میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

اهدای کارنامه تحصیلی احمدشاه/افزایش بودجه آثار تاریخی

اعلام دستمزد روزانه راهنمایان گردشگری، افزایش بودجه آثار تاریخی و اجرای طرح «آتش سرد» همزمان با سفرهای عید فطر و اهدای کارنامه احمدشاه از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به شهر شیراز رفت و در دیدار با فعالان حوزه گردشگری فارس از بازنگری و تدوین قوانین جدید در حوزه میراث فرهنگی خبر داد.

وی افزود: از قبل از انقلاب اسلامی قوانین زیادی در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد که همه آنها نیز باقی هستند اما ما قول داده ایم که قانون وزارت میراث فرهنگی، تدوین و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: این قانون پس از جلسات کارشناسی در شورای معاونین مطرح و به زودی تدوین می‌شود تا برای تصویب به مجلس شورای اسلامی برود.

او گفت: این قانون ۱۰۰ ماده دارد که هرکدام از این مواد بارها بررسی شده است چرا که برخی از آنها با برخی قوانین موجود در تعارض است و باید بررسی شود تا به لحاظ قانونی و فنی مشکلی پیش نیاید.

ضرغامی افزود: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تفاهم نامه‌ای با صندوق توسعه ملی امضا کرده که بر اساس آن برای بازسازی هتل‌ها به متقاضیان برای بار دوم هم وام پرداخت کنند تا تجهیز و بازسازی هتل‌ها تسهیل شود.

اهدای کارنامه تحصیلی احمدشاه/افزایش بودجه آثار تاریخی

افزایش ۷۸ درصدی بودجه حفظ، مرمت و نگهداری بناهای تاریخی

عزت الله ضرغامی در حاشیه بازید از تخت جمشید نیز گفت: با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی، بودجه حفظ و مرمت ۳۵ هزار بنای تاریخی در کشور افزایش ۷۸ درصدی داشته است. این رقم در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش ۲ برابری داشته است.

ضرغامی ادامه داد: مجموعه جهانی تخت جمشید یک ظرفیت بسیار بزرگ برای کشور است که از اولویت‌های مهم ردیف بودجه امسال برای حفظ، مرمت و نگهداری است که مبلغ آن تا یک ماه آینده ابلاغ خواهد شد.

او از تنظیم اساس نامه قانون صندوق احیا و توسعه بناهای تاریخی و تصویب آن در دولت خبر داد و افزود: بر این اساس دولت می‌تواند از کمک‌های مردمی و هدایای داخلی و خارجی برای احیا و مرمت بناهای تاریخی استفاده کند.

اجرای طرح «آتش سرد» همزمان با سفرهای تعطیلات عید فطر

این هفته همچنین در پی چند روز تعطیلی و انجام سفر، جلسه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ویژه عید فطر با حضور سید مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و اعضای این ستاد در محل معاونت گردشگری برگزار شد.

در این جلسه با توجه به پیش‌بینی‌های افزایش سفر در استان‌های مختلف در تعطیلات عید فطر بر ارائه خدمات شایسته به گردشگران و مسافران تاکید شد.

مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در این نشست با اشاره به رزرو اماکن اقامتی رسمی در برخی از استان‌ها و شهرها، گفت: بیشترین میزان رزرو مربوط به شیراز است و بعد از آن استان‌های شمالی مازندران و گیلان بیشترین حجم رزرو را به خود اختصاص داده‌اند.

او افزود: اصفهان، همدان، سنندج، کاشان و مشهد نیز تا این لحظه بعد از سه استان فوق بیشترین حجم رزرو را داشته‌اند و استان‌های کرمان و یزد و نیز استان‌های آذربایجان شرقی و لرستان با افزایش رزرو اماکن اقامتی رسمی مواجه شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود حجم مسافران ورودی به این استان‌ها افزایش یابد.

او همچنین به اجرای طرحی با عنوان «آتش‌سرد» اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح در دو استان به صورت پایلوت اجرا می‌شود که در آن نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها خصوصاً در ساعات شب با علائمی از سوی پلیس و سازمان راهداری آشکارسازی می‌شود تا هشدارهای لازم به رانندگان اعلام شود.

کارنامه تحصیلی احمد شاه به کاخ گلستان اهدا شد

در حوزه میراث فرهنگی نیز خبر رسید که مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اهدای دو سند عکس و کارنامه تحصیلی احمد شاه قاجار به این مجموعه خبر داد.

آفرین امامی گفت: کارنامه تحصیلی دوران کودکی احمد شاه، آخرین شاه قاجار همراه با تصاویر معلمان و همکلاسی‌هایش از طرف یک دوستدار میراث‌فرهنگی با همکاری مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد به مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان اهدا شد.

