به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، کاترین مان، سیاستگذار بانک مرکزی انگلستان مدعی شد که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و موانع تجاری متعاقب آن به ایجاد بحران تورم در این کشور کمک کرده است.
بلومبرگ در گزارشی به نقل از مان نوشت که علائمی وجود دارد که نشان می دهد بحران هزینه های زندگی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا رو به کاهش بوده، اما هنوز در بریتانیا این اتفاق صورت نگرفته است.
مان روز دوشنبه در "کنفرانس سخنرانیهای لامفالوسی" در بوداپست تأکید کرد که آمریکا و انگلیس و اتحادیه اروپا با شوکهای عرضه و تقاضا مواجه شده بودند که ناشی از "چرخش تقاضای جهانی به علت کووید و قرنطینه و (ایجاد) گلوگاههای عرضه متعاقب آن" و شوک انرژی ناشی از تحریم های مرتبط با اوکراین علیه روسیه بود.
بانک مرکزی انگلیس: طوفان اقتصادی در راه استپیش بینی بانک مرکزی انگلیس از آینده تاریک اقتصاد کشورشوی خاطرنشان کرد: با این حال، بریتانیا نیز تحت تأثیر شوک سومی قرار گرفته است که آن را منحصر به فرد می کند؛ هیچ کشور دیگری تصمیم به اعمال موانع تجاری یکجانبه بر نزدیک ترین شرکای تجاری خود نکرد.
اظهارات مان در حالی صورت گرفت که تورم در بریتانیا که در ماه اکتبر به بالاترین رقم خود در چهار دهه اخیر یعنی 11.1 درصد رسید، اندکی کاهش یافته و به 10.5 درصد رسیده است ولی هنوز بسیار بالاتر از هدف 2 درصدی بانک مرکزی انگلیس باقی مانده است.
در همین حال، تورم در منطقه یورو به 8.5 درصد رسیده و در ایالات متحده نیز شاهد کاهش بوده و به 6.5 درصد رسیده است.
مان با اشاره به نرخ های تورم این سوال را مطرح کرد که "آیا نقطه عطفی در حال حاضر در داده ها قابل مشاهده است؟" وی پاسخ داد: برای ایالات متحده و منطقه یورو، بله. برای بریتانیا، شاید ثابت باشد.
هفته گذشته، بانک مرکزی انگلیس برآورد خود را از تولید بالقوه این کشور به 0.7 درصد برای سه سال آینده کاهش داد و "شوکهای اقتصادی" از جمله برگزیت را مقصر این موضوع دانست. این رقم نسبت به تخمین 0.9 درصدی این بانک در ماه نوامبر کاهش نشان میدهد.