به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، حسن ابراهیمی، ظهر پنجشنبه در نشست هم اندیشی خبرنگاران و کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد با اشاره به ۱۹ مهرماه، روز ملی عشایر اظهار داشت: روستاییان و عشایر به دلیل نداشتن تشکیل صنفی، از بسیاری از حقوق اجتماعی خود بی بهره می مانند.
وی با بیان اینکه همه گروه ها و اصناف دارای تشکل صنفی هستند، افزود: مشکلات روستاییان و عشایر همچنین کشاورزان به دلیل نبود تشکیل صنفی اغلب حل نشده باقی می ماند زیرا کسی پیگیری رفع این مشکلات نیست.
ابراهیمی با اشاره به نقش روستاییان و عشایر در برهه های مختلف از جمله دوران دفاع مقدس بیان کرد: کمک هایی که دولت به صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر می کند، به مراتب کمتر از کمک هایی است که به سایر صندوق ها می شود و امیدواریم شرایطی فراهم شود که به رفاه این قشر کمک شود.
حداکثر حق بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در سال جاری ۱۳۳ هزار تومان اعلام شد
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان استان یزد با اشاره به اینکه این صندوق یکی از چهار صندوق بیمه عمومی کشور است، عنوان کرد: حق بیمه این صندوق توسط سطوح درآمدی که هر سال توسط بیمه ها تعیین می شود، از بیمه شدگان دریافت می شود و پنج درصد از سطح تعیین شده توسط بیمه شده و ۱۰ درصد بقیه توسط دولت پرداخت می شود.
ابراهیمی یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ حداکثر پرداختی حق بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ماهانه ۱۳۳ هزار تومان است و حداکثر پرداختی این صندوق به بیمه شده بازنشسته در سال جاری، ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان است.
وی، حداقل حق بیمه این صندوق را ماهانه ۵۰ هزار تومان در سال جاری و حداقل پرداختی به عنوان مستمری به بیمه شده بازنشسته را در سال جاری یک میلیون تومان اعلام کرد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد با اشاره به اولویت اول ما در بیمه کردن جامعه هدف، بیمه ساکنان روستاها و مناطق عشایری است اما در اولویت بعدی، افرادی که ساکن روستا نیستند اما شغل آنها به نحوی با روستاها مرتبط است یا درحوزه صنایع دستی، مشاغل خانگی و ...، می توانند تحت پوشش این صندوق قرار بگیرند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه ۱۴ درصد جمعیت استان یزد، جمعیت روستایی است، افزود: از میان جامعه هدف ما در روستاها، ۶۱ هزار و ۴۰۵ نفر فاقد بیمه هستند که استان یزد در این زمینه بعد از البرز و قم رتبه سوم را دارد.
۴۱۷۵ نفر در یزد از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان مستمری دریافت می کنند
وی با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون نفر در کشور جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به شمار می روند، افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، یک میلیون نفر از این تعداد امسال باید بیمه شوند که سهم استان یزد نیز مشخص است و ما برای تحقق این امر تلاش جدی خواهیم داشت و به سمت توانمند کردن کارگزاران بیمه رفته ایم.
ابراهیمی ادامه داد: در حال حاضر مستمری ۲۴۴ نفر در این صندوق پایان یافته یعنی پس از فوت بیمه شده، ورثه ای برای دریافت مستمری او وجود نداشته است ضمن اینکه به ۱۰۵ نفر مستمری از کارافتادگی، به ۸۹۴ نفر مستمری بازنشستگی، به هزار و ۵۴۳ نفر مستمری بازنشستگی پیش از موعد و به هزار و ۶۳۳ نفر مستمری فوت پرداخت می شود.
وی افزود: مجموع مستمری بگیران استان یزد از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان، ۴ هزار و ۱۷۵ نفر است و بالغ بر ۱۵ هزار بیمه شده فعال نیز در سطح استان داریم.
ابراهیمی، بیشترین مشارکت شهرستانهای استان یزد را مربوط به تفت و مهریز و کمترین میزان مشارکت را مربوط به بافق و اردکان دانست.