ایران دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیک است

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: ایران پس از ترکیه جایگاه دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیکی را دارد.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم امین کلاهدوزان رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی تجارت الکترونیکی در پاسخ به سوالات تسنیم، درباره اقدامات جدید در صدور مجوز های سکوهای تجارت الکترونیک، اظهار داشت: برای افزایش تجارت الکترونیک به حوزه های جدیدی ورود کردیم که حتی برای برخی از آن قوانین مورد نظر هنوز تدوین نشده بود.

وی افزود: در حوزه‌های مانند طلا، مسکن و خودرو کارهای جدیدی شروع شد و تجارت الکترونیک در کشور به صورت جهش گونه افزایش داد.

رئیس مرکز تجارت الکترونیک ادامه داد: مجوز سند باکس برای مرکز توسعه تجارت الکترونیک دریافت شد که این برای حوزه هایی بود که تدوین قوانین و مقررات آن کامل نشده بود.

وی تصریح کرد: براساس ظرفیت‌های موجود در حوزه تجارت الکترونیک طلا،  امکان خرید و فروش  طلا با نظارت های بیشتر یک شرکت کشاورزی واگذار شد که فعالیت آن نیز اکنون شروع شده است.

12 سکوی جدید برای فروش طلا با نظارت های ثانویه درخواست دادند

کلاهدوزان گفت: دوازده شرکت جدید نیز تقاضای دریافت این مجوزها و فروش طلا داده اند که به نظر می رسد در آبان ماه پنج یا شش شرکت جدید نیز به این بخش اضافه شود.

وی اظهار داشت با توجه به اینکه اتاق اصناف و اتحادیه کسب و کارهای مجازی نیز در این ارتباط نقش دارند از آن نیز خواسته شده که ضوابط خود را بازنگری کنند که در حال تکمیل و به روزرسانی آن برای صدور پروانه های جدید است.

رئیس مرکز تجارت الکترونیک گفت:در حوزه تجارت الکترونیک خودرو نیز دو شرکت کار خود را شروع کردند که در آینده احتمال تعداد آنها افزوده می شود.

امکان فروش مشارکتی مسکن در حوزه تجارت الکترونیک

وی گفت: در حوزه مسکن نیز، فروش مشارکتی مسکن در دستور کار قرار دارد که این امر نیز با همکاری سازمان ثبت اسناد انجام می شود.

وی گفت: به احتمال زیاد در بخش اقتصاد و صنایع دریایی نیز به سکوهای جدیدی مجوز داده می شود که شامل بخش‌هایی مانند حمل و نقل دریا شیلات گردشگری سلامت ورزش و حتی ابنیه دریایی است.

250 هزار شرکت اینماد دریافت کردند

کلاهدوزان در ارتباط با وجود شکایت های متعدد از فعالیت  تجاری در فضای مجازی گفت: 250 هزار  شرکت به صورت تجارت الکترونیک فعالیت می کنند و برای آن مجوز(اینماد) صادر شده است که این تعداد در حال رشد است و برای قوانین آن بازنگری انجام می شود.

وی افزود عوارض موجود در این بخش قدیمی است به همین منظور مورد بررسی و بازنگری قرار می گیرند وی تاکید کرد که حتی به تاکید کرد برای نظارت بیشتر در این بخش از مشارکت و نظارت های مردمی و تشکل ها استفاده می شود همچنین از ابزارهای نوین برای هوشمندسازی و نظارت بیشتر استفاده می‌شود.

وی گفت: چشم‌اندازی که برای تجارت الکترونیکی در نظر داریم، تحقق عدد 9 هزار میلیارد تومان در پنج سال پیش رو است.

ایران دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیک

وی بیان‌داشت: سال گذشته رشد 74 درصدی در بخش تجارت الکترونیکی را شاهد بودیم و به عدد سه‌هزار و 200 همت رسیدیم؛ مبلغی نزدیک به 60 میلیارد دلار است و نشان می‌دهد ایران در منطقه خاورمیانه از وضعیت خوبی برخوردار است.

این مقام مسئول با بیان اینکه باید فرصت‌های پیش رو را به شکل بهتری دنبال کنیم، خاطرنشان‌کرد: ایران پس از ترکیه جایگاه دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیکی را دارد.

کلاه‌دوزان ادامه‌داد:امسال با توجه‌ به اینکه سال نخست برنامه هفتم است، این کار را انجام خواهیم داد تا ببینیم چگونه شرکت‌های اقتصاد دیجیتال می‌توانند در برنامه هفتم توسعه موؤثر باشند و هدف‌های آن را محقق کنند.

کلاهدوزان افزود: بخش بعدی مربوط به گزارش ایران اکونا به نقل از 6 ماهه نخست تجارت الکترونیکی در سال 1403 است. رشدی که در حوزه تجارت الکترونیکی آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و با نرخ خوبی مواجه شده‌ایم که جزئیات آن را در روز ملی تجارت الکترونیکی اعلام خواهد شد. همچنین مبادله نخستین توافق‌نامه‌های اینماد را نیز خواهیم داشت.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار