مهر گزارش می دهد؛

بازخوانی مثنوی مصائب خبرنگاران/مشکلات در تیتر نمی گنجد

بیرجند- مشکلات خبرنگاران خراسان جنوبی در بخش های بیمه، مسکن، مزایای ناچیز و نبود امنیت شغلی سال به سال تکرار می شود و در راستای رفع این ناملایت ها چاره ای جدی اندیشیده نمی شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خبرنگاران پیش قراولان انعکاس کاستی‌ها و کمبودی های جامعه بوده که با واژه‌هایی از جنس دغدغه، درد و رنج جامعه را به مسئولان بازتاب می‌دهند و با استفاده از سلاح قلم در جبهه فرهنگی مقتدرانه ایستاده‌اند.

خوشبختانه خراسان جنوبی با دارا بودن خبرنگارانی جوان و پویا مشکلات زیادی در مسیر توسعه را هموار کرده و دست خیر خبرنگاران غبار از چهره محنت کشیده بسیاری از روستانشینان زدوده است.

حالا خبرنگارانی که برای بسیاری از دردها مرهم می‌شوند، خود با مشکلات زیادی گلاویز بوده و از سال‌ها قبل چشم انتظار نسخه‌ای شفابخش از سوی متولیان هستند.

چتر بسته بیمه برای خبرنگاران شاه بیت رنج نامه این قشر بوده و معتقدند رایزنی‌های مسئولان برای رفع این دغدغه تاکنون به فرجامی خوش ختم نشده است.

عدم برخورداری خبرنگاران از مسکن از دیگر نگرانی‌های این قشر بوده که حول محور بی توجهی‌ها می‌چرخد. هر چند طرح ملی مسکن از گزینه‌های روی میز متولیان برای خانه دار شدن خبرنگاران است اما حقوق ناکافی خبرنگاران همان حلقه مفقوده در این طرح بوده که خانه را از خشت اول کج می‌کند.

عدم همکاری برخی از دستگاه‌ها با رسانه‌ها در مسیر پاسخ به مطالبه‌های مردم، نه تنها پل ارتباطی مردم و مسئولان را تخریب می‌کند بلکه برخی از واکنش‌ها از سوی مدیران، فصل جدیدی را در مثنوی مصائب خبرنگاران باز می‌کند.

بنا به گفته اصحاب رسانه، استفاده از تجهیزات شخصی در عرصه خبرنگاری دغدغه‌ای چندین ساله بوده که گاه هزینه‌های بالای خرید و تعمیر این تجهیزات با حقوق چند ساله خبرنگاران برابری می‌کند و دسترنج شأن را به یغما می‌برد.

علی رغم سایه مشکلات بر جامعه خبرنگاری، تنها در روز خبرنگار به چشم می‌آیند و در دیگر ایام نه تنها یادی از این قشر پر تلاش نمی‌شود بلکه کلاف پر پیچ مصائب خبرنگاران روز به روز گره کور می‌کند و فریادرسی به میدان نمی‌آید.

بازخوانی مشکلات خبرنگاران

یکی از خبرنگاران فعال در شهرستان بیرجند در گفت و گو با مهر بیان کرد: قصه مشکلات خبرنگاران از سال‌ها گذشته روایت می‌شود اما تنها در روز خبرنگار اندک توجهی به این قشر می‌شود.

منصور نایبی با بیان اینکه اگرچه طی سال‌های اخیر اقدامات بهتری از سوی خانه مطبوعات در راستای حمایت از مسئولان برداشته می‌شود اما کافی نیست، گفت: بیمه و مسکن مهم‌ترین مشکلات پیش روی اصحاب رسانه بوده که نیازمند توجه است.

وی با بیان اینکه حق الزحمه‌های تولید یک خبر یا گزارش از سال‌ها پیش تغییر نکرده است، اظهار کرد: در شرایطی که هزینه‌های تجهیزات، رفت و آمد و مکالمه افزایش یافته، شایسته نیست قیمت درج یک خبر پایین باشد.

نایبی خواستار توجه ویژه‌ای از سوی متولیان شد و گفت: خبرنگاران اقشار مظلوم و سخت‌کوش جامعه هستند که برای رفع مشکلات جامعه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

چتر نامهربانی بر سر خبرنگاران

حکیمه بهمن زاده از دیگر خبرنگاران فعال در خراسان جنوبی هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: قلم خبرنگاران در خراسان جنوبی علیرغم سختی کار، گره‌های زیادی در استان باز کرده است.

وی با بیان اینکه خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مسئولان بوده که پاسخ به مطالبه‌های مردمی در گرو تعاملی مطلوب از سوی مدیران است، افزود: متأسفانه گاهاً برخی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و یا روابط عمومی‌ها با خبرنگاران همکاری ندارند.

بهمن زاده بیمه را یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش روی اصحاب رسانه دانست و افزود: اگرچه تعدادی از خبرنگاران از طریق صندوق اعتباری هنر از خدمات بیمه تکمیلی بهره مند می‌شوند اما تعداد زیادی از خبرنگاران از این نعمت محروم هستند.

وی مسکن، نبود امنیت شغلی و ورود افرادی غیر متخصص به عرصه خبرنگاری را از دیگر مشکلات این قشر دانست و گفت: از متولیان خواستاریم توجهات شأن را تنها به روز یا هفته خبرنگار معطوف نکنند و برای رفع مشکلات این قشر چاره اندیشی کنند.