کارنامه تحصیلی احمد شاه قاجار به کاخ گلستان اهدا شد

امامی تصریح کرد: در کارنامه احمدشاه قاجار، نام ۱۲ همکلاسی به همراه نام پدران آن‌ها قید شده است، همچنین محمدحسن میرزا برادر و ولیعهد احمدشاه نیز جزو همکلاسی‌های او است.

او افزود: «در این کارنامه که نام ۱۰ معلم احمدشاه قاجار و همکلاسی‌های او قید شده است، اسامی شاخصی از جمله کمال‌الملک، عمادالکتاب، حاجی ملاباشی و ابوالحسن خان ذکاءالملک (پدر محمدعلی فروغی) آمده است.

حذف داربست مسجد امام پس از ۱۰ سال

در این هفته جلسه هماهنگی برنامه‌های ستاد بزرگداشت هفته میراث فرهنگی با حضور علی دارابی قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و معاون میراث‌فرهنگی کشور، برگزار شد.

در این جلسه که مدیران این وزارتخانه به صورت حضوری و مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها به صورت مجازی حضور داشتند، برنامه‌های بزرگداشت هفته میراث‌فرهنگی در سطح ستادی و استانی تشریح شد.

پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران نیز در این نشست گفت: بخش مهمی از فعالیت‌های این استان در هفته میراث‌فرهنگی مربوط به موزه‌ها و کاخ‌موزه‌ها است که ۹ برنامه شاخص در موزه آبگینه برگزار خواهد شد.

او افزود: برگزاری نمایشگاه اشیای توقیفی و اشیای اهدایی در محل موزه ملی ایران با همکاری یگان حفاظت میراث‌فرهنگی یکی دیگر از این برنامه‌ها است. ضمن اینکه رونمایی از نسخ خطی و برگزاری مسابقات گوناگون، دیدار با استادان برجسته و معرفی پروژه‌های دانش بنیان بخش دیگری از برنامه‌های این اداره‌کل در هفته میراث‌فرهنگی است.

عاطفه رشنویی مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل نیز در این جلسه گفت: انتشار کتاب معرفی میراث جهانی چغازنبیل که شامل نقشه‌های به روز شده پایگاه است، برگزاری نمایشگاه مجازی زیورآلات دوره عیلامی، برگزاری کارگاه میراث و کودک خلاق، نمایشگاه مجازی تنوع‌زیستی، برگزاری کارگاه استخوان‌شناسی برای دانشجویان و استادان و برگزاری کارگاه خط‌شناسی از مهمترین برنامه‌های پایگاه جهانی چغازنبیل در هفته میراث‌فرهنگی خواهد بود.

دستمزد روزانه راهنمایان گردشگری اعلام شد

براساس اعلام کانون و جامعه انجمن‌های حرفه‌ای راهنمایان گردشگری ایران؛ با توجه به بیمه شدن راهنمایان گردشگری با حمایت دولت بخش بیمه نشده از جدول نرخنامه حذف شده و همه راهنمایان، بیمه شده تلقی می‌شوند. همچنین بخش‌های تکمیلی از جمله راهنمای داخلی، راهنمای خروجی و سافاری (آفرود) به نرخنامه اضافه شده است.

همچنین با توجه به تنوع سهولت و سختی مسیرهای گردشگری در کشور، انجمن‌های استانی نسبت به بومی سازی نرخ تورهای محلی متناسب با سختی کار، ساعات کاری روزانه و شرایط آب و هوایی منطقه اقدام کنند.

در این نرخنامه آمده است که حداقل دستمزد روزانه راهنمایان برای سال ۱۴۰۱ به استناد ماده ۴۱ قانون کار، ماده ۵ آئین نامه راهنمایان گردشگری و نرخ پایه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شده است.

احیا و مرمت خانه فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله

احیا و مرمت خانه فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: احیا و مرمت خانه پدری فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله در پایتخت در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.

محمد مویدی اظهار داشت: هر چند قانون، حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی پایتخت را برعهده شهرداری تهران قرار نداده و عملاً میراث فرهنگی را به عنوان سازمان مؤثر در حفاظت و حراست از آثار تاریخی و فرهنگی و به ویژه آثاری که ثبت ملی شده‌اند، شناخته است اما این موضوع باعث نشده که شهرداری تهران نسبت به میراث فرهنگی و تاریخی که هویت فرهنگی و اجتماعی شهر را شکل می‌دهد، بی‌تفاوت باشد.

وی افزود: وظیفه و رسالت اصلی ما این است که با حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی و هویتی شهر تهران بستر مناسبی را برای بهره‌مندی نسل امروز و آیندگان فراهم کنیم.

مویدی بیان کرد: یکی از مأموریت‌ها و وظایف جدی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، تلاش در جهت حفاظت و حراست از بناهای تاریخی و ارزشمند به ویژه بناهایی است که نقش جدی در شکل‌گیری تاریخ، فرهنگ و هویت معاصر پایتخت دارند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار