به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر مهدی قاسمی مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه اقتصاد آموزش عالی با اشاره به بودجه کم وزارت علوم گفت: حدود پنج درصد بودجه سهم حوزه پژوهش و فناوری و حدود ۱۸ درصد به بحث دانشجویی، رفاهی، تغذیه و خوابگاه ها تعلق می گیرد. این ترکیب، ترکیبی نامطلوبی است و در واقع چیزی برای کارهای زیربنایی و زیرساختی باقی نمی ماند. خوشبختانه وزیر علوم به بحث اقتصاد آموزش عالی بسیار توجه دارند.
وی اضافه کرد: این ناترازی درنظام آموزش عالی از عدم توازن و عدم تعادل در عرضه و تقاضا ناشی شده است. مدل اداره دانشگاه ها نیاز به آمایش دارد. همچنین یکپارچگی در نظام آموزش عالی وجود ندارد و مسئولیت ها با امکانات و اختیارات هیچ توازنی ندارند.
قاسمی از تغییر گفتمان به عنوان یکی از راه حل های رفع این ناترازی نام برد و گفت: یکی از کارهای اصلی که باید در دانشگاه ها انجام شود، تغییر گفتمان است. گفتمان مورد نظر وزارت علوم برای حل این ناترازی، تقویت ارتباط بین دانشگاه و جامعه است. این نکته ای است که باید به آن بپردازیم. در این حوزه باید دانشگاه و پژوهشکده به کمک وزارت علوم بیایند. امیدواریم با تغییر گفتمان بخشی از مسائل اقتصاد آموزش عالی را حل کنیم.
وی در ادامه برنامه های کوتاه مدتی که پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس می تواند از طریق آن به وزارت علوم کمک کند را پیشنهاد داد و گفت: استفاده از ظرفیت های قانونی (قانون جهش تولید دانش بنیان)، استفاده از ظرفیت های بزرگ برنامه هفتم و همچنین ورود دانشگاه به عرصه حل چالش های بزرگ کشور می تواند هم به اقتصاد دانشگاه و هم به اقتصاد آموزش عالی کمک کند.
قاسمی از انجام مکاتبات با ۲۰ دانشگاه کاندید شده برای ایجاد سازمان توسعه و سرمایه گذاری در دانشگاه خبر داد و از پژوهشکده اقتصاد خواستار ارائه مدل اقتصادی برای کارکرد مفید سازمان مذکور شد.