تسهیلات ویژه تأمین تجهیزات خبری اعطا شود

یکی دیگر از خبرنگاران فعال در خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر بیان کرد: خبرنگاران خراسان جنوبی قشری جوان، فعال و پویا هستند که در میدان اطلاع رسانی به موقع و درست و رفع مشکلات مردم از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

عصمت برزجی با بیان اینکه با توجه به طولانی بودن مسیرهای مواصلاتی استان و کویری بودن محورها، سفرهای شهرستانی سلامت خبرنگاران را تهدید می‌کند، گفت: در صورت بروز حادثه‌ای در طول تهیه خبر، نهادی ویژه حمایت از این قشر وجود ندارد.

وی ادامه داد: تعدادی از خبرنگاران از خدمات بیمه‌ای بهره مند نیستند که این امر شرایط را برای حضور در شهرستان‌ها به ویژه مرزها حساس‌تر می‌کند.

برزجی با بیان اینکه خبرنگاران از تجهیزات شخصی در عرصه خبر استفاده می‌کنند و هیچکس پاسخگوی هزینه‌های تعمیر و یا تأمین تجهیزات نیست، افزود: از متولیان خواستاریم تسهیلاتی ارزان قیمت و مناسب مختص تأمین تجهیزات در اختیار خبرنگاران قرار دهند.

وی با اشاره به مشکلات بیمه و مسکن خبرنگاران بیان کرد: مسئولان طرح ملی مسکن را برای خانه دار شدن خبرنگاران پیشنهاد داده‌اند در صورتی که حقوق اندک اصحاب رسانه پاسخگوی اقساط میلیونی این طرح نیست.

برزجی بیان کرد: تاکنون مشکلات زیادی در استان اعم از مصائب مرزنشینان، محورهای مواصلاتی و غیره به همت قلم خبرنگاران و پیگیری‌های مستمر این قشر به نتیجه‌ای مطلوب رسیده اما خودشان با سختی‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

عضویت ۷۵ خبرنگار در سامانه جامع رسانه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر با بیان اینکه بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده سامانه جامع رسانه‌های کشور برای ساماندهی خبرنگاران راه اندازی شده است، گفت: بر اساس این سامانه تاکنون ۷۵ نفر از مجموعه فعالان رسانه‌ای استان مجوز سامانه جامع رسانه کشور را کسب کرده‌اند.

علی فرخنده با بیان اینکه تکریم و تجلیل اصحاب رسانه بر اساس این سامانه عملکردی است، اظهار کرد: از تمامی فعالان در حوزه خبر خواستاریم نسبت به بارگذاری مستندات و رزومه کاری خبرنگاران در این سامانه اقدام کنند.

وی با اشاره به ۱۷ مرداد، سالروز شهادت شهید صارمی و روز خبرنگار بیان کرد: برنامه‌های روز خبرنگار سال جاری از یک هفته قبل با دیدار دو چهره پیشکسوت رسانه‌ای آغاز شده است.

فرخنده با بیان از برگزاری کارگاه توانمند سازی تخصصی برای رسانه‌ها در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: همچنین برای استفاده خبرنگاران از ظرفیت استخر شنا به مدت شش ماه رایزنی‌هایی انجام شده است.

چند پاسخ به مطالبه‌های خبرنگاران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به مشکل بیمه‌ای خبرنگاران در خراسان جنوبی بیان کرد: رسانه‌ها می‌توانند با عضویت در صندوق اعتباری هنر از خدمات بیمه تکمیلی استفاده کنند اما اصل بیمه بر عهده رسانه است.

وی با بیان اینکه واگذاری زمین به صورت رایگان ممنوع شده اما ویژه دیدن اصحاب رسانه برای مسکن مطرح شده است، گفت: چند مورد برای حمایت از خبرنگاران در بخش مسکن پیشنهاد شده که اگر آمار به حد مطلوب برسد، راه و شهرسازی و مسکن روستایی حمایت‌های لازم را انجام می‌دهند که باید خبرنگاران برای استفاده از این ظرفیت به خانه مطبوعات مراجعه کنند.

فرخنده با اشاره به گلایه رسانه‌ها نسبت به عدم همکاری برخی از دستگاه‌ها با این قشر بیان کرد: خواستار همکاری تمام مدیران و دستگاه‌های اجرایی با خبرنگاران هستیم چرا که تلاش ما بر رفع مشکلات مردم است.

وی با بیان اینکه در بخش تسهیلات حمایتی، کلیه امورات بر عهده رسانه است، گفت: طی سال گذشته برای برخی از خبرنگاران که مشکلاتی شخصی داشتند، تسهیلاتی برای رفع مشکلات کوتاه مدت پرداخت شده است.

مدیران پاسخگوی مطالبه‌های خبرنگاران باشند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: در قالب ضوابط و قوانین و دستورات صادره از مقامات بالا تمام مدیران موظف هستند به موقع پاسخگویی‌های لازم را به خبرنگاران در قالب ضوابط مشخص شده داشته باشند.

محمد رضا طالبی ادامه داد: مدیران باید عملکرد خود را گزارش دهند و اگر جاهایی برنامه‌های در دستور کار بوده که اطلاع رسانی شده و به هر دلیل اجرایی نشده، دلایل عدم اجرا را برای مردم توضیح دهند.

وی بیان کرد: اینکه مدیری، دستگاهی و مسئولی که باید پاسخ دهد، پاسخ خبر نگار را ندهد پذیرفته نیست، گفت: اگر مدیری بنا به دلایلی امکان مصاحبه را نداشت باید تعامل برقرار باشد و مصاحبه را به وقت دیگری موکول کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: در تمام حوزه‌ها به جز موارد امنیتی از مدیران خواستاریم پاسخگوی رسانه‌ها باشند.

امید است در سایه همدلی و تعامل متولیان، پرونده مشکلات خبرنگاری در خراسان جنوبی بسته شود و از خبرهای خوش برای اصحاب رسانه تیتر بزنیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار