مسعود بهمنیراد، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت بازار سهام گفت: رشد پایه پولی و تورم در نخستین ماههای سال جاری و اصلاح نرخ مواد اولیه و کالاهایی که از ارز ترجیحی استفاده میکردند سبب شده است که انتظارا ت تورمی دوباره نمایان شود.
وی، با اشاره به اینکه، شرایط اقتصاد کلان برای ورود به بازار سهام لحاظ شود، تاکید کرد، بازار سهام همواره به عنوان یکی از بازارهای هدف برای ورود نقدینگی محسوب میشود؛ البته لازم به ذکر است که گزینه مناسب برای سهامداران حقیقی سرمایهگذاری غیرمستقیم در این بازار، ورود منابع به بازار از طریق صندوقهای پروژه و استفاده از منابع ارزانقیمت برای تأمین مالی شرکتهاست تا تجربه تلخ سالهای قبل تکرار نشود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در سال 1399 شائبهای وجود داشت که یکی از علل اصلی تورم، رشد بازار سهام است که عملاً با ریزش بازار و عدم کاهش تورم شاهد رد این مدعا هستیم و بر اساس بررسیهای صورت پذیرفته در کشور و سایر نقاط جهان ثابت میشود که تورم پدیدهای پولی است و بازار سهام پیرو بازارهای موازی و نه جهتدهنده به آنهاست.
وی گفت: در این میان باید به دنبال خرید سهام شرکتهایی بود که فرآیند تولید و فروش آنها با مشکل خاصی مواجه نباشد (به عنوان نمونه قطعی احتمالی برق در تابستان سال جاری سبب کاهش تولید نشود)، هزینههای سربار و دستمزد بالایی نداشته باشند و مشمول قیمتگذاری دستوری نشوند. در همین راستا صنایعی مانند صنعت پتروشیمی، چند رشتهایهای صنعتی، ذغالسنگ، تأمین سرمایه و صنعت دارو میتوانند گزینههای مناسبی برای سرمایهگذاری باشند.
بهمنیراد با اشاره به لزوم بررسی شرایط کلان اقتصاد و صنایع هدف برای ورود به بازار سهام، خاطرنشان کرد: در صورت رشد حجم و ارزش معاملات، شرکتهایی که داراییهای ارزندهای در دل خود دارند (ولو اینکه داراییهای مذکور وضعیت سودآوری مناسبی نداشته باشند) نیز میتوانند برای سرمایهگذاری مناسب باشند.