید در یک بازه ۵ ساله ادعای حل کلیه مشکلات حوزه زنان و خانواده را داشته باشیم. ما باید اولویت بندی و هدف زنی کنیم.

زعفران چی یادآور شد: در حوزه تحکیم بنیان خانواده مسائل متعدد و متنوع آسیب شناسی تا تعالی خانواده می‌تواند مطرح باشد اما آیا برنامه هفتم در بازه ۵ ساله می‌تواند حلال کل مباحث مربوط به حوزه تحکیم خانواده باشد،؟ اولویت کدام‌ها هستند و بازیگران در صحنه میدان زنان و خانواده چقدر می‌توانند به اجماع نظری در حوزه اولویت‌ها بپردازند؛؟ دامنه گسترده‌ای از موضوعات در حوزه زنان و رفع موانع رشد مطرح است که هر کدام می‌تواند با اولویت بندی و اجماع و اصلی‌ترین‌ها برای آنها قدم برداریم. ما باید در این جلسات به اتفاق نظر جامعی برسیم چرا که وضعیت جامعه بسیار متفاوت‌تر از ۵ سال گذشته است.

در ادامه این نشست فرشته روح افزا کارشناس حوزه خانواده با بیان اینکه در موضوع آسیب‌های حوزه اجتماعی باید دقیق‌تر ورود پیدا کنیم، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب سیاست‌های ابلاغی خود را در بحث خانواده اعلام و محوریت خانواده را در همه قوانین در نظر گرفتند.

یکی از علت‌های طلاق در جامعه پیوست هویت بخشی است

وی با تاکید بر اینکه موضوع تحکیم خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است، ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه باید به موضوع تعالی خانواده، ریشه‌ها و چگونگی اجرای آن پرداخته شود. رهبر معظم انقلاب مسائل مختلف را در سیاست‌های ابلاغی اشاره و به آن پرداختند.

باید الگوی مناسبی برای زنان در داخل و بین‌الملل داشته باشیم

وی با بیان اینکه یکی از علت‌های طلاق در جامعه پیوست هویت بخشی است، افزود: ایجاد فضای سالم برای روابط زن و مرد موضوع مهمی است. باید از کلی گویی با عناوینی نظیر حمایت از اشتغال خارج شویم. موضوع هویت بخشی به خانواده مهم است و متأسفانه در بحث بنیان خانواده و هویت بخشی زن و خانواده کمتر پرداخته شده است.

وی افزود: در آمارگیری که از دخترانی که در اغتشاشات اخیر حضور داشتند به نتیجه رسیدیم که اکثر آنها از خانواده‌های طلاق هستند. ما باید آسیب پذیری هویتی را در قشرهای مختلف زنان شهری و روستایی در اولویت برنامه هفتم قرار دهیم و این نقطه در سیاست‌های فرهنگی حوزه زنان و خانواده مغفول مانده است‌. در برنامه هفتم توسعه و سیاست‌های کلی که نگارش می‌شود باید موضوعات تحکیم خانواده، ارتقا سرمایه اجتماعی، تربیت فرزندان، جایگاه همسری و مادری مهم باشد.

وی تصریح کرد: مجلس باید به حوزه ساعات کار اشتغال زنان و مادران بپردازد و اینکه زنان نمی‌توانند همانند مردان به کار بپردازند. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که امورات خانم‌ها باید به دست خانم‌ها بگردد.

روح افزا با بیان اینکه باید در قوانین بحث هویت بخشی خود را نشان دهد، افزود: مسائل زنان و خانواده در موضوع آسیب‌های اجتماعی خود را نشان می‌دهد و در موضوع حمایت از خانه و خانواده باید ریشه قضیه که بتواند بحران خانواده را به نتیجه برساند مورد توجه قرار گیرد. بالا رفتن سن ازدواج خیلی مهم و قابل رسیدگی است.

وی با بیان اینکه خانواده باید محور قرار گیرد، گفت: سیاست‌های ابلاغی بسیار مهم است. سیاست‌های خانواده در حوزه فرزند آوری در مجلس قانون شد و چگونگی اجرا باید در برنامه هفتم وارد شود. آسیب شنایی نشان می‌دهد برنامه‌های ما اجرا نمی‌شود و سیاسی کاری و گروه گرایی حوزه زنان و خانواده بسیار آسیب زننده است.

روح افزا افزود: هر گروهی و هر گرایشی باید معتقد به عمل به برنامه‌ها باشد و این باید در برنامه هفتم تعریف شود و موضوعات فرهنگی اهمیت ویژه‌ای دارد. این برنامه‌ها باید الزام برای دولت‌ها باشد. یکی از دلایل اجرا نشدن سبک زندگی خانواده اسلامی، مسائل فرهنگی است که به مسائل اقتصادی گره خورده است. در برنامه هفتم باید به اوقات فراغت زنان به عنوان یک موضوع مهم پرداخته شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار