علی اکبر خدایی دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: امروز دنیا دیگر کمتر از آب شیرین برای تولید آبزیان استفاده میشود اما ما با وجود محدودیت های منابع آبی کشور همواره در میان اولین تولید کننده قزل آلا در جهان قرار داشته است.
وی افزود: این از تصمیمات نادرستی بوده که در گذشته گرفته شده است و امیداریم نیتها در زمان اتخاد سیاستگذاری خیر بوده باشد اما به هرحال استراتژی درستی اتخاذ نشده است.
صادرات 80درصد محصولات کشاورزی با کارت بازرگانی اجارهایدبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ادامه داد: کل اروپا به اندازه ایران تولید قزل آلا ندارد، در حالی که منابع آبی آنها صدها برابر ایران است؛ ما نیز باید تغییر رویه دهیم و تولید را به سمت منابع آب شور ببریم.
دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ادامه داد: ماهیانی مانند سیبس، شانک، زبیدی و هامور را می توان در قفس پرورش و در آب شور پرورش داد؛سواحل جنوب کشور همچنین فضای مناسبی برای توسعه پرورش میگو است.
وی با بیان اینکه اکنون در سطحی بالغ بر 14 هزار هکتار کشت میگو در کشور انجام میشود، تصریح کرد: بر اساس مطالعات اولیه موسسۀ تحقیقات شیلات 180 هزار هکتار اراضی مستعد پروش میگو در سوال کشور وجود دارد و در صورتی که حتی در 100 هزار هکتار از این راضی پرورش میگو صورت گیرد تولید این محصول در کشورمان بیش از 7 برابر افزایش مییابد.
دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ادامه داد: امکان افزایش تولید میگو در کشور از 40 هزار تن فعلی به 400 هزار تن تا 500 هزار تن وجود دارد که علاوه بر افزایش عرضه این محصول در بازار داخلی، بازارهای صادراتی مناسبی برای این محصول وجود دارد به طوری که امکان صادرات 200 هزار تن میگو فقط به چین وجود دارد.
خدایی گفت: البته برای افزایش بهره وری در تولید و کاهش قیمت تمام شده میگو نیز باید فعالیت کرد زیرا رقبای ما نیز در حال تلاش هستند.
بنابراین گزارش توسعه آبزی پروری در نوار ساحلی کشور در اسناد بالادستی نیز تاکید شده است و مورد حمایت دولت قرار دارد که با این کار از منابع آب شوری که به صورت بینهایت در اختیار ایران قرار دارد می توان برای پرورش آبزیان استفاده کرد و فشاری نیز بر منابع آب شیرین کشور وارد نمیشود